Készíts mennyei fogást mindössze 30 perc alatt!
hirdetés
Nem hiszem, hogy van olyan valamire való háziasszony, aki ne ismerné Jamie Oliver nevét. Kedvenc szakácsunk nem csak mennyei, de egészséges, gyorsan elkészíthető receptekkel is bőven kedveskedik nekünk.
Bizonyára nem csupán engem érdekel, hiszen valljuk be őszintén rohanó életet élünk, amiben nagyon sok mindenre nem jut időnk. Ilyenkor kinek ne jönne jól egy gyors vacsora recept, amivel meglephetjük párunkat, vagy finom reggelik 30 perc alatt, de az ebédről sem kell megfeledkeznünk. Jamie finom, tápláló és szupergyors ételeket készít el nekünk, amihez hatalmas tudás sem kell. Ezek a receptek kimondottan nekünk, rohanó, időt semmire nem szánó embereknek való.
hirdetés
Csirke lencsével, spenóttal és kenyérsalátával
Csirke elengedhetetlen hozzávalói: 2 x 200 g lebőrözött csirke mell, 2 púpozott kávéskanál Patak-féle titka paszta és négy apró csiperkegomba.
A salátához: 4 szál zöldhagyma, 1 friss piros, illatos chili, 1 púpozott kávéskanál mustármag, fél kávéskanál római kömény, olívaolaj, 250 gramm készre főzött zöld lencse, 1 éret nem túl nagy paradicsom, vörösborecet, 1 nagy csokor friss koriander, 2 citrom, 4 evőkanál sovány natúr joghurt, 1 púpozott evőkanál kesudió, 1 evőkanál mangócsatni, 1 kávéskanál kurkuma, 2 nagy kenyér, 200 g bébi spenót, fél uborka, 1 szál sárgarépa, 30 g feta sajt.
Akkor most készítsük is el. Tudom, bonyolultnak hangzik az egész, hiszen sok hozzávaló kell, de hidd el nem is olyan nehéz és komplikált. Először is készítsünk mindent magunk mell. grill serpenyő erős lángon, kis serpenyő közepes lángon, turmixgép.
Egy nagy sütőpapírlapon hempergesd meg a csirkét sóban, borsban és a tikka pasztában. Hajtsd rá a papírt és sodrófával verd a csirkemelleket 1,5 cm vastagra. A félbevágott gombával együtt tedd forró grillserpenyőre, 3-4 perc után fordítsd meg és süsd át, hogy mindkét oldala szép sötétre piruljon. Tisztítsd meg és szeleteld finomra a zöldhagymát meg a chili felét.
Tedd a mustárt, a római köményt és 2 evőkanál olajt a serpenyőbe, dobd utánuk a felszeletelt zöldhagymát meg a chilit. Öntsd a lencsét is az edénybe, nyomkodd hozzá a paradicsomot, szórd meg a csipetnyi sóval-borssal, és löttyints rá egy kevés vörösborecetet. Néhány percig időnként megforgatva főzd, majd zárd le alatta a lángot. Tördeld a koriander szárát a turmixgépbe 1 citrom levével, a joghurttal, a kesudióval, a mangócsatnival és a kurkumával együtt és keverd szép simára.
Vedd ki a csirkét és a gombát a grillserpenyőből, és tedd a helyükre a naan kenyereket. Borítsd a bébi spenótot egy tálalólapra vagy tálra, öntsd rá a lencsét, gyorshámozóval vágj rá uborka és répacsíkokat, szórd meg gombával. Szeleteld fel a csirkét, a kenyereket és a maradék chilit, rendezd el a többi tetején, aztán morzsold rá a fetát és kanalazd rá az öntetet. Végül szórd meg a korianderlevelekkel és tálald citromgerezdekkel.
Időben biztosan nagyon soknak hangzik ez, de állítom könnyebb elkészíteni, mint amennyire bonyolultnak tűnik ez az isteni falat.
Képek: byyourside.tefal.com és streetkitchen.blog.hu