hirdetés

Partnereink

Gasztro

Az Anyukám mondta a legjobb vidéki étterem

A vidék sincs lemaradva: az encsi Anyukám mondta, a balatonszemesi Kistücsök és a tatai Platán a legjobb tíz magyarországi étterem sereghajtója a TOP100 legjobb étterem listájának 11-ik, 12-ik és 13-i...

  • 2017-03-08 19:20
Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket

Február 27-én, hétfőn este a TEREM Budapest szolgált a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála helyszínéül, ahol a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb képviselői vonultak fel. A Volkswage...

  • 2017-03-03 12:48
Taroltak a Costes éttermek

Mindkét Costes étterem, a Costes és a Costes Downtown csapatának volt miért örülnie a hétfő esti Dining Guide díjkiosztón: a Ráday utcai étterem a legmagasabb, 93 ponttal végzett az élen, míg a belvár...

  • 2017-02-28 20:20

hírdetés

Véget ért a titkos tesztelés!

Giancarlo Perbellini a Casa Perbellini két csillagos séfje az elmúlt hónapokban inkognitóban látogatta társaival Budapest topéttermeit. A tét nem kisebb, mint az, hogy kiderüljön, melyek Magyarország ...

  • 2017-02-25 17:12
Magyar győztese van a Bacardí Legacy Global Cocktail Versenynek

A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition 2008-ban indult útjára, mely mára a világ egyik legrangosabb nemzetközi koktélversenyeként tartanak számon. A hazai bártender szakma kiválóságai idén másod...

  • 2017-02-24 17:26
Ilyen lesz az ország első gasztroplázája

Készül az ország első street food és gasztroplázája, a Le Garage. Az ipari környezetben megálmodott áruházban többek között étterem, delikátesz, kávézó nyílik, és öt food truck is parkol majd az épüle...

  • 2017-02-23 21:50
Indul az okos főzőiskola! De mi az?

Sokan, sokféle fogadalmat tesznek, amikor beköszönt az új év. Aki esetleg azt fogadta meg, hogy idén megtanul főzni, azok számára remek hír, hogy január végén elindult, és a tavasz folyamán még összes...

  • 2017-02-11 19:28
Ezek a legkedveltebb street food irányzatok Magyarországon

Soha nem volt ekkora a hazai street food választék, a food truck-ok nemcsak megszaporodtak, néhány kocsi igazi ínyencségeket kínál az utca népének.

  • 2017-02-08 17:18
Mit mond rólad az ital, amit rendelsz?

Senkinek ne legyen illúziója, a bartender attól a pillanattól figyel minket, hogy belépünk az ajtón. Nagyjából meg is tudja mondani, mire számíthat tőlünk, hiszen nap, mint nap ezt csinálja: megpróbál...

  • 2016-11-30 19:33
Karácsonyi gasztroélmények hízás nélkül – így csináld!

Mivel szilveszter – ami az újévi fogadalmak ideje is - nem esik időben túl távol a karácsonytól, ez sokak számára azt jelenti, hogy az ünnepek alatt vég nélkül bejglizhetnek, hiszen amint felvirrad az...

  • 2016-11-30 13:23

hírdetés

Olaszul l’enni jó

„Nincs sok szertartás az életemben, de a konyha, az asztal és az étkezés azok” – vallja Gianni Annoni, aki közel 15 éve étteremtulajdonosként is mindent megtesz azért, hogy hitvallását megismertesse a...

  • 2016-11-23 09:19
Mitiszol? – A természetes italok fesztiválja

Autentikus borok, élő sörök, kristálytiszta pálinkák– egyebek mellett ezeket kínálja a Mitiszol? Fesztivál november 12-én. A természetes italok fesztiválja “igazi ennivalókkal” is készül, s várja lát...

  • 2016-10-29 21:06
A gasztronómia védőszentjei beköltöznek a Gellértbe

Idén az újbor bíráját, a szőlősgazdák védőszentjét, azaz Szent Mártont és a gasztronómia védőszentjeit idézi meg az ország legizgalmasabb Márton napi programsorozatán a Danubius Hotel Gellért november...

  • 2016-10-29 18:50
Itt a 10. Dining Guide Street Food Show

Szeptember 17-én és 18-án immár tízedik alkalommal rendezi meg a Dining Guide a Street Food Show-t, és a rendezvény történetében harmadszor a város legimpozánsabb pontján, az Andrássy úton, az Európai...

  • 2016-09-13 10:00
6 ok, amiért érdemes cukrásznak lenni!

Nem szereted, ha mások osztják be az idődet? Szeretsz kísérletezni és alkotni, és legszívesebben több időt töltenél a konyhában, mint a munkahelyeden? Itt az ideje, hogy elgondolkozz egy karrierváltás...

  • 2016-09-12 11:10
Ínyenc körkép a Dél-Dunántúlról

Eszményi hétvégi programot szervez hedonistáknak a dél-dunántúli régió: három napon át a festői táj sokrétű gasztronómiájának legkiemelkedőbb képviselőinél kóstolhatunk ínycsiklandó, prémium kategóriá...

  • 2016-09-06 09:10
Ki hogy főz a másik nyelvén?

Egy izgalmas gasztro hidat épít a Gellért Söröző az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével a lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok le...

  • 2016-09-05 08:51
Így párosítsd a sört az ételekkel

Mindenkivel fordult már elő, hogy egy finom étel mellé sört ivott volna, de nem tudta milyen illik hozzá. Ebben nyújt segítséget a Sörszövetség sörkalauza, amely megmutatja az egyes elő- vagy főételek...

  • 2016-08-19 22:00
Beindult a dinnyeszezon!

Bárki bármit mondhat, a legfinomabb görögdinnye mindenképpen a magyar, és szerencsére egyre többen tesznek azért, hogy az egész szezon alatt élvezhessük a hazai gyümölcsök ízét. A SPAR immár 25 éve né...

  • 2016-07-13 10:13
5 tipp a zöldebb étrendhez

Belegondolt már abba, mennyi energiát igényel a mindennapi élelmének előállítása? A Fenntartható Energia Hét alkalmából, amit most ünnepelünk, érdemes megismerkednünk az egészséges étrend egy új oldal...

  • 2016-06-21 08:53
Ezek ma a legjobb magyar pezsgők

A Winelovers – a Pezsgő Június programsorozathoz kapcsolódó – vaktesztjén idén szinte az összes hazai méthode traditionelle, azaz hagyományos champagne-i eljárással készült pezsgő megmérettetett. A 22...

  • 2016-06-08 18:11
Zsidó művészet és gasztronómia a Gellértben

Egy gasztro-kulturális kirándulásra hívja a zsidó muzsika és konyhaművészet kedvelőit június 2-án Budapest legnevesebb szállodája. A Danubius Hotel Gellért a Zsidó Művészeti Napok programsorozatához c...

  • 2016-05-23 17:15
Literben kevesebbet iszunk, de a hazai söröket választjuk

Ha az országok területét az alapján osztanák, hogy ki hány korsó sört iszik meg egy évben, akkor a csehek, a maguk 144 literes egy főre jutó fogyasztásával világuralomra törnének. A dobogó második fok...

  • 2016-05-21 15:32
Több tucatnyi Michelin-csillago(s)t kapott a Costes Downtown

Ritka pillanat helyszíne volt a Costes Downtown: majd’ 100 mesterszakács szerte a világból, a Bocuse d’Or eddigi nyertesei és az idei versenyzők, köztük több tucatnyi Michelin–csillagos séf vacsorázot...

  • 2016-05-19 19:21
A kínai étterem-szindróma nyomában

A nátrium-glutamátot elterjedten használja az élelmiszeripar, megtalálható leveskockákban és –porokban, fűszerkeverékekben, készételekben, chipsekben, salátákban és dresszingekben. Az ázsiai konyha tr...

  • 2016-04-29 10:39
Finom ételek mediterrán beütéssel

Nem feltétlenül kell tipikusan olaszos vagy görög ételt készíteni ahhoz, hogy mediterrán ízvilágot teremtsünk sütés vagy főzés közben. Elég, ha néhány tipikusan mediterrán alapanyaggal dolgozunk.

  • 2016-04-28 11:30
Tavaszias főétel és desszert

A tavasz rengeteg lehetőséget kínál a főzés terén is. Ilyenkor rengeteg friss zöldségből készíthetünk ételt, sőt mi több, kell is ahhoz, hogy egészségesen étkezzünk.

  • 2016-04-27 09:31
Gyümölcsös receptek

A gyümölcsfogyasztás legalább annyira fontos az egészséges táplálkozás szempontjából, mint a zöldségfogyasztás. Azonban jellemzően kevés gyümölcsöt fogyasztunk. Használjuk fel ételeinkben, mutatjuk ho...

  • 2016-04-26 13:02
Még több finomság!

Te mennyire szereted a hasad? Ha szeretnél költséghatékony fogásokat készíteni reggelire, ebédre vagy vacsorára, akkor mindenképp próbáld ki az alábbi recepteket!

  • 2016-04-25 18:21
Finom fogások kevés alapanyagból

Ha szeretnél valami különlegeset összedobni a hűtőben lévő alapanyagokból, akkor javasoljuk, hogy próbáld ki az alábbi recepteket.

  • 2016-04-25 14:00

Névnap 11.23.

Ma Kelemen, Klementina napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

Egészség

Tavasszal kiált a szervezetünk a vitaminokért

Ha fáradtak, enerváltak vagyunk, az év első negyedében könnyedén legyintünk, hogy „ó, ez csak a tavaszi fáradtság”, amit vitaminraktáraink kiürüléséne...

  • 2022-02-10 22:17
Amikor a poszt-covid szindróma vállfájdalmat okoz

Már egy ideje együttélünk a koronavírussal, ám a mai napig sem tudunk mindent a lehetséges szövődményeiről. A Sherlock Rehab gyógyítói gyakran találko...

  • 2022-02-08 13:15
Már rákbeteg gyerekeket is gyógyítanak búzacsíra-kivonattal

Dr. Hidvégi Máté professzor fermentált búzacsíra-kivonata több mint 30 országban egészíti ki rákbeteg felnőttek klinikai kezelését. A hazánkban készül...

  • 2022-02-06 21:00

hirdetés