Gasztro
Bár az egész ország ismeri, kevesen tudják, hogy nevében a D betű egy, a környezete által egykor előszeretettel használt melléknévre utal. D. Tóth Kriszta a Vidék Íze magazin hasábjain vall a gyerekko...
- 2016-02-28 12:22
Ha szeretnénk pulyka- vagy csirkemellet készíteni ebédre, a család számára igazán izgalmas ízekkel és fogásokkal rukkolhatunk elő a mai napom bemutatott recepteknek köszönhetően. Rugaszkodjunk el a ha...
- 2016-02-27 15:17
Nem kell megvárnunk a nyarat, hogy élvezhessük a finomabbnál finomabb koktélokat, elég, ha egy kicsit újragondoljuk kedvenc italainkat, és csempészünk beléjük egy keveset a télutó ízeiből. Böröcz Péte...
- 2016-02-26 23:24
hírdetés
A füstölésnek nem csak a magyar kultúrában, de a világ számtalan országában is több évezredes hagyományai vannak. Az idők kezdetén a füstölés teljes mértékben a tartósításnak lett szentelve, ma már so...
- 2016-02-25 17:17
Sokszor nem tudjuk, hogy milyen desszertet is készítsünk, mihez mennyi idő kell, vagy milyen alapanyagokat használjunk, hogy ne mindig ugyanazok a megszokott desszertek várják a családot egy-egy össze...
- 2016-02-24 09:42
Hoztunk nektek néhány érdekes receptet, amit mindenképp érdemes kipróbálni legalább egyszer. Az elkészítésük nem nehéz, csak kövesd, amit leirtunk neked és minden sikerülni fog.
- 2016-02-23 10:32
Bár annak ellenére, hogy egyre nagyobb reneszánszát éli a főzés, a gasztronómia, mégis sok minden van, amiről még nem tudunk, amit még eddig nem fedeztünk fel magunknak. Ilyen dolog az is, hogy régi i...
- 2016-02-22 15:40
Nem csak a gyerekek szeretik elmajszolni az édes sütiket, tortákat vagy pitéket. Mi felnőttek is szívesen rájárunk a még gőzölgő pitékre, vagy a hűtőben dermedő krémes vagy csokis nyalánkságokra.
- 2016-02-22 09:27
Aki szeretne új ízeket belopni megszokott étrendjébe, az bármikor könnyedén megteheti, hiszen a különféle nemzetek ízletesebbnél ízletesebb fogásai ezt lehetővé teszik.
- 2016-02-21 10:21
A sugo egy nagyon sokoldalú paradicsomszósz, és legalább annyira kedvelt, mint a salsa mártások bármelyike. De ma nem csak egy remek sugo recepttel gazdagodunk, hanem az is kiderül, hogyan készítjük a...
- 2016-02-20 10:00
hírdetés
A vidéken élő olaszok reggelije a mai napig kenyérből, borból, sajtból áll, ebből is látszik, milyen szerepet tölt be az olaszok életében a sajt. Az asztalon és az ételkészítésben is egyaránt nélkülöz...
- 2016-02-19 12:13
Kevés olyan ember van a világon, aki azt mondaná, hogy márpedig ő tényleg nem szereti a süteményeket, édességeket, desszerteket. Napjainkban már egyre kevesebben készítenek tartalmas süteményeket, des...
- 2016-02-18 16:07
Amikor étterembe készülünk, csak a legritkább esetben jelenik meg lelki szemeink előtt egy elegáns szálloda étterme. Pedig számtalan érv szól e meghatározó gasztronómiai műhelyek mellett.
- 2016-02-17 22:06
Bár hosszabbodnak a nappalok, és néha már felvillantja jöttét a közelgő tavasz, még nagyon tél van. Ilyenkor igazán jólesik egy kicsit az önfeledt nyárra gondolni, és legalább képzeletben kalandozni e...
- 2016-02-17 14:00
Olaszország a világ egyik legismertebb sajtnagyhatalma, ami annak is köszönhető, hogy itt találhatók az Alpok déli lejtői, ahol tehenet, bivalyt, kecskét, juhot egyaránt kiválóan lehet tartani. Már a ...
- 2016-02-17 09:33
Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz a húsfogyasztás ugyanúgy hozzátartozik, mint a gabona, zöldség, gyümölcs, vagy a tejfogyasztás. Ne mellőzzük a húsokat sokáig étrendünkből, mivel a húsba...
- 2016-02-16 09:50
Az olasz konyha nagyon gazdag és változatos, fogalmazhatnánk úgy is, hogy nem csak pizzából és spagettiből áll nekik a világ.
- 2016-02-15 09:53
Általában ha az olasz konyhát emlegetjük, akkor a sok tésztaétel és a pizza jut eszünkbe. Azonban az olasz konyha ennél jóval gazdagabb. Földrajzi elhelyezkedésénék köszönhetően a konyhája is nagyon v...
- 2016-02-14 10:46
Nem egy nagyon nehéz étel, és garantáltan mindenki imádni fogja a családban. Nagyon jó fogás akkor is, ha épp vendégsereget fogadunk és őket szeretnénk valami finom étellel meglepni.
- 2016-02-13 09:47
Egyedi süteménnyel kampányol Budapest népszerű találkozóhelye. A KIOSK idén újabb jótékonysági eseménybe kezdett, a közelgő Valentin- és nőnap alkalmából ezúttal hátrányos helyzetű családokon és édesa...
- 2016-02-12 11:20
A hétvége a pihenés ideje és ilyenkor van lehetőségünk arra is, hogy finom desszerteket, édes nyalánkságokat készítsünk magunknak és családtagjainknak. Ha már unod a megszokott édességeket, akkor itt ...
- 2016-02-11 15:00
A tésztához kell majd 21 g friss élesztő, 1 teáskanál méz, 3 dl víz, 300 g finomliszt, 200 g teljes kiőrlésű liszt, 50 g zabpehely, 50 g napraforgómag, 1 teáskanál só, a tetejére pedig 3 evőkanálnyi c...
- 2016-02-10 14:10
Ettél-e már gluténmentes kókuszos kockát? Esetleg olyan palacsintát, ami krumplipürét tartalmaz és avokádó szósszal érdemes fogyasztani? Most megtudhatod, hogyan készülnek ezek a finomságok. Ráadásul ...
- 2016-02-09 16:10
A keleti konyha egyik legkedveltebb fűszerkeveréke a curry. Nagyon szuperül kiemeli az ételek ízét, különösen ha csirkéből készítünk valamit. De természetesen a szójacsírát vagy a borjút is ízesíthetj...
- 2016-02-08 18:50
Talán már elmondtuk százszor, hacsak nem ezerszer, hogy a receptötletekből sosem elég. Ezért ma is egy remek receptkavalkád következik.
- 2016-02-07 11:54
Sokan az egészséges életmódot követve kihagyják a vacsorát az étrendjükből, mert úgy gondolják, ez az étkezés felesleges. Pedig nagyon nem! A vacsorának is megvan a szerepe, hiszen ha kimarad, akkor a...
- 2016-02-06 09:31
Aki szeretné megtudni, hogyan készül a quinoa tabbouleh, annak most tapadjon szeme a képernyőre. Amellett, hogy eláruljuk, hogyan készül ez a remek étel, további eszméletlen jó fogásokat is megismerte...
- 2016-02-05 09:47
A vendégvárás mindenkit izgalommal tölt el. Ha te vagy ilyenkor a konyhafőnök és rajtad múlik, milyen lesz az ebéd, akkor minden bizonnyal fontosnak tartod, hogy a desszert is mennyei legyen.
- 2016-02-04 09:38
A csirkét a keleti konyha egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően egyre többen szeretik curryvel ízesíteni. Különleges íze felejthetetlen és megunhatatlan.
- 2016-02-03 12:46
Ha már „unod a banánt”, akkor próbáld ki a süteményekben a diót, a sütőtököt. Ugyanis egyik receptünkben a dió kapott szerepet, a másikban a sütőtök. A harmadik receptünk a szalagos fánk, de nyugi, ni...
- 2016-02-02 15:00