Gasztro
A brassói aprópecsenye sokunk kedvence, hiszen egyszerűen összedobható és nagyon laktatós. Azonban olyan sok variáció létezik már, hogy felmerülhet a kérdés, te melyiket is szereted?
- 2016-04-24 20:31
Nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy immár nyakunkon a strandszezon. Ilyenkor előkerülnek a bikinik, a szexi fürdőruhák, de szerintem nem csak én, hanem nagyon sok hölgy társam is küszködik a tél...
- 2016-04-23 18:31
Egyrészt, a vacsora és a reggeli ébredés között legalább 8-10 óra eltelik, mialatt szervezetünk sem folyadékhoz, sem ennivalóhoz nem jut. Azt gondolnánk, hogy nincs is szükségünk az éjszaka folyamán e...
- 2016-04-22 12:36
hírdetés
A chilipaprika megnevezés a csípős fajták összefoglaló neve. A tüzes aromát a termésben lévő kapszaicin nevű alkaloid magas szintje okozza, amit a tudósok képesek mérni. Ez alapján osztályozzák az egy...
- 2016-04-21 22:34
Ma már nemcsak elegáns csemegeboltokban, hanem kis közértekben, piacokon is egyre gyakrabban lehet kapni a fehér alapon barna pettyes, apró fürjtojásokat.
- 2016-04-21 18:21
Már az ókorban ismerték és nagyon kedvelték a paszternákot. A gyökere a petrezselyemhez hasonló ízű, csak valamivel édesebb. A mag hasonló célt szolgált, mint a kapormag. Korábban sokkal fontosabb sze...
- 2016-04-19 09:05
Csak azt tudjuk igazán nyugodt szívvel ajánlani másoknak, hogy kóstolják meg, amiről mi is megbizonyosodtunk, hogy nagyon finom. Ezért nem fellapozott recepteskönyvből ajánlunk finomságokat, hanem ol...
- 2016-04-18 15:40
A tavasz rengeteg könnyed és finom ételekkel képes változatossá tenni táplálkozásunkat. A változatos étrend pedig jó közérzethez és tartós egészséghez vezet. Összeválogattunk néhány olyan receptet, am...
- 2016-04-18 08:54
Hippokratész már 2400 évvel ezelőtt megfigyelte a bor jótékony hatását a szívinfarktus, a depresszió, az alvási zavarok és a vízkór esetében. Az ókor híres görög orvosa arra az eredményre jutott, hogy...
- 2016-04-17 20:35
A marhahús igen értékes élelmi anyagunk. Zsíros részei jól eltávolíthatók, és az így kapott sovány színhús energiatartalma igen alacsony. Szénhidrátot jelentéktelen mennyiséget találunk benne. A vitam...
- 2016-04-17 17:24
hírdetés
Bangó Margitnak az éneklés mellett szenvedélye a főzés is. A Kossuth-díjas művésznő gyerekként, édesanyjától leste el a főzés csínját-bínját, és a hagyományt tartva a családi recepteket már dédunokájá...
- 2016-04-16 18:43
A konyha a nőknek olyan, mint a gyereknek a játszótér: újabb és újabb lehetőségeket rejt, mindig találni új recepteket, amit érdemes kipróbálni. Régóta várjuk, hogy megoszthassuk ezeket a recepteket, ...
- 2016-04-16 10:27
A kiegyensúlyozott étkezés gyakorlatilag nem is lehetséges, ha kihagyjuk a húst a táplálkozásunkból. Egész egyszerűen zöldségekből, gyümölcsökből nem tudjuk megszerezni azokat a tápanyagokat, amelyekr...
- 2016-04-12 16:50
A szegényesebb téli zöldségkínálat egyik kedvelt alapanyaga a jóízű póréhagyma, amely egyaránt kitűnő a hétvégi omlettbe, vagy bármelyik salátába, de ízletes hagymakrémlevest is készíthetünk belőle.
- 2016-04-11 20:31
Sokunk emlékeiben él gyerekkorunk egy-egy emblematikus kelkáposztás fogása, ami a mai napig akadályoz minket abban, hogy közelebbről megismerkedjünk ezzel a zöldséggel. Holott a kelkáposzta jó alapany...
- 2016-04-11 14:10
Elég a burgonyából és a rizsből! Kínáljuk a főtt vagy sült húsokat változatosan elkészített, izgalmas zöldségkörettel!
- 2016-04-10 11:09
A tavasz első hírnöke a medvehagyma, amely az évek folyamán olyan népszerűségre tett szert, hogy bizonyos élőhelyeit már védelem alá is vonták. Szerencsére sok helyütt és bőven terem, így március elej...
- 2016-04-09 19:29
Portugália ízei is megelevenednek a Bartók Béla Boulevard ELEVEN Tavaszán, május 6-8. között. Európa legnyugatibb országa kapta idén a meghívást, hogy az összművészeti fesztivál keretében bemutassa ku...
- 2016-04-09 14:22
Gyorsan elkészíthető süti, ráadásul laktatós és különleges. Emellé hoztam még két remek finomságot!
- 2016-04-08 11:00
Amennyiben idén tavasszal valami újdonságot szeretnél készíteni, érdemes sütemények terén felfrissítened a receptárad.
- 2016-04-07 21:00
Három olyan receptet ismertetek most meg veletek, amit mindenkinek érdemes elkészíteni. A főszereplők ismert alapanyagok, nem ördöngösség beszerezni őket! Na de lássuk csak, mit főzünk ma?
- 2016-04-06 09:46
Szeretnéd te is megadni a vacsorának a módját, úgy hogy azért éjjel ne bánkódjon a pocak? Amennyiben igen, akkor segítünk ebben neked, méghozzá két remek recepttel is!
- 2016-04-04 18:05
A hal finom? Naná! Elképesztő, hogy hány féle módon és mennyire körettel fogyaszthatunk finomabbnál finomabb halakat. Ugyanakkor szem előtt tartva az egészséges táplálkozást, meg kell jegyeznünk, hogy...
- 2016-04-04 12:06
Ebédre, vacsorára ideális fogásokat ismerhetsz meg a mai cikkünkből, ami nem épp a diétázók álma. De finom. És csak ez számít!
- 2016-04-02 17:00
Imádod a friss sajt illatát és ízét? Ha legszívesebben végigkóstolnád a termelői piacok teljes sajtkínálatát és szívesen megtanulnád, hogyan készítheted el a legfinomabb sajtokat, akkor érdemes lenne ...
- 2016-04-01 13:51
Sok háziasszonynak jelent gondot, hogy mit adjon a családnak ebédre, vagy vacsorára, ami nem túl megterhelő, amit a gyerekek is szeretnek. Egy másik gond, amikor már hónap végén a kamra és a hűtő is k...
- 2016-03-31 18:29
Itt a tavasz, ami remek alkalom arra, hogy isteni salátákat készítsünk a sok finom, friss zöldségből. A saláta minden diétázó alapétele, de amikor kezd unalmassá válni a lelkesedés is abba marad, és m...
- 2016-03-30 14:00
A pite nagyon egyszerű desszert és az a jó benne, hogy rengeteg fajtája van. Könnyen variálhatjuk mi is, attól függően, hogy milyen gyümölcsünk van. Bár léteznek sós, zöldséges vagy húsos piték is, én...
- 2016-03-29 15:38
A kétrétegű gyümülcsöspite tésztájához és töltelékéhez nem is kell olyan sok hozzávaló, az eredmény ennek ellenére gazdag és nagyon finom lesz. Irány a konyhába, láss neki pitét sütni!
- 2016-03-28 12:38
Fehér csokoládé, étcsokoládé, csilis csoki vagy különleges epres? A világ minden táján népszerű a finomság, és szinte mindenki szívesen hódol a kakaóbabból készült édesség nyújtotta élvezeteknek.
- 2016-03-27 12:55