hirdetés

Partnereink

Gasztro

Mézes marcipándesszert

Kevesen tudják, hogy a világszerte kedvelt marcipán egy egészségügyi kényszerhelyzetnek köszönheti a megszületését. Az Európa lakosságának egyharmadát elpusztító pestisjárvány idején ugyanis létfontos...

  • 2015-11-11 12:16
3 remek gombás recept

Ha szeretnénk az otthon lévő gombákból valami egyszerű, mégis finom ételt varázsolni, akkor most könnyedén fel tudjuk használni. Ma ugyanis 3 remek gombás receptet hoztunk.

  • 2015-11-10 07:32
Készítsünk sült halat!

A kisebb egész halat, a steaket, a filét és a tenger gyümölcseit mind kisüthetjük serpenyőben. Ha kedvünk szottyan halat sütni, akkor ellátunk előtte néhány hasznos gasztronómiai tanáccsal is.

  • 2015-11-09 14:59

hírdetés

Dobd fel az étrended ezekkel!

Igazán különleges étrendet hagyományos alapanyagokból is lehet készíteni és ugyanakkor változatos is lesz a menüd.

  • 2015-11-09 08:40
Légy magabiztos a konyhában!

Sokan nem magabiztosak a konyhában amiatt, hogy keveset főznek. Rohanó világunkban nagyon jellemző az, hogy férfiak és nők egyaránt tanácstalanul nyitogatják a hűtőszekrényt és fogalmuk sincs, mit főz...

  • 2015-11-08 10:59
Rakott padlizsán variációk

A padlizsán a mediterrán konyháknak kedvelt zöldsége. Ezekben az országokban a rakott padlizsánt főtt tojással, és sok sajttal dúsítják. Azonban vannak különleges variációk is a világ más konyháiból,...

  • 2015-11-07 21:05
Mit kezdjünk a puhatestűekkel a konyhában?

Ha fekete kagylót, a vénuszkagylót vagy a szívkagylót nem főzzük meg azonnal, tisztítsuk meg úgy, hogy egy nagy tál vagy vödör nagyon hideg vízbe tesszük több órára, és időnként keverünk rajtuk egyet.

  • 2015-11-07 10:31
Halsteakek készítése

A hal méretétől, illetve a csontok keménységétől függően az egész halat nem mindig egyszerű darabolni. Erős kést használjunk, és – ha a csont ellenáll – üssünk a kés hátára, a nyeléhez közel, egy húsk...

  • 2015-11-06 07:47
Ízkavalkád a konyhában

Süssünk-főzzünk ezen a héten is! Aki rég nem evett krumplisalátát, az most megteheti, ráadásul annak egyik különlegesebb változatát mutatjuk be. Emellett megtudhatjuk azt is, hogyan készül a hagymalev...

  • 2015-11-05 08:35
Chilis ételek

Hoztunk pár igazán ízletes, ám de eléggé csípős chilis ételt nektek, ezeket csak azoknak ajánljuk, akik tényleg szeretik a csípőset!

  • 2015-11-04 07:48

hírdetés

Mikor jó az avokádó?

A tökéletesen érett avokádónak könnyedén engednie kell, amikor tenyerünkbe fogjuk és finoman összenyomjuk. A kemény, tömör avokádó érését fel lehet gyorsítani, ha néhány napra más gyümölcsökkel egy tá...

  • 2015-11-03 12:55
Cukrászműhelyben nosztalgiázott Görög Zita és Nacsa Olivér

Közel húsz évvel ezelőtt közös iskolapadot koptatott Görög Zita és Nacsa Olivér, akik nem mindennapi helyszínen emlékeztek vissza tinédzserkori csínytevéseikre. A két híresség egykori közös osztálytár...

  • 2015-11-02 17:35
Egész hal előkészítése ügyesen és okosan

Ha ajándékba kapunk, vagy esetleg mi magunk vettünk egész halat, nem biztos, hogy megbirkózunk a feladat oroszlánrészével: helyesen előkészíteni, megpucolni a sütéséhez. Hasznos tanácsok következnek, ...

  • 2015-10-31 16:00
Egzotikumok a konyhában

Kevesen tudják, hogy egzotikus gyümölcsök nem csak a trópusi égöv alatt teremnek. Egzotikusnak számítanak a tőlünk északabbra fekvő területek is. Skandinávia hideg égövbe nyúló országrészein sok olyan...

  • 2015-10-30 11:03
Megmaradt csokikrémből finom parfé

Amikor süteményeket vagy tortákat készítünk, gyakran marad a nyakunkon egy-egy adag csokikrém. Ha a lehűlt csokoládékrémhez nem vajat, hanem 2 dl keményre felvert tejszínt keverünk, akkor a mélyhűtőbe...

  • 2015-10-29 20:27
Különlegesség az asztalon: gombás töltött káposzta

Aki szereti a töltött káposztát, viszont nem szeretné hússal fogyasztani, az gombás-szójás húspótló masszával is elkészítheti. Igazán különleges lesz!

  • 2015-10-29 10:09
Készítsünk kukoricalepényt!

A XX. század közepéig nálunk szintén népi eledelnek számított a kukoricalepény. Vidéken nem volt olyan ház, ahol havonta legalább egyszer ne sütöttek volna prószát, vagy ahogy egyes tájegységeken neve...

  • 2015-10-28 11:09
Finomságok ebédre

Hoztunk nektek kétreceptet, melyetkipróbálhattok, ha egy kiadós ebéddel szeretnétek a családot meglepni.

  • 2015-10-27 11:36
Mindent a kaviárról!

Nyilvánvaló, hogy a kaviár miért olyan drága. A hagyományos kézi előállítás során ugyanis a halat megölik, és a hasából kiszedik az ikrákat. Ezeket aztán kiterítik egy szitára, leöblítik, nagyság és s...

  • 2015-10-26 19:01
Ázsia ízei: Japán

Bizonyára nem csak én nézem irigykedve az ázsiai országok lakóinak csodálatos alakját, fiatalos mozdulatait, szép arcbőrét, ellentétben a sajátommal, amin minden nem alvással töltött óra látszik, mind...

  • 2015-10-26 07:47
Faljuk az élvezeteket

Személy szerint nem hinném, hogy létezik olyan ember ezen a földön, aki nem szeretné a millió és egy ízesítésben és elkészítésben gazdag, ízes sajtokat. A sajt isteni finom nassolni való, főétel, előé...

  • 2015-10-25 10:03
Keleti ízek, japán finomságok

Előző cikkünkben olvashatott ön is néhány, valóban csak nagy vonalakban jellemzőt a japán konyha kultúráról és étkezési szokásokról. Minden bizonnyal kiderült, az is, mennyire egészségesen élnek, és f...

  • 2015-10-24 11:15
Torták világa

A mai nappal, elhoztunk nektek egy csodás tortareceptet, amit biztosan mindenki imádni fog, ideális különböző családi összejövetelekre elkészíteni, az elégedettség garantált.

  • 2015-10-23 09:59
Tiramisu, az olasz csoda!

Ki ne szeretne egy két finom falatot? Egy finom ebédet megkoronázni egy isteni desszerttel? Minden étkezés igazi királynője egy finom nyalánkság, főleg, ha abban van egy kis pikantéria, érdekesség.

  • 2015-10-22 14:44
Minőségét megőrzi, de meddig fogyasztható?

A csomagolt élelmiszereken kétféle jelöléssel találkozunk, amelyet a fogyasztók többsége nem is különböztet meg. Pedig kis figyelemmel évente több tíz kilónyi élelmiszer kidobását előzhetjük meg, ha t...

  • 2015-10-21 22:15
Éhezünk, mégis pazarolunk

Kétmillió tonna élelmiszer: évente ennyit dobunk Magyarországon a kukákba. Az élelmezési világnap kapcsán érdemes foglalkozni az okok mellett azzal is, hogyan csökkenthető a hulladékba kerülő ételek m...

  • 2015-10-21 18:45
Készítsünk finom szárazbabfőzeléket

Ősszel és télen megnő a szárazbab fogyasztása, ami mellé többnyire kolbászt vagy csülköt sütünk, és ecetes uborkával fogyasztunk. Ebben a gasztro-cikkben most a szárazbabfőzelék elkészítését fogom bem...

  • 2015-10-19 08:46
Október és a csodás ízek

A latin October a nyolcadik hónapot jelölte a régi római naptárakban. Az ókori Rómában októberben kerültek sorra a márciusi jeles napok tükörképei, aki tavasszal vízre tolta a hajóját, elővette a szer...

  • 2015-10-18 09:47
Őszi finomságok a hűvösben is

Minden évszaknak megvannak a maga szezonális gyümölcsei, zöldségei, amelyekkel érdemes foglalkozni és igazi finomságokat készíteni belőle.

  • 2015-10-17 09:31
Sajtos brokkolileves és céklás gnocchi

Fontos tudni az ősszel kapcsolatban, hogy ugyanúgy lemerülhetnek azok a bizonyos elemek, mint tavasszal. A kimerülés és a fáradtságérzet azonban orvosolható, hogy odafigyelünk egy kicsit a táplálkozás...

  • 2015-10-16 13:42

Névnap 11.23.

Ma Kelemen, Klementina napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

Egészség

Tavasszal kiált a szervezetünk a vitaminokért

Ha fáradtak, enerváltak vagyunk, az év első negyedében könnyedén legyintünk, hogy „ó, ez csak a tavaszi fáradtság”, amit vitaminraktáraink kiürüléséne...

  • 2022-02-10 22:17
Amikor a poszt-covid szindróma vállfájdalmat okoz

Már egy ideje együttélünk a koronavírussal, ám a mai napig sem tudunk mindent a lehetséges szövődményeiről. A Sherlock Rehab gyógyítói gyakran találko...

  • 2022-02-08 13:15
Már rákbeteg gyerekeket is gyógyítanak búzacsíra-kivonattal

Dr. Hidvégi Máté professzor fermentált búzacsíra-kivonata több mint 30 országban egészíti ki rákbeteg felnőttek klinikai kezelését. A hazánkban készül...

  • 2022-02-06 21:00

hirdetés