hirdetés

Partnereink

Gasztro

Te hogyan szereted a brassóit?

A brassói aprópecsenye sokunk kedvence, hiszen egyszerűen összedobható és nagyon laktatós. Azonban olyan sok variáció létezik már, hogy felmerülhet a kérdés, te melyiket is szereted?

  • 2016-04-24 20:31
Isteni receptek, amitől még karcsúsodsz is!

Nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy immár nyakunkon a strandszezon. Ilyenkor előkerülnek a bikinik, a szexi fürdőruhák, de szerintem nem csak én, hanem nagyon sok hölgy társam is küszködik a tél...

  • 2016-04-23 18:31
Több szempontból is fontos a reggelizés!

Egyrészt, a vacsora és a reggeli ébredés között legalább 8-10 óra eltelik, mialatt szervezetünk sem folyadékhoz, sem ennivalóhoz nem jut. Azt gondolnánk, hogy nincs is szükségünk az éjszaka folyamán e...

  • 2016-04-22 12:36

hírdetés

Csípős ételek merészeknek!

A chilipaprika megnevezés a csípős fajták összefoglaló neve. A tüzes aromát a termésben lévő kapszaicin nevű alkaloid magas szintje okozza, amit a tudósok képesek mérni. Ez alapján osztályozzák az egy...

  • 2016-04-21 22:34
Fürjtojás: Nem csak ínyenceknek!

Ma már nemcsak elegáns csemegeboltokban, hanem kis közértekben, piacokon is egyre gyakrabban lehet kapni a fehér alapon barna pettyes, apró fürjtojásokat.

  • 2016-04-21 18:21
Ami a petrezselyemnél édesebb

Már az ókorban ismerték és nagyon kedvelték a paszternákot. A gyökere a petrezselyemhez hasonló ízű, csak valamivel édesebb. A mag hasonló célt szolgált, mint a kapormag. Korábban sokkal fontosabb sze...

  • 2016-04-19 09:05
Letesztelve: Eszméletlenül finomak!

Csak azt tudjuk igazán nyugodt szívvel ajánlani másoknak, hogy kóstolják meg, amiről mi is megbizonyosodtunk, hogy nagyon finom. Ezért nem fellapozott recepteskönyvből ajánlunk finomságokat, hanem ol...

  • 2016-04-18 15:40
Még több tavaszi recept!

A tavasz rengeteg könnyed és finom ételekkel képes változatossá tenni táplálkozásunkat. A változatos étrend pedig jó közérzethez és tartós egészséghez vezet. Összeválogattunk néhány olyan receptet, am...

  • 2016-04-18 08:54
Egy pohárkával a kitűnő közérzetért

Hippokratész már 2400 évvel ezelőtt megfigyelte a bor jótékony hatását a szívinfarktus, a depresszió, az alvási zavarok és a vízkór esetében. Az ókor híres görög orvosa arra az eredményre jutott, hogy...

  • 2016-04-17 20:35
Egy igazán értékes hús

A marhahús igen értékes élelmi anyagunk. Zsíros részei jól eltávolíthatók, és az így kapott sovány színhús energiatartalma igen alacsony. Szénhidrátot jelentéktelen mennyiséget találunk benne. A vitam...

  • 2016-04-17 17:24

hírdetés

Bangó Margit főzni tanítja dédunokáját

Bangó Margitnak az éneklés mellett szenvedélye a főzés is. A Kossuth-díjas művésznő gyerekként, édesanyjától leste el a főzés csínját-bínját, és a hagyományt tartva a családi recepteket már dédunokájá...

  • 2016-04-16 18:43
Mindig jól jön egy kis újdonság!

A konyha a nőknek olyan, mint a gyereknek a játszótér: újabb és újabb lehetőségeket rejt, mindig találni új recepteket, amit érdemes kipróbálni. Régóta várjuk, hogy megoszthassuk ezeket a recepteket, ...

  • 2016-04-16 10:27
Egy kis hús ma sem hiányozhat!

A kiegyensúlyozott étkezés gyakorlatilag nem is lehetséges, ha kihagyjuk a húst a táplálkozásunkból. Egész egyszerűen zöldségekből, gyümölcsökből nem tudjuk megszerezni azokat a tápanyagokat, amelyekr...

  • 2016-04-12 16:50
A póréhagyma nem csak krémleveshez jó!

A szegényesebb téli zöldségkínálat egyik kedvelt alapanyaga a jóízű póréhagyma, amely egyaránt kitűnő a hétvégi omlettbe, vagy bármelyik salátába, de ízletes hagymakrémlevest is készíthetünk belőle.

  • 2016-04-11 20:31
A kelkáposzta mindenben megállja a helyét!

Sokunk emlékeiben él gyerekkorunk egy-egy emblematikus kelkáposztás fogása, ami a mai napig akadályoz minket abban, hogy közelebbről megismerkedjünk ezzel a zöldséggel. Holott a kelkáposzta jó alapany...

  • 2016-04-11 14:10
Más köret a krumpli és a rizs helyett? Ezeket ki kell próbálnod!

Elég a burgonyából és a rizsből! Kínáljuk a főtt vagy sült húsokat változatosan elkészített, izgalmas zöldségkörettel!

  • 2016-04-10 11:09
A pestótól a pogácsáig: Ennyi mindenre jó a medvehagyma!

A tavasz első hírnöke a medvehagyma, amely az évek folyamán olyan népszerűségre tett szert, hogy bizonyos élőhelyeit már védelem alá is vonták. Szerencsére sok helyütt és bőven terem, így március elej...

  • 2016-04-09 19:29
Portugál ínyencségek Buda kulturális főutcáján

Portugália ízei is megelevenednek a Bartók Béla Boulevard ELEVEN Tavaszán, május 6-8. között. Európa legnyugatibb országa kapta idén a meghívást, hogy az összművészeti fesztivál keretében bemutassa ku...

  • 2016-04-09 14:22
Te tudod, hogy készül a lúdláb muffin?

Gyorsan elkészíthető süti, ráadásul laktatós és különleges. Emellé hoztam még két remek finomságot!

  • 2016-04-08 11:00
2016 tavaszának legjobb sütijei

Amennyiben idén tavasszal valami újdonságot szeretnél készíteni, érdemes sütemények terén felfrissítened a receptárad.

  • 2016-04-07 21:00
Így edd a császárszalonnát, a padlizsánt és a farkassügért!

Három olyan receptet ismertetek most meg veletek, amit mindenkinek érdemes elkészíteni. A főszereplők ismert alapanyagok, nem ördöngösség beszerezni őket! Na de lássuk csak, mit főzünk ma?

  • 2016-04-06 09:46
Remek vacsik!

Szeretnéd te is megadni a vacsorának a módját, úgy hogy azért éjjel ne bánkódjon a pocak? Amennyiben igen, akkor segítünk ebben neked, méghozzá két remek recepttel is!

  • 2016-04-04 18:05
Ma a halaké a főszerep!

A hal finom? Naná! Elképesztő, hogy hány féle módon és mennyire körettel fogyaszthatunk finomabbnál finomabb halakat. Ugyanakkor szem előtt tartva az egészséges táplálkozást, meg kell jegyeznünk, hogy...

  • 2016-04-04 12:06
Kiadós ételek hétvégére

Ebédre, vacsorára ideális fogásokat ismerhetsz meg a mai cikkünkből, ami nem épp a diétázók álma. De finom. És csak ez számít!

  • 2016-04-02 17:00
Ezért éri meg otthon sajtot készíteni

Imádod a friss sajt illatát és ízét? Ha legszívesebben végigkóstolnád a termelői piacok teljes sajtkínálatát és szívesen megtanulnád, hogyan készítheted el a legfinomabb sajtokat, akkor érdemes lenne ...

  • 2016-04-01 13:51
Süssünk finomat kevés alapanyagból!

Sok háziasszonynak jelent gondot, hogy mit adjon a családnak ebédre, vagy vacsorára, ami nem túl megterhelő, amit a gyerekek is szeretnek. Egy másik gond, amikor már hónap végén a kamra és a hűtő is k...

  • 2016-03-31 18:29
A legjobb szószok saláták mellé

Itt a tavasz, ami remek alkalom arra, hogy isteni salátákat készítsünk a sok finom, friss zöldségből. A saláta minden diétázó alapétele, de amikor kezd unalmassá válni a lelkesedés is abba marad, és m...

  • 2016-03-30 14:00
Citromos és habos: Egy újabb finom pite!

A pite nagyon egyszerű desszert és az a jó benne, hogy rengeteg fajtája van. Könnyen variálhatjuk mi is, attól függően, hogy milyen gyümölcsünk van. Bár léteznek sós, zöldséges vagy húsos piték is, én...

  • 2016-03-29 15:38
Egy gyümölcspite, ami bárhogyan változtatható!

A kétrétegű gyümülcsöspite tésztájához és töltelékéhez nem is kell olyan sok hozzávaló, az eredmény ennek ellenére gazdag és nagyon finom lesz. Irány a konyhába, láss neki pitét sütni!

  • 2016-03-28 12:38
Amit még nem tudtál a csokoládéról

Fehér csokoládé, étcsokoládé, csilis csoki vagy különleges epres? A világ minden táján népszerű a finomság, és szinte mindenki szívesen hódol a kakaóbabból készült édesség nyújtotta élvezeteknek.

  • 2016-03-27 12:55

Névnap 11.23.

Ma Kelemen, Klementina napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

Egészség

Tavasszal kiált a szervezetünk a vitaminokért

Ha fáradtak, enerváltak vagyunk, az év első negyedében könnyedén legyintünk, hogy „ó, ez csak a tavaszi fáradtság”, amit vitaminraktáraink kiürüléséne...

  • 2022-02-10 22:17
Amikor a poszt-covid szindróma vállfájdalmat okoz

Már egy ideje együttélünk a koronavírussal, ám a mai napig sem tudunk mindent a lehetséges szövődményeiről. A Sherlock Rehab gyógyítói gyakran találko...

  • 2022-02-08 13:15
Már rákbeteg gyerekeket is gyógyítanak búzacsíra-kivonattal

Dr. Hidvégi Máté professzor fermentált búzacsíra-kivonata több mint 30 országban egészíti ki rákbeteg felnőttek klinikai kezelését. A hazánkban készül...

  • 2022-02-06 21:00

hirdetés