hirdetés

Partnereink

Őrülten finom ételek az asztalon

hirdetés

Őrülten finom ételek az asztalon

Ettél már currys karfiolsalátát? Esetleg zelleres burgonyalevest? Ha még nem ismered ezeket az ételek, akkor más receptek mellett most ezekét is megtalálod cikkünkben.

Van, aki egyszerűen imád főzni és kísérletezni az ízekkel. Azok most igencsak örülhetnek, mert összeválogattunk néhány olyan izgalmas ételt, amit mindenképp érdemes volna kipróbálni.

hirdetés

Currys karfiolsaláta

Nem is lacafacázzunk, itt vannak a hozzávalók: 1 kg tisztított karfiol, 5 evőkanál olívaolaj (vagy egyéb salátaolaj), 1 teáskanál currypor, 1 teáskanál kurkuma, ecet, só (ízlés szerint), kevés porcukor.

A kis rózsáira szedett karfiolt tésztaszűrőbe tesszük. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe mártva annyi ideig hagyjuk, amíg újra forrni nem kezd. Ezután leszűrjük és ráborítunk egy fedőt, hogy lassan hűljön. Salátalevet készítünk, amelyet ecettel, sóval, cukorral, curryporral és kurkumával fűszerezünk. A még meleg karfiolt beleforgatjuk és letakarjuk, a lében hagyjuk kihűlni. Fogyasztás előtt újra megkeverjük, levét leszűrjük és az olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Olajbogyós sonkabatyuk

A hozzávalók 8 darabhoz: 30 dkg májkrém, 6 evőkanál tejföl, 1 evőkanál konyak, 16 szem magozott, zöld olajbogyó, 8 vékony szelet gépsonka.

A májkrémet tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, ízlés szerint megszórjuk őrölt borssal, hozzáadjuk a konyakot, és simára keverjük. Az olajbogyót durvára összevágjuk. Kiterítjük a sonkaszeleteket, a közepükre elosztjuk a májpástétomot, rászórjuk a felaprított olívabogyót. Összehajtjuk a szeletek szemben lévő csücskeit, majd összetűzzük egy fogpiszkálóval. Friss salátalevelekkel kirakott tálon szervírozzuk.

Zelleres burgonyaleves

A leveshez kell 50 dkg burgonya, 25 dkg zeller, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 1–1 evőkanál liszt és vegeta, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, valamint egy csipetnyi cukor.

A burgonyát és a zellert megtisztítjuk, majd egyforma kis kockákra aprítjuk. A hagymát hámozás után finomra vágjuk és forró olajon megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjünk egy kis pirospaprikát, majd azonnal ráöntünk egy evőkanál vizet is. Beletesszük a zellert meg a burgonyát. Visszahúzzuk a tűzre, egy–két percig kevergetjük, ezután bő 1 liternyi vízzel felöntjük. Beleszórjuk a vegetát, lefedjük és puhára főzzük. Ekkor behabarjuk tejföllel simára kevert liszttel. További öt percig forraljuk, közben folyamatosan kevergetjük. Végül a finomra metélt petrezselyemzöldet meg a cukrot is belekeverem, de ezzel már nem forralom.

Sajttal töltött csirkecombok

Ehhez a recepthez kell 6 db csirkecomb, 20 dkg főtt, füstölt tarja, kb. 1 pohár tejföl (2 dl), 3 tojássárga, 10–15 dkg reszelt sajt, olaj a kenéshez.

A combokat megmossuk, és enyhén besózzuk. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egy ecsettel vékonyan beolajozunk. Elkészítjük a tölteléket: a tarját ledaráljuk és összekeverjük a reszelt sajttal, a tojássárgákkal, a tejföllel és a borssal. A csirkecombok bőrét meglazítjuk és minden egyes comb bőre alá kb. 1–1,5 evőkanálnyi tölteléket töltünk. A combok tetejét az ecsettel vékonyan beolajozzuk, megszórjuk egy kevés sóval és egy fóliával befedjük. Előmelegített sütőben 45–50 perc alatt ropogós– aranybarnára sütjük. A sütési idő felénél levesszük a fóliát! Rizibizivel, petrezselymes burgonyával vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.

Császármorzsa

Ha egy kis édességre is vágyunk, remek választás a császármorzsa. Gyors és könnyű elkészíteni. A hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 db tojás, 10 dkg cukor, 1 tubus tejszínhab, 2 dkg sütőpor, 1 dkg vaníliacukor, 3 dkg vaj, 20 dkg almalekvár, 8 dkg porcukor.

A tojásokat sárgájától, fehérjétől szétválasztjuk és habbá verjük, majd a lisztet, cukrot, tejszínhabot, sütőport hozzáadjuk és simára keverjük. Majd egy serpenyőben vajat forrósítunk és 3–4 tételben kisütjük. Ha az egyik oldala megsült átfordítjuk és két lapátkanál segítségével szétszaggatjuk. Almalekvárral tálaljuk, illetve porcukorral megszórjuk.

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 11.23.

Ma Kelemen, Klementina napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés