Címke: só
A nátriumból és kloridból álló só kis mennyiségben elengedhetetlen a folyadék- és ásványianyag-egyensúly fenntartásához. Az ajánlások szerint egy felnőtt napi sóbevitele 5 gramm, durván 1 teáskanálnyi...
- 2021-12-28
A várva-várt napsütéssel együtt sajnos az allergiaszezon is megérkezett. A virágzó növények tömkelege virágporral tölti meg a levegőt, ami az arra érzékenyeknek komoly megpróbáltatást jelent.
- 2019-05-16
A fűszer, növényekből, gombákból, állatokból és ásványokból nyert anyagok. Hatóanyagaik miatt ételekhez, tartósításhoz használjuk fel őket. A fűszerek nagyrészt növényi eredetűek, erős íz hatású, arom...
- 2015-05-07
hírdetés
A készételek utánsózását és a friss zöldségfélék sózását tanácsos elhagyni. Ételkészítés közben óvatosan, kóstolás mellett ajánlatos sózni. Törekedjünk a zöldségek valódi ízének megismerésére!
- 2015-03-10
Az egészséges táplálkozás egyetlen étel vagy élelmiszer tilalmát sem jelenti. Bármilyen táplálék része lehet a helyes étrendnek, ha a mértékletességet betartva, azokat megfelelő mennyiségben, gyakoris...
- 2015-03-08
A természetes tengeri só 92 életfontosságú ásványi anyagot tartalmaz. Ezzel ellentétben a finomított, kezelt tengeri só csak két anyagot: nátriumot (Na) és kloridot (Cl). Ha nyomelem-hiány alakul ki a...
- 2015-02-14
Nap, mint nap találkozunk sóval leginkább a konyhában, de nem szabad leragadjunk a sónak csak ennek a formában való felhasználásánál, hiszen még rengeteg praktika van, amivel hasznunkra fordíthatjuk a...
- 2014-11-11