hirdetés

Partnereink

Gasztro

Krokettek burgonya nélkül

Ugye mindenki evett már burgonyakrokettet? A finom, omlós falat kicsiknek és nagyoknak egyaránt nagy kedvenc, különösen, ha valami finom hús vagy dresszing mellé tálaljuk. Azonban nem mindenki fogyasz...

  • 2015-10-15 09:42
A galuskakészítés fortélyai

Túl lágy vagy túl kemény lesz a galuska? Bizony a galuskakészítés sem gyerekjáték, pedig nagyon egyszerűnek tűnik. Aki szemre dobta eddig össze a galuskának való masszát, az azonnal felejtse ezt el, é...

  • 2015-10-14 11:34
Sajtos derelyét a családnak!

A sajtos derelye nem mindenkinek ismerős, ugyanis Magyarországon többnyire az édes változatot készítik el. De a palacsintához hasonlóan, a derelye is készülhet sósan, így akár főfogásként is fel lehet...

  • 2015-10-13 19:16

hírdetés

Készítsünk egyszerű, mégis remek tésztás ételeket!

Bizonyára mindenki evett már túrós, mákos, diós vagy káposztás tésztát. De ha nem, akkor most itt az alkalom, hogy ilyen hagyományos, egyszerű, mégis finom ételeket is készítsünk konyhánkban!

  • 2015-10-12 10:13
Biztos jól sütöd a tükörtojást?

Odaég. Vagy lágynak akarjuk a sárgáját, s megkeményedik. Egyáltalán jól sütöd a tükörtojást? Most bizony kiderül!

  • 2015-10-11 08:38
Boldog 18. szülinapot, kölesgolyó!

Furcsa arra gondolni, hogy volt olyan idő, amikor még nem volt. Pedig így van. A mai kisgyerekek anyukái-apukái még nem tudták a játszótéren ezt az egészséges csemegét majszolni, hiszen a kölesgolyó c...

  • 2015-10-10 17:53
Sörös vadulás – Vad ételek és sörpárjuk

Megkezdődött az igazi vadászidény, ideje tehát kipróbálni a kedvenc söreinket a legfinomabb vadételekkel. Az újonnan elérhető szezonális zöldségekkel, gyümölcsökkel és egy izgalmas sörpárossal igazán ...

  • 2015-10-10 10:17
Fűszerpaprika készítése házilag

Fűszerpaprikát nem csak készen lehet vásárolni, hanem viszonylag egyszerű módon otthon, házilag is előállíthatjuk. A hosszú, hegyes fűszerpaprika szeptember közepén érik sötétpirosra. A piacokon árusí...

  • 2015-10-09 12:00
Rántsunk ma ki gombát!

A gomba sokak nagy kedvence, fehérjében gazdag étel. Ha van egy kicsivel több időnk arra, hogy kirántott gombát készítsünk, akkor ne habozzunk, lássunk is neki!

  • 2015-10-08 09:44
Íme, a szójás muszaka receptje!

A muszaka vagy rakott padlizsán a Balkán régió, a Kelet-Mediterráneum és a Közel-Kelet padlizsánalapú, húsos főétele. De ezt a remek ételt nem csak azok fogyaszthatják, akik húst esznek, van ám vegetá...

  • 2015-10-07 08:50

hírdetés

Csokoládés gesztenyetorta szülinapokra!

Ha nem vagyunk oda a túl krémes, tejszínhabos desszertekért, akkor egy csokoládéval és gesztenyével megbolondított torta biztos siker lesz a családi összejöveteleken. Most eláruljuk lépésről lépésre,...

  • 2015-10-06 19:32
Jöjjön mára egy adag rakott kelkáposzta!

Aki szereti a rakott ételeket, annak a rakott kelkáposzta is nagyon fog ízleni! És persze megmutatjuk, hogy ehhez hasonlóan hogyan is készülnek a további káposzta és zöldségvariációk!

  • 2015-10-06 08:45
Gasztrotippek a szervezet lúgosításához

A lúgosítás az utóbbi években jóval nagyobb hangsúlyt, szerepet kapott, mint eddig. Azonban sokszor nem tudjuk, hogy mivel tudnánk szervezetünket lúgosítani. Most azonban kiderül!

  • 2015-10-05 12:56
Tárkony: a sárkányok eledele!

A tárkony az őszirózsafélék, családjába, az üröm nemzetségbe tartozik. Jellemző rá, hogy évelő gyógy és fűszernövény, amely egy magyar konyhából sem hiányozhat Magyar népies nevei: esztragon, tárkonyü...

  • 2015-10-04 13:35
Dobjuk fel a hétvégét remek ételekkel!

Ha kifogytál az ötletekből, mi itt vagyunk néhány remek gasztronómiai mentőövvel! Adunk néhány remek tippet, mit is főzz és süss a hétvégén.

  • 2015-10-03 14:51
Receptek, amik levesznek a lábadról!

Lassan eljött az október is. De ez nem jelenti azt, hogy a nyár ízeit ne csempészhetnénk bele az ősszel készült gasztronómiai fogásainkba.

  • 2015-10-01 18:34
Így készítsd elő a sütőben sütött szárnyasokat!

A házi és vadszárnyasok, a liba és a kacsa kivételével, alapvetően hajlamosak a kiszáradásra sütőben sütéskor, ezért különleges előkészületeket igényelnek. Mi most megmutatjuk, mire figyelj oda!

  • 2015-09-30 08:00
Próbáld ki te is a húsos vesepudingot!

Készítsünk vesepudingot! Lehet, hogy elsőre bizarrnak hallatszik, de inkább felsoroljuk a hozzávalókat 4-6 személyre, majd mutatjuk az elkészítését is lépésről lépésre. Garantált siker lesz!

  • 2015-09-29 14:18
Zsédának és Puskás Petinek nem idegen terep a konyha!

Kuktának állt Zséda és Puskás Peti: az énekesek a halas fogások iránt érdeklődőknek főztek. Egyiküktől sem állt távol a feladat, hiszen Adrienn már 17 évesen önálló konyhát vitt, Peti pedig a fogyókúr...

  • 2015-09-28 21:52
Így használd fel a belsőségeket is!

A marhából és borjúból, birkából és sertésből származó belsőségek széles körben kaphatók, de a legpuhább és legfinomabb ízűek általában a borjúé és a bárányé. Sokan mégsem készítenek belsőségekből éte...

  • 2015-09-28 15:24
Végre megtudod, hogyan is készítik a tökéletes majonézt!

Az emulziós mártások olajat vagy vajat oszlatnak el egy másik folyadékban, gyakran tojássárgáját is tartalmaznak, amely stabilizálja az elegyet. Elkészítésük nagyobb kihívást jelent, mint a többi márt...

  • 2015-09-27 22:22
Ha igazán jó steaket szeretnél sütni, ezt mindenképp olvasd el!

Bevallom őszintén, hogy jómagam is nagy hús-, illetve steakrajongó vagyok. Továbbá talán az a kijelentés sem túlzás, miszerint a steak a húsoknak a netovábbja. Igazán jó steaket azonban sokszor nem tu...

  • 2015-09-27 18:14
Két remek megoldás desszertekhez és pudingokhoz

Borhabról és angol krémről fog szólni a mai cikkünk. Két olyan remek megoldást mutatunk be, amivel izgalmasabbá tehetünk bármilyen natúr desszertet, gyümölcskenyeret, pudingot, és még sorolhatnánk!

  • 2015-09-26 20:19
Így készül a gyümölcscoulis, azaz gyümölcsszósz!

Nagyon jól mutat fagyin, süteményeken, vagy csak ha a tányért akarjuk díszíteni egy kis extra színnel és ízzel. Sűrű, krémes gyümölcs püré, amit egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Nagyjából bármelyik g...

  • 2015-09-26 14:09
Készítsünk serpenyős és olvasztott vajas mártásokat!

Mártást készíteni nem nagy ördöngösség. csak tudni kell, hogy mit szeretnénk elkészíteni és mihez. Hogy ne vaktában keresgélj, mi máris megosztjuk veled a legjobb mártások receptjét is!

  • 2015-09-25 23:37
Hogyan tegyük szaftosabbá és ízletesebbé a húst?

Az íz egyaránt függ a hús és a többi hozzávaló minőségétől. A pácok a főzés előtti ízesítésben játszanak szerepet, és különösen hasznosak a gyorsan egyben sütött húsoknál és a hússzeletek sütésénél. S...

  • 2015-09-25 18:54
Hogyan készülnek a fehérmártások?

A sima, krémes és kifinomult fehérmártások a legsokoldalúbbak a mártások között. A legismertebb közülük a besamel, amely eredeti formájában is nagyon finom, de további hozzávalókkal – így sajttal, a z...

  • 2015-09-25 12:59
A legfinomabb karamellöntetek receptjei

Ki ne szeretné a karamellizált ízeket újra és újra érezni? Sokan azonban nem is tudják, hogyan készülnek az igazán jó karamellöntetek. Most megmutatjuk, hogyan készül a karamellszirup vagy más karamel...

  • 2015-09-24 13:48
Húsimádóknak

A mostani cikkünkben a húsimádóknak kedveskedünk néhány fogással, az ételek elkészítése nem bonyolult és annyira sok időt sem vesznek igénybe, az ízük viszont magukért beszélnek! Nem is kell több fecs...

  • 2015-09-23 08:40
Krumplis receptek

Mindenki vásároljon krumplit, mert nagyon sok különlegességet tudunk ebből az egyszerű alapanyagból készíteni, persze kell néhány hozzávaló ezen kívül is. Hoztunk nektek néhány remek fogást, amivel az...

  • 2015-09-22 13:51

Névnap 11.23.

Ma Kelemen, Klementina napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

Egészség

Tavasszal kiált a szervezetünk a vitaminokért

Ha fáradtak, enerváltak vagyunk, az év első negyedében könnyedén legyintünk, hogy „ó, ez csak a tavaszi fáradtság”, amit vitaminraktáraink kiürüléséne...

  • 2022-02-10 22:17
Amikor a poszt-covid szindróma vállfájdalmat okoz

Már egy ideje együttélünk a koronavírussal, ám a mai napig sem tudunk mindent a lehetséges szövődményeiről. A Sherlock Rehab gyógyítói gyakran találko...

  • 2022-02-08 13:15
Már rákbeteg gyerekeket is gyógyítanak búzacsíra-kivonattal

Dr. Hidvégi Máté professzor fermentált búzacsíra-kivonata több mint 30 országban egészíti ki rákbeteg felnőttek klinikai kezelését. A hazánkban készül...

  • 2022-02-06 21:00

hirdetés