Gasztro
Ugye mindenki evett már burgonyakrokettet? A finom, omlós falat kicsiknek és nagyoknak egyaránt nagy kedvenc, különösen, ha valami finom hús vagy dresszing mellé tálaljuk. Azonban nem mindenki fogyasz...
- 2015-10-15 09:42
Túl lágy vagy túl kemény lesz a galuska? Bizony a galuskakészítés sem gyerekjáték, pedig nagyon egyszerűnek tűnik. Aki szemre dobta eddig össze a galuskának való masszát, az azonnal felejtse ezt el, é...
- 2015-10-14 11:34
A sajtos derelye nem mindenkinek ismerős, ugyanis Magyarországon többnyire az édes változatot készítik el. De a palacsintához hasonlóan, a derelye is készülhet sósan, így akár főfogásként is fel lehet...
- 2015-10-13 19:16
hírdetés
Bizonyára mindenki evett már túrós, mákos, diós vagy káposztás tésztát. De ha nem, akkor most itt az alkalom, hogy ilyen hagyományos, egyszerű, mégis finom ételeket is készítsünk konyhánkban!
- 2015-10-12 10:13
Odaég. Vagy lágynak akarjuk a sárgáját, s megkeményedik. Egyáltalán jól sütöd a tükörtojást? Most bizony kiderül!
- 2015-10-11 08:38
Furcsa arra gondolni, hogy volt olyan idő, amikor még nem volt. Pedig így van. A mai kisgyerekek anyukái-apukái még nem tudták a játszótéren ezt az egészséges csemegét majszolni, hiszen a kölesgolyó c...
- 2015-10-10 17:53
Megkezdődött az igazi vadászidény, ideje tehát kipróbálni a kedvenc söreinket a legfinomabb vadételekkel. Az újonnan elérhető szezonális zöldségekkel, gyümölcsökkel és egy izgalmas sörpárossal igazán ...
- 2015-10-10 10:17
Fűszerpaprikát nem csak készen lehet vásárolni, hanem viszonylag egyszerű módon otthon, házilag is előállíthatjuk. A hosszú, hegyes fűszerpaprika szeptember közepén érik sötétpirosra. A piacokon árusí...
- 2015-10-09 12:00
A gomba sokak nagy kedvence, fehérjében gazdag étel. Ha van egy kicsivel több időnk arra, hogy kirántott gombát készítsünk, akkor ne habozzunk, lássunk is neki!
- 2015-10-08 09:44
A muszaka vagy rakott padlizsán a Balkán régió, a Kelet-Mediterráneum és a Közel-Kelet padlizsánalapú, húsos főétele. De ezt a remek ételt nem csak azok fogyaszthatják, akik húst esznek, van ám vegetá...
- 2015-10-07 08:50
hírdetés
Ha nem vagyunk oda a túl krémes, tejszínhabos desszertekért, akkor egy csokoládéval és gesztenyével megbolondított torta biztos siker lesz a családi összejöveteleken. Most eláruljuk lépésről lépésre,...
- 2015-10-06 19:32
Aki szereti a rakott ételeket, annak a rakott kelkáposzta is nagyon fog ízleni! És persze megmutatjuk, hogy ehhez hasonlóan hogyan is készülnek a további káposzta és zöldségvariációk!
- 2015-10-06 08:45
A lúgosítás az utóbbi években jóval nagyobb hangsúlyt, szerepet kapott, mint eddig. Azonban sokszor nem tudjuk, hogy mivel tudnánk szervezetünket lúgosítani. Most azonban kiderül!
- 2015-10-05 12:56
A tárkony az őszirózsafélék, családjába, az üröm nemzetségbe tartozik. Jellemző rá, hogy évelő gyógy és fűszernövény, amely egy magyar konyhából sem hiányozhat Magyar népies nevei: esztragon, tárkonyü...
- 2015-10-04 13:35
Ha kifogytál az ötletekből, mi itt vagyunk néhány remek gasztronómiai mentőövvel! Adunk néhány remek tippet, mit is főzz és süss a hétvégén.
- 2015-10-03 14:51
Lassan eljött az október is. De ez nem jelenti azt, hogy a nyár ízeit ne csempészhetnénk bele az ősszel készült gasztronómiai fogásainkba.
- 2015-10-01 18:34
A házi és vadszárnyasok, a liba és a kacsa kivételével, alapvetően hajlamosak a kiszáradásra sütőben sütéskor, ezért különleges előkészületeket igényelnek. Mi most megmutatjuk, mire figyelj oda!
- 2015-09-30 08:00
Készítsünk vesepudingot! Lehet, hogy elsőre bizarrnak hallatszik, de inkább felsoroljuk a hozzávalókat 4-6 személyre, majd mutatjuk az elkészítését is lépésről lépésre. Garantált siker lesz!
- 2015-09-29 14:18
Kuktának állt Zséda és Puskás Peti: az énekesek a halas fogások iránt érdeklődőknek főztek. Egyiküktől sem állt távol a feladat, hiszen Adrienn már 17 évesen önálló konyhát vitt, Peti pedig a fogyókúr...
- 2015-09-28 21:52
A marhából és borjúból, birkából és sertésből származó belsőségek széles körben kaphatók, de a legpuhább és legfinomabb ízűek általában a borjúé és a bárányé. Sokan mégsem készítenek belsőségekből éte...
- 2015-09-28 15:24
Az emulziós mártások olajat vagy vajat oszlatnak el egy másik folyadékban, gyakran tojássárgáját is tartalmaznak, amely stabilizálja az elegyet. Elkészítésük nagyobb kihívást jelent, mint a többi márt...
- 2015-09-27 22:22
Bevallom őszintén, hogy jómagam is nagy hús-, illetve steakrajongó vagyok. Továbbá talán az a kijelentés sem túlzás, miszerint a steak a húsoknak a netovábbja. Igazán jó steaket azonban sokszor nem tu...
- 2015-09-27 18:14
Borhabról és angol krémről fog szólni a mai cikkünk. Két olyan remek megoldást mutatunk be, amivel izgalmasabbá tehetünk bármilyen natúr desszertet, gyümölcskenyeret, pudingot, és még sorolhatnánk!
- 2015-09-26 20:19
Nagyon jól mutat fagyin, süteményeken, vagy csak ha a tányért akarjuk díszíteni egy kis extra színnel és ízzel. Sűrű, krémes gyümölcs püré, amit egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Nagyjából bármelyik g...
- 2015-09-26 14:09
Mártást készíteni nem nagy ördöngösség. csak tudni kell, hogy mit szeretnénk elkészíteni és mihez. Hogy ne vaktában keresgélj, mi máris megosztjuk veled a legjobb mártások receptjét is!
- 2015-09-25 23:37
Az íz egyaránt függ a hús és a többi hozzávaló minőségétől. A pácok a főzés előtti ízesítésben játszanak szerepet, és különösen hasznosak a gyorsan egyben sütött húsoknál és a hússzeletek sütésénél. S...
- 2015-09-25 18:54
A sima, krémes és kifinomult fehérmártások a legsokoldalúbbak a mártások között. A legismertebb közülük a besamel, amely eredeti formájában is nagyon finom, de további hozzávalókkal – így sajttal, a z...
- 2015-09-25 12:59
Ki ne szeretné a karamellizált ízeket újra és újra érezni? Sokan azonban nem is tudják, hogyan készülnek az igazán jó karamellöntetek. Most megmutatjuk, hogyan készül a karamellszirup vagy más karamel...
- 2015-09-24 13:48
A mostani cikkünkben a húsimádóknak kedveskedünk néhány fogással, az ételek elkészítése nem bonyolult és annyira sok időt sem vesznek igénybe, az ízük viszont magukért beszélnek! Nem is kell több fecs...
- 2015-09-23 08:40
Mindenki vásároljon krumplit, mert nagyon sok különlegességet tudunk ebből az egyszerű alapanyagból készíteni, persze kell néhány hozzávaló ezen kívül is. Hoztunk nektek néhány remek fogást, amivel az...
- 2015-09-22 13:51