hirdetés

Partnereink

Gasztro

“Közös étkezés alatt a lélek is táplálkozik”

Bár az egész ország ismeri, kevesen tudják, hogy nevében a D betű egy, a környezete által egykor előszeretettel használt melléknévre utal. D. Tóth Kriszta a Vidék Íze magazin hasábjain vall a gyerekko...

  • 2016-02-28 12:22
Így készítsed el a mellehúsát!

Ha szeretnénk pulyka- vagy csirkemellet készíteni ebédre, a család számára igazán izgalmas ízekkel és fogásokkal rukkolhatunk elő a mai napom bemutatott recepteknek köszönhetően. Rugaszkodjunk el a ha...

  • 2016-02-27 15:17
Búcsúztasd el a telet fűszeres koktélcsodákkal!

Nem kell megvárnunk a nyarat, hogy élvezhessük a finomabbnál finomabb koktélokat, elég, ha egy kicsit újragondoljuk kedvenc italainkat, és csempészünk beléjük egy keveset a télutó ízeiből. Böröcz Péte...

  • 2016-02-26 23:24

hírdetés

Füstöljünk házilag ínyencségeket!

A füstölésnek nem csak a magyar kultúrában, de a világ számtalan országában is több évezredes hagyományai vannak. Az idők kezdetén a füstölés teljes mértékben a tartósításnak lett szentelve, ma már so...

  • 2016-02-25 17:17
Fél órás desszertek

Sokszor nem tudjuk, hogy milyen desszertet is készítsünk, mihez mennyi idő kell, vagy milyen alapanyagokat használjunk, hogy ne mindig ugyanazok a megszokott desszertek várják a családot egy-egy össze...

  • 2016-02-24 09:42
Különleges receptek

Hoztunk nektek néhány érdekes receptet, amit mindenképp érdemes kipróbálni legalább egyszer. Az elkészítésük nem nehéz, csak kövesd, amit leirtunk neked és minden sikerülni fog.

  • 2016-02-23 10:32
Römertopf és Papin-fazék, avagy párolás régen és ma

Bár annak ellenére, hogy egyre nagyobb reneszánszát éli a főzés, a gasztronómia, mégis sok minden van, amiről még nem tudunk, amit még eddig nem fedeztünk fel magunknak. Ilyen dolog az is, hogy régi i...

  • 2016-02-22 15:40
Legyen ma pite- és tortagyártás a konyhádban!

Nem csak a gyerekek szeretik elmajszolni az édes sütiket, tortákat vagy pitéket. Mi felnőttek is szívesen rájárunk a még gőzölgő pitékre, vagy a hűtőben dermedő krémes vagy csokis nyalánkságokra.

  • 2016-02-22 09:27
Lecsós fasírt, jambalaya és kelbimbó lengyelesen

Aki szeretne új ízeket belopni megszokott étrendjébe, az bármikor könnyedén megteheti, hiszen a különféle nemzetek ízletesebbnél ízletesebb fogásai ezt lehetővé teszik.

  • 2016-02-21 10:21
Csirkés-boros sugo és téli minestrone

A sugo egy nagyon sokoldalú paradicsomszósz, és legalább annyira kedvelt, mint a salsa mártások bármelyike. De ma nem csak egy remek sugo recepttel gazdagodunk, hanem az is kiderül, hogyan készítjük a...

  • 2016-02-20 10:00

hírdetés

Itt vannak a legfinomabb olasz sajtok! (2. rész)

A vidéken élő olaszok reggelije a mai napig kenyérből, borból, sajtból áll, ebből is látszik, milyen szerepet tölt be az olaszok életében a sajt. Az asztalon és az ételkészítésben is egyaránt nélkülöz...

  • 2016-02-19 12:13
Ilyen finomat még nem ettél!

Kevés olyan ember van a világon, aki azt mondaná, hogy márpedig ő tényleg nem szereti a süteményeket, édességeket, desszerteket. Napjainkban már egyre kevesebben készítenek tartalmas süteményeket, des...

  • 2016-02-18 16:07
Szállodai gasztrokalandozások: A szárnyát vagy a combját?

Amikor étterembe készülünk, csak a legritkább esetben jelenik meg lelki szemeink előtt egy elegáns szálloda étterme. Pedig számtalan érv szól e meghatározó gasztronómiai műhelyek mellett.

  • 2016-02-17 22:06
Olasz hangulat Budafok-Tétényben

Bár hosszabbodnak a nappalok, és néha már felvillantja jöttét a közelgő tavasz, még nagyon tél van. Ilyenkor igazán jólesik egy kicsit az önfeledt nyárra gondolni, és legalább képzeletben kalandozni e...

  • 2016-02-17 14:00
Itt vannak a legfinomabb olasz sajtok! (1. rész)

Olaszország a világ egyik legismertebb sajtnagyhatalma, ami annak is köszönhető, hogy itt találhatók az Alpok déli lejtői, ahol tehenet, bivalyt, kecskét, juhot egyaránt kiválóan lehet tartani. Már a ...

  • 2016-02-17 09:33
Vigyázat, nagyon húsosak!

Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz a húsfogyasztás ugyanúgy hozzátartozik, mint a gabona, zöldség, gyümölcs, vagy a tejfogyasztás. Ne mellőzzük a húsokat sokáig étrendünkből, mivel a húsba...

  • 2016-02-16 09:50
Ezek az olaszok legkedveltebb alapanyagai

Az olasz konyha nagyon gazdag és változatos, fogalmazhatnánk úgy is, hogy nem csak pizzából és spagettiből áll nekik a világ.

  • 2016-02-15 09:53
Ez ám az igazi olasz konyha!

Általában ha az olasz konyhát emlegetjük, akkor a sok tésztaétel és a pizza jut eszünkbe. Azonban az olasz konyha ennél jóval gazdagabb. Földrajzi elhelyezkedésénék köszönhetően a konyhája is nagyon v...

  • 2016-02-14 10:46
Így készül az angolos csirkesült

Nem egy nagyon nehéz étel, és garantáltan mindenki imádni fogja a családban. Nagyon jó fogás akkor is, ha épp vendégsereget fogadunk és őket szeretnénk valami finom étellel meglepni.

  • 2016-02-13 09:47
Szeretetsütivel jótékonykodnak a sztárok is

Egyedi süteménnyel kampányol Budapest népszerű találkozóhelye. A KIOSK idén újabb jótékonysági eseménybe kezdett, a közelgő Valentin- és nőnap alkalmából ezúttal hátrányos helyzetű családokon és édesa...

  • 2016-02-12 11:20
Édes csodák a következő hétvégére

A hétvége a pihenés ideje és ilyenkor van lehetőségünk arra is, hogy finom desszerteket, édes nyalánkságokat készítsünk magunknak és családtagjainknak. Ha már unod a megszokott édességeket, akkor itt ...

  • 2016-02-11 15:00
Te tudod, hogyan készül a zabos bagel?

A tésztához kell majd 21 g friss élesztő, 1 teáskanál méz, 3 dl víz, 300 g finomliszt, 200 g teljes kiőrlésű liszt, 50 g zabpehely, 50 g napraforgómag, 1 teáskanál só, a tetejére pedig 3 evőkanálnyi c...

  • 2016-02-10 14:10
Három különleges és egy hagyományos recept

Ettél-e már gluténmentes kókuszos kockát? Esetleg olyan palacsintát, ami krumplipürét tartalmaz és avokádó szósszal érdemes fogyasztani? Most megtudhatod, hogyan készülnek ezek a finomságok. Ráadásul ...

  • 2016-02-09 16:10
Finom ételek keleties ízesítéssel

A keleti konyha egyik legkedveltebb fűszerkeveréke a curry. Nagyon szuperül kiemeli az ételek ízét, különösen ha csirkéből készítünk valamit. De természetesen a szójacsírát vagy a borjút is ízesíthetj...

  • 2016-02-08 18:50
Receptötletek mára

Talán már elmondtuk százszor, hacsak nem ezerszer, hogy a receptötletekből sosem elég. Ezért ma is egy remek receptkavalkád következik.

  • 2016-02-07 11:54
Remek ötletek könnyed olasz vacsorákhoz

Sokan az egészséges életmódot követve kihagyják a vacsorát az étrendjükből, mert úgy gondolják, ez az étkezés felesleges. Pedig nagyon nem! A vacsorának is megvan a szerepe, hiszen ha kimarad, akkor a...

  • 2016-02-06 09:31
Quinoa tabbouleh és más eszméletlen jó ételek

Aki szeretné megtudni, hogyan készül a quinoa tabbouleh, annak most tapadjon szeme a képernyőre. Amellett, hogy eláruljuk, hogyan készül ez a remek étel, további eszméletlen jó fogásokat is megismerte...

  • 2016-02-05 09:47
Parti lesz nálad? Itt van három remek desszert!

A vendégvárás mindenkit izgalommal tölt el. Ha te vagy ilyenkor a konyhafőnök és rajtad múlik, milyen lesz az ebéd, akkor minden bizonnyal fontosnak tartod, hogy a desszert is mennyei legyen.

  • 2016-02-04 09:38
Curry és csirke az asztalon

A csirkét a keleti konyha egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően egyre többen szeretik curryvel ízesíteni. Különleges íze felejthetetlen és megunhatatlan.

  • 2016-02-03 12:46
Három laktató desszert

Ha már „unod a banánt”, akkor próbáld ki a süteményekben a diót, a sütőtököt. Ugyanis egyik receptünkben a dió kapott szerepet, a másikban a sütőtök. A harmadik receptünk a szalagos fánk, de nyugi, ni...

  • 2016-02-02 15:00

Névnap 11.23.

Ma Kelemen, Klementina napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

Egészség

Tavasszal kiált a szervezetünk a vitaminokért

Ha fáradtak, enerváltak vagyunk, az év első negyedében könnyedén legyintünk, hogy „ó, ez csak a tavaszi fáradtság”, amit vitaminraktáraink kiürüléséne...

  • 2022-02-10 22:17
Amikor a poszt-covid szindróma vállfájdalmat okoz

Már egy ideje együttélünk a koronavírussal, ám a mai napig sem tudunk mindent a lehetséges szövődményeiről. A Sherlock Rehab gyógyítói gyakran találko...

  • 2022-02-08 13:15
Már rákbeteg gyerekeket is gyógyítanak búzacsíra-kivonattal

Dr. Hidvégi Máté professzor fermentált búzacsíra-kivonata több mint 30 országban egészíti ki rákbeteg felnőttek klinikai kezelését. A hazánkban készül...

  • 2022-02-06 21:00

hirdetés