Ápold arcod az otthoni fűszerekkel!
hirdetés
Gondoltad volna, hogy a fűszernövények nem csak ételeinket varázsolják ízletesebbé, de arcunkat is szépé, hibátlanná varázsolják?
Bizony a fűszernövények nem csak ízesítésre szolgálnak, hanem ma már a szépségipar is nagy örömmel alkalmazza őket. A fűszernövényekből akár egy nyugtató lazító fürdőt akár egy arcpakolást is keverhetünk, így hasznosítva a bennük található bőrápoló vagy épp serkentő anyagokat. Így 100%-osan tudhatjuk, hogy a felhasznált kozmetikum mentes minden vegyszertől és káros hozzávalótól. Sok fűszernövény van egy konyhakertben, amelyek arcunkat teszik gyönyörűvé, frissebbé és egészségessé. Ezeket a növényeket frissen felhasználhatjuk, de készíthetünk belőle gőzfürdőt is. E növények közé tartoznak a borágó, a petrezselyem, amelyeknek a frissen kipréselt nedvét akár egy vattapamacsra felkenve máris rátehetjük arcunkra. Remek módja ez az arcbőrünk kitisztításának, és összehúzza a pórusokat. De készíthetünk arcpakolást turbolyából, majoránnából, vagy borsmentából, ezek a zsírós bőr ellen nagyon hatékonyak.
hirdetés
Tisztító oldat receptje zsíros és fakó bőrre
Eme oldat megvalósításához szükségünk lesz 3 kiskanál olívaolajra,1 kanál édes mandulaolajra, 3 teáskanál lanolinra és végül 1 kanál frissen vágott petrezselyemre. A petrezselymet helyezzük, el egy zárható edénybe s ezt követően adjuk hozzá az olívaolajat, zárjuk le és tegyük félre egy hétre. A végén szűrjük le és a petrezselymet nyomkodjuk ki jó erősen. Az így megszűrt olajat keverjük össze a mandulaolajjal, a lanolinnal, és az egészet egy vízfürdő felett melegítsük át és kavarjuk össze. Fénytől elzárva hűvös helyen tartsuk és így sokáig felhasználható.
3 fűszernövény, ami egészségünkre is jó hatással vannak
Cikkünk elején bemutattunk néhány olyan fűszernövényt, amely az arcbőrre van jó hatással, most lássunk három fűszernövényt mely egészségünkkel művel csodát. A helyes fűszerezést meg kell tanulni a konyhában, mert akárcsak a túlzásba vitt sózás, a túl sok fűszer is káros hatással lehet szervezetünkre. Kísérletezz bátran a különböző fűszernövények íz világával, és figyeld meg melyik milyen hatással van emésztésedre, vagy szervezetedre. Nézzünk meg néhány fűszernövényt, és hatásait!

Ánizs: Az ánizst nem gyakran használjuk a napi főzés során, helyette süteményekbe, vagy házilag elkészített likőrökbe keverjük bele. Az ánizs remek hatással van emésztésünkre, segít megelőzni a felfúvódást, a puffadást, és nem utolsó sorban meggátolja az emésztési zavar kialakulását. Ezenkívül pompás hatással van a vérkeringésre, és enyhíti az asztma tüneteit is. Azért mert igen erős, intenzív az íze, így csak óvatosan tegyük az ételbe, de jól harmonizál a süteményekben, karácsonykor a mézeskalács fontos kelléke, vagy gomba mellé is jól társítható.
Babér: A babér egy jól ismert fűszernövény, amelyet leginkább a krumplifőzelék mellé, vagy a vadas mártáshoz szoktunk használni. Jellegzetes, pikáns, kissé keserű íze leginkább a savanyú ételekhez passzol jól, de vadhúsok mellé, valamint burgonyás ételekhez is bátran adhatjuk. A babér remek gyógyír lehet a légzőszervi megbetegedésekre, illetve nyugtató, alvást segítő hatással is rendelkezik.
Bazsalikom: A bazsalikom az olaszos, illetve a paradicsomos ételekhez megy a legjobban. Egy csipet friss bazsalikom könnyedén felpezsdíti vérkeringésünket, erősíti a gyomrot, és segíti az emésztést is. Főzésnél az étellel együtt főzik, de hideg ételek, vagy saláták mellé is bátran lehet adni!
Hozzászólások
hírdetés
Kapcsolódó cikkek
Egy diéta, amitől jobban alszol és nem kívánod a nassolást
Tények és tévhitek a téli hajápolásban
Erre figyeljünk, hogy elkerüljük a „krémes baleseteket”
Baconnel is lehet diétázni
Kanye West csinálta Julia Fox borzalmas sminkjét
Botox partit rendeznek Budapesten
Mesterséges intelligenciával alakítja át a hajfestést a L’Oréal
Újévi fogyókúra? A jó alvás segít sikerre vinni





















