hirdetés

Partnereink

Gasztro

Egészséget az uzsonnáscsomagba!

Becsöngettek. Ez ugyebár elsősorban az iskolás gyerekeknek szól, de voltaképpen a szülőknek is. Leginkább az anyukáknak, akik ilyenkor újra kezdhetik a fejtörést, hogy vajon mi is kerüljön az uzsonnás...

  • 2018-09-12 14:53
Iskolakezdési szendvicsinspirációk

Szendvics szendvics hátán? Bizony egy idő után a gyerek is megunja, ha mindig ezt húzza ki az iskolás táskájából. A Gallicoop ötletes szendvicsmegoldásaival azonban élvezhetőbb és izgalmasabb lesz az ...

  • 2018-09-11 11:53
Így aszalhatunk gyümölcsöket gyorsan és egyszerűen

Az aszaláshoz nincs szükség sem tartósítószerre, sem cukorra, sem pedig más egyéb adalékanyagra. Manapság szinte bármilyen gyümölcsből, vagy zöldségből készíthető aszalvány, de sokan szárítják ki a fű...

  • 2018-09-04 22:25

hírdetés

Gasztronagyikat keres a Nosalty

Népszerű Nagyiprojekt videósorozatának új szereplőit keresi a Nosalty.hu. A gasztromagazin különleges rovatában nagymamák ajánlják és készítik el saját konyhájukban messze földön híres ételeiket. A sz...

  • 2018-08-28 16:00
Tippek a gondtalan jégkrémezéshez

Jeges édességek nélkül nincs igazi nyár, a jégkrémek pedig lehetőséget adnak arra, hogy bárki bármikor felfrissülhessen a melegben. Szakértők segítségével szedtük csokorba, hogyan lehet igazi élmény a...

  • 2018-08-21 11:47
Frissítő fröccs receptek kánikula idejére

A bor és a szóda kapcsolata évszázados múltra tekint vissza, a fröccsözés már dédapáink és dédanyáink számára is természetes felfrissülést jelentett nyáron. Szinte minden közép-európai országban van h...

  • 2018-08-10 17:13
Léket kapott a szénhidrát-elmélet?

A zsír a korábban gondoltnál nagyobb mértékben járulhat hozzá a túlsúly kialakulásához, állítják kutatók egy friss közleményben. Vajon ez megváltoztat mindent, amit az utóbbi években az elhízásról és ...

  • 2018-08-07 22:08
Borlap helyett borkoncepció

Nem kell nagy és hosszú borlap. Az nem jó, ha egy étterem tart jó borokat, de nem derül ki a borlapról, hogy miért éppen azokat a borokat. A legfontosabb a borkoncepció. A legnagyobb hiba, ha nincs me...

  • 2018-08-07 20:46
Az idén korábban kezdődik a szüret

Ahogyan minden évben, idén is a Csabagyöngyével kezdődik Magyarországon és egész Európában a szüret, hiszen ez a legkorábbi szőlőfajta az északi féltekén. Ráadásul a mostani szüret kb. 2 héttel korább...

  • 2018-07-31 22:46
Sós desszertek a meleg napokra

Ha nyár, akkor hajnalig tartó baráti összejövetelek, vidám hétvégék a gyerekekkel, gondtalan utazás… és persze állandó fogyókúra. Ha a meleg évszakban jókedvünket és alakunkat is szeretnénk megőrizni,...

  • 2018-07-30 13:26

hírdetés

Új jelölést vezet be a Lidl a paradicsomokra

Új jelölési rendszert vezet be áruházaiban a Lidl Magyarország július közepétől. A módszer cukortartalmuk alapján rangsorolja a paradicsomokat, ennek köszönhetően a vásárlók könnyen megtalálhatják az ...

  • 2018-07-19 08:30
Töltött nyári tök kapormártással

Nincs annál jobb, amikor nyáron tányérunkra kerül egy finom, rakott nyári tök. A könnyed ebéd vagy vacsora kiváló kísérője a kapormártás. Jöjjön hát Mautner Zsófi különleges receptje.

  • 2018-07-10 14:51
Három titok a tökéletes pulykagrillezéshez

A pulykahús ezerarcú alapanyag. Semleges íze, élvezetes állaga nagy játékteret ad a háziasszonyoknak: akárhogyan is fűszerezzük, bármivel párosítjuk, az eredmény finom és harmonikus. Grillezése azonba...

  • 2018-07-09 11:04
Pillecukor, popcorn, jégkrém, vattacukor

A Baraka megint élményt nyújt, amikor vacsorázni hív: új nyári menüjükben a tányéron szó szerint megelevenednek a fesztiválok, a vidámpark, és a nyári kavalkád, miközben egy új videóban elmesélik azt ...

  • 2018-07-04 13:31
Ezekre a dolgokra kell odafigyelni befőzésnél

Az eperrel elkezdődött és jelenleg már javában tart a befőzési szezon. A Sencor összegyűjtött néhány tippet, melyekkel hatékonyan őrizhetők meg az ízek és a vitaminok a befőzés során.

  • 2018-07-03 21:23
A világ legjobb olasz éttermei közé került a Pomo d’oro

Csütörtök este Rómában, a Cavaliere Waldorf Astoria 3 Michelin-csillagos La Pergola éttermében adták át azokat a rangos elismeréseket, amelyek a világ legjobb pizzát is készítő éttermeit díjazták. Eze...

  • 2018-07-02 07:33
300 millió forint támogatást kap a Varga Pincészet

A Varga Pincészet Kft. sikeresen pályázott a GINOP-1.2.6-8.3.4-16 kódszámú „Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel” megnevezésű felhívásra.

  • 2018-06-27 21:02
Rekord év vagy katasztrófa lesz 2018?

Az idei tavasztól tapasztalható időjárás különleges helyzetet teremtett a szőlőtermesztésben országszerte. Március végén még hófúvások nehezítették a munkákat az ültetvényeken, három hétre rá pedig be...

  • 2018-06-25 09:47
Jó irányba változnak a magyarok étkezési szokásai

Számos tanulmány látott napvilágot az utóbbi időben, amelyekből kiderül, hogy sajnos elhízás tekintetében Európa élmezőnyébe tartozunk. A GfK legfrissebb kutatásából az látszik viszont, hogy vannak bi...

  • 2018-06-20 10:20
I. Streetfood Feszt Székesfehérváron

Pizza, hamburger, hot dog… – június 22-24-ig Székesfehérvár behódol a kuliránis élvezeteknek. A világ legnépszerűbb ételei mellett előkerülnek az olaszos ízek, a kávékülönlegességek valamint a kézműve...

  • 2018-06-19 07:34
Egy séf mindig saját étteremről álmodik

Széll Tamás júniusban először vesz részt zsűritagként Bocuse d’Or válogatón, miközben első saját fine dining éttermét is megnyitja.

  • 2018-06-11 18:57
Divatosak a „mentes” élelmiszerek, de nem árt vigyázni velük

Egyre többen keresik azokat a megváltoztatott összetételű élelmiszereket, amelyek bizonyos összetevőkből kevesebbet vagy semmit sem tartalmaznak, például cukor- vagy gluténmentesek. A szakemberek azon...

  • 2018-06-10 16:53
Étvágygerjesztő falatok művészi tálalásban

A BARAKA Budapest egyik legizgalmasabb, a kifinomult gasztronómia iránt szinte elsőként nyitó fine dining étterme, amelyet a Michelin Guide is előszeretettel ajánl évről évre.

  • 2018-06-05 08:12
Gluténmentes termékeket fejleszt a SPAR

Hosszú távra tervezi az együttműködését a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete (LÉOE) és a SPAR Magyarország, melynek keretében hazai előállítású, megbízható és ellenőrzött gluténme...

  • 2018-05-23 13:58
Gerbeaud 160 – hagyomány és innováció

Idén ünnepli 160. születésnapját a hazai kávéházkultúra legismertebb reprezentánsa és a modern cukrászművészet nagy innovátora, a Gerbeaud. Az ünnepre megszületett az egyedi Cacao Barry Or Noir 1858 ...

  • 2018-05-22 16:54
Három gyorsan elkészíthető energiabomba smoothie

A smoothie-k szinte bármiből elkészíthetők, így a különféle krémes állagú gyümölcs és zöldségmixeknek csak a fantázia szabhat határt. A Sencor összegyűjtött három olyan receptet, melyek amellett hogy ...

  • 2018-05-05 11:28
Mostantól 6 hetes mintaétrend

Egy éve indította el 6 hetes Életmódváltók programját Magyarország vezető egészségügyi portálja. A három pilléren – táplálkozáson, mozgáson és egyensúlyon – nyugvó program részletes mintaétrenddel egé...

  • 2018-05-04 15:21
Street food: Itt ehetsz jókat idén nyáron

Idén tavasszal újra elindult az országjáró Street Food Konvoj, hogy minél több vidéki városba elvigye a minőségi utcai gyorsételeket. A csapat áprilistól szeptemberig 14 városba látogat majd el, Sopro...

  • 2018-05-04 09:15
Vegán gasztrómaffia foglalja el májusban a WestEnd tetejét

Május 10 és 13 között rendezik meg az V. Vegan Food Festet a WestEnd Millennium Tetőkerten, ahol olyan növényi ételkülönlegességeket kóstolhatnak látogatók amilyeneket máshol nem.

  • 2018-04-30 11:50
Megújul a Finlandia üvege

Új dizájnt kap a népszerű finn vodka. A Finlandia új megjelenését a jég inspirálta és néhány jellegzetes finn motívum is megjelenik a csomagoláson.

  • 2018-04-22 21:10

Névnap 09.19.

Ma Vilhelmina napja van.

Nőtt, de még mindig nem elégséges a gyermekek tejtermékfogyasztása

Javultak a gyermekek táplálkozással kapcsolatos ismeretei, 10-ből 8 gyermek már ismeri a tej- és tejtermékek kalciumtartalmának élettani hasznosságát,...

  • 2018-09-16 15:40
Sneakermánia és plogging

Sneaker-rajongók és környezetvédők - egy különleges programsorozat hozza össze ezt a két, valószínűleg egymástól kicsit távolabb álló csoportot. Az ap...

  • 2018-09-16 11:17
Mire elég 42 másodperc?

kiélvezni a kávéfőzés minden pillanatát, de nem akarják, hogy ez a folyamat sok időt vegyen igénybe” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor te...

  • 2018-09-16 09:32
Egymillió forintba is kerülhet a fővárosi életkezdés

Jelentős kompromisszumokra kényszerül, aki most ősszel költözne a fővárosba – köztük elsősorban a friss egyetemisták ütközhetnek nehézségekbe.

  • 2018-09-12 21:54
Folytatódik a SPAR Életmód Program

Fejlődik a SPAR Életmód Programja: az egészségtudatos termékek választékának bővítésén túl a SPAR egy praktikus receptkönyvvel is segíti a vásárlókat....

  • 2018-09-12 17:59

hirdetés

Egészséget az uzsonnáscsomagba!

Becsöngettek. Ez ugyebár elsősorban az iskolás gyerekeknek szól, de voltaképpen a szülőknek is. Leginkább az anyukáknak, akik ilyenkor újra kezdhetik ...

  • 2018-09-12 14:53
Csobot Adél: „Bencéből ösztönösen jön minden apai gondolat”

Egy harmonikus családban elengedhetetlen, hogy az anyuka mellett az édesapa is partner legyen a gyermeknevelésben. Majoros Hajnalka és Csobot Adél osz...

  • 2018-09-12 12:29
Összefogás a biztonságos közlekedés érdekében

A Continental szakmai partnere a Safety-Hungary a motorosok vezetéstechnikai képzésében és a fiatalok biztonságos közlekedésre nevelésében. Évente köz...

  • 2018-09-12 10:14
Így gyógyulnak a sztárok

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a sztároknak milyen könnyű, hiszen szépek, gazdagok és általában sugárzóan boldogok is. De az igazság az, hogy b...

  • 2018-09-12 08:27
Nagy Adri: „Eltűntek a legnagyobb félelmeim”

Az anyaság minden pillanatát ajándékként éli meg Nagy Adri, aki alig néhány hete adott életet első gyermekének, Benedeknek. Az énekesnő várandósága al...

  • 2018-09-11 14:47

Minden cikk

hirdetés

Egészség

Nőtt, de még mindig nem elégséges a gyermekek tejtermékfogyasztása

Javultak a gyermekek táplálkozással kapcsolatos ismeretei, 10-ből 8 gyermek már ismeri a tej- és tejtermékek kalciumtartalmának élettani hasznosságát,...

  • 2018-09-16 15:40
Diagnózis: iskolakezdési stressz

Új arcok, új környezet és új szabályok. Elsősnek lenni nagy élmény, ugyanakkor számos kihívást is magában rejt. A kezdeti, izgalommal és várakozással ...

  • 2018-08-30 08:14
Az ország Egészséghőseit keresi a HáziPatika.com

Szükség van olyan hétköznapi hősökre, akik munkájuk mellett is sokat tesznek a lakosság egészségéért, az egészségtudatos életmód népszerűsítéséért.

  • 2018-08-21 15:08

hirdetés