Apró lépés magadért, családod biztonságáért
hirdetés
A megfelelő élelmiszerek beszerzése és az ételkészítés felelősségteljes feladat, akár magunknak főzünk, akár a családnak vagy a barátoknak. Nem elég, ha az étel ízletes, az is fontos, hogy mindig friss legyen, ne tartalmazzon nem kívánatos allergéneket és mind a tárolás, mind a főzés során tartsuk be az élelmiszerbiztonsági szabályokat. Az EU szakemberei azon fáradoznak, hogy a polcokon elérhető élelmiszerek biztonságosak legyenek. Az ő tudományos munkájukra hívja fel a figyelmet az EFSA új #EUChooseSafeFood kampánya, melyet a Nébih is aktívan támogat, s amelynek kiemelt célja, hogy segítse a vásárlókat a megalapozott döntéshozatalban.
A július 30-án indult, az egész unióra kiterjedő EFSA kampány megérteti velünk, hogy mennyire fontos az élelmiszerbiztonságban a tudomány, a tudományos szakemberek munkája és hogy ez a munka hogyan segít nekünk, hogy magabiztosan vásároljunk. Mindemellett a kampány számos gyakorlati tanácsot is ad a fogyasztók számára. Megtudhatjuk, hogy miért nem szabad a nyers burgonyát a hűtőben tárolni, milyen információkat találunk az élelmiszerek címkéjén, mik azok az adalékanyagok.
hirdetés
A kampány weboldalán elérhető a #EUChooseSafeFood kampány teljes eszköztára, amely vizuális anyagokat, rövid filmeket és közösségimédia-bejegyzéseket tartalmaz, mindenkinek megkönnyítve ezzel a kampányhoz való csatlakozást.
Forrás: Premier Hungary Communications
Hozzászólások
hírdetés
Kapcsolódó cikkek
Tavasszal kiált a szervezetünk a vitaminokért
Amikor a poszt-covid szindróma vállfájdalmat okoz
Már rákbeteg gyerekeket is gyógyítanak búzacsíra-kivonattal
Az antibiotikum rezisztencia egyre növekvő kockázat emberekre és állatokra egyaránt
Közös adománygyűjtésbe kezdett a Sharity és a SYNLAB
Koronavírus: tavasszal Európa fellélegezhet
Van 21 napod az egészségedre?
Nőtt az elhízás, a magyarok kétharmada túlsúlyos





















