Gasztro
Kevesen tudják, hogy a világszerte kedvelt marcipán egy egészségügyi kényszerhelyzetnek köszönheti a megszületését. Az Európa lakosságának egyharmadát elpusztító pestisjárvány idején ugyanis létfontos...
- 2015-11-11 12:16
Ha szeretnénk az otthon lévő gombákból valami egyszerű, mégis finom ételt varázsolni, akkor most könnyedén fel tudjuk használni. Ma ugyanis 3 remek gombás receptet hoztunk.
- 2015-11-10 07:32
A kisebb egész halat, a steaket, a filét és a tenger gyümölcseit mind kisüthetjük serpenyőben. Ha kedvünk szottyan halat sütni, akkor ellátunk előtte néhány hasznos gasztronómiai tanáccsal is.
- 2015-11-09 14:59
hírdetés
Igazán különleges étrendet hagyományos alapanyagokból is lehet készíteni és ugyanakkor változatos is lesz a menüd.
- 2015-11-09 08:40
Sokan nem magabiztosak a konyhában amiatt, hogy keveset főznek. Rohanó világunkban nagyon jellemző az, hogy férfiak és nők egyaránt tanácstalanul nyitogatják a hűtőszekrényt és fogalmuk sincs, mit főz...
- 2015-11-08 10:59
A padlizsán a mediterrán konyháknak kedvelt zöldsége. Ezekben az országokban a rakott padlizsánt főtt tojással, és sok sajttal dúsítják. Azonban vannak különleges variációk is a világ más konyháiból,...
- 2015-11-07 21:05
Ha fekete kagylót, a vénuszkagylót vagy a szívkagylót nem főzzük meg azonnal, tisztítsuk meg úgy, hogy egy nagy tál vagy vödör nagyon hideg vízbe tesszük több órára, és időnként keverünk rajtuk egyet.
- 2015-11-07 10:31
A hal méretétől, illetve a csontok keménységétől függően az egész halat nem mindig egyszerű darabolni. Erős kést használjunk, és – ha a csont ellenáll – üssünk a kés hátára, a nyeléhez közel, egy húsk...
- 2015-11-06 07:47
Süssünk-főzzünk ezen a héten is! Aki rég nem evett krumplisalátát, az most megteheti, ráadásul annak egyik különlegesebb változatát mutatjuk be. Emellett megtudhatjuk azt is, hogyan készül a hagymalev...
- 2015-11-05 08:35
Hoztunk pár igazán ízletes, ám de eléggé csípős chilis ételt nektek, ezeket csak azoknak ajánljuk, akik tényleg szeretik a csípőset!
- 2015-11-04 07:48
hírdetés
A tökéletesen érett avokádónak könnyedén engednie kell, amikor tenyerünkbe fogjuk és finoman összenyomjuk. A kemény, tömör avokádó érését fel lehet gyorsítani, ha néhány napra más gyümölcsökkel egy tá...
- 2015-11-03 12:55
Közel húsz évvel ezelőtt közös iskolapadot koptatott Görög Zita és Nacsa Olivér, akik nem mindennapi helyszínen emlékeztek vissza tinédzserkori csínytevéseikre. A két híresség egykori közös osztálytár...
- 2015-11-02 17:35
Ha ajándékba kapunk, vagy esetleg mi magunk vettünk egész halat, nem biztos, hogy megbirkózunk a feladat oroszlánrészével: helyesen előkészíteni, megpucolni a sütéséhez. Hasznos tanácsok következnek, ...
- 2015-10-31 16:00
Kevesen tudják, hogy egzotikus gyümölcsök nem csak a trópusi égöv alatt teremnek. Egzotikusnak számítanak a tőlünk északabbra fekvő területek is. Skandinávia hideg égövbe nyúló országrészein sok olyan...
- 2015-10-30 11:03
Amikor süteményeket vagy tortákat készítünk, gyakran marad a nyakunkon egy-egy adag csokikrém. Ha a lehűlt csokoládékrémhez nem vajat, hanem 2 dl keményre felvert tejszínt keverünk, akkor a mélyhűtőbe...
- 2015-10-29 20:27
Aki szereti a töltött káposztát, viszont nem szeretné hússal fogyasztani, az gombás-szójás húspótló masszával is elkészítheti. Igazán különleges lesz!
- 2015-10-29 10:09
A XX. század közepéig nálunk szintén népi eledelnek számított a kukoricalepény. Vidéken nem volt olyan ház, ahol havonta legalább egyszer ne sütöttek volna prószát, vagy ahogy egyes tájegységeken neve...
- 2015-10-28 11:09
Hoztunk nektek kétreceptet, melyetkipróbálhattok, ha egy kiadós ebéddel szeretnétek a családot meglepni.
- 2015-10-27 11:36
Nyilvánvaló, hogy a kaviár miért olyan drága. A hagyományos kézi előállítás során ugyanis a halat megölik, és a hasából kiszedik az ikrákat. Ezeket aztán kiterítik egy szitára, leöblítik, nagyság és s...
- 2015-10-26 19:01
Bizonyára nem csak én nézem irigykedve az ázsiai országok lakóinak csodálatos alakját, fiatalos mozdulatait, szép arcbőrét, ellentétben a sajátommal, amin minden nem alvással töltött óra látszik, mind...
- 2015-10-26 07:47
Személy szerint nem hinném, hogy létezik olyan ember ezen a földön, aki nem szeretné a millió és egy ízesítésben és elkészítésben gazdag, ízes sajtokat. A sajt isteni finom nassolni való, főétel, előé...
- 2015-10-25 10:03
Előző cikkünkben olvashatott ön is néhány, valóban csak nagy vonalakban jellemzőt a japán konyha kultúráról és étkezési szokásokról. Minden bizonnyal kiderült, az is, mennyire egészségesen élnek, és f...
- 2015-10-24 11:15
A mai nappal, elhoztunk nektek egy csodás tortareceptet, amit biztosan mindenki imádni fog, ideális különböző családi összejövetelekre elkészíteni, az elégedettség garantált.
- 2015-10-23 09:59
Ki ne szeretne egy két finom falatot? Egy finom ebédet megkoronázni egy isteni desszerttel? Minden étkezés igazi királynője egy finom nyalánkság, főleg, ha abban van egy kis pikantéria, érdekesség.
- 2015-10-22 14:44
A csomagolt élelmiszereken kétféle jelöléssel találkozunk, amelyet a fogyasztók többsége nem is különböztet meg. Pedig kis figyelemmel évente több tíz kilónyi élelmiszer kidobását előzhetjük meg, ha t...
- 2015-10-21 22:15
Kétmillió tonna élelmiszer: évente ennyit dobunk Magyarországon a kukákba. Az élelmezési világnap kapcsán érdemes foglalkozni az okok mellett azzal is, hogyan csökkenthető a hulladékba kerülő ételek m...
- 2015-10-21 18:45
Ősszel és télen megnő a szárazbab fogyasztása, ami mellé többnyire kolbászt vagy csülköt sütünk, és ecetes uborkával fogyasztunk. Ebben a gasztro-cikkben most a szárazbabfőzelék elkészítését fogom bem...
- 2015-10-19 08:46
A latin October a nyolcadik hónapot jelölte a régi római naptárakban. Az ókori Rómában októberben kerültek sorra a márciusi jeles napok tükörképei, aki tavasszal vízre tolta a hajóját, elővette a szer...
- 2015-10-18 09:47
Minden évszaknak megvannak a maga szezonális gyümölcsei, zöldségei, amelyekkel érdemes foglalkozni és igazi finomságokat készíteni belőle.
- 2015-10-17 09:31
Fontos tudni az ősszel kapcsolatban, hogy ugyanúgy lemerülhetnek azok a bizonyos elemek, mint tavasszal. A kimerülés és a fáradtságérzet azonban orvosolható, hogy odafigyelünk egy kicsit a táplálkozás...
- 2015-10-16 13:42