hirdetés

Partnereink

Gasztro

Vendégváró finomságok Amerikából

Ha idén a kialakult helyzet miatt nem jutunk el külföldre, akkor sem kell nélkülöznünk más országok tradicionális ízeit, elkészíthetjük őket mi is otthon. A pulykahús a nemzetek eledele, és rendkívül ...

  • 2020-05-28 16:42
Bemutatták az új európai élelmiszeripari stratégiát

Az Európai Bizottság Brüsszelben bemutatta a környezetbarátabb mezőgazdasági termeléssel és a biológiai sokféleséggel, az úgynevezett biodiverzitással kapcsolatos stratégiáit.

  • 2020-05-26 14:30
Budapesti csúcsétterem oszt ételt a rászoruló vendéglátósoknak!

Meleg étellel támogatják a munkájukat elvesztett vendéglátósokat! Eddig ők voltak azok, akik másokat kiszolgáltak, szívből adtak, most itt az idő, hogy ezekben a nehéz időkben mások támogassák eképp a...

  • 2020-05-14 16:53

hírdetés

Grillezési tippek a tökéletes eredmény érdekében

A kellemes, napsütéses idő beköszöntével és a hosszabb nappaloknak köszönhetően egyre többen kapnak kedvet az otthoni grillezéshez. A sütögetéshez még inkább kedvet csinál, hogy a koronavírus járvány ...

  • 2020-05-11 16:37
Húsvéti barbecue-tippek a Tetovált Séftől

Igazán jó időt ígér a húsvéti hétvége, és főként azok számára tartogathat csupa izgalmat, akik olyan szerencsések, hogy a saját udvarukon, vagy éppen a teraszukon tölthetik a napfényes pihenőnapokat. ...

  • 2020-04-10 14:06
Mit adjunk a gyereknek?

Az otthon töltött idő próbára teszi a szülők türelmét és kreativitását. Mindennapos kérdés, mit adjunk enni a kicsiknek? A pulykahús nagy kedvenc lehet, egy-egy klasszikus finom étellel mosolyt csalha...

  • 2020-04-04 19:29
Mentik a hazai söripart

A koronavírus miatt kialakult korlátozások, bezárások teljesen felborították a mindennapokat és a cégek megszokott üzletmenetét. A helyzetre reagálva a söripar szereplői is példa nélküli összefogással...

  • 2020-04-03 18:50
A Bocuse d'Or séfjei az Országos Mentőszolgálatnak és kórházi dolgozóknak főznek

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia az elkövetkező időszakban az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a SOTE Sürgősségi Betegellátó és a Fejér megyei Szent György Kórház dolgozóit támogatja nap...

  • 2020-03-31 17:38
Videoreceptekkel jelentkezik Tomán Szabina

A praktikus, céltudatos, gazdaságos főzés talán még sosem volt olyan aktuális, mint napjainkban. A rendkívüli helyzet sokakat kényszerít most napi főzésre, akik amúgy nem, vagy csak ritkábban tennék e...

  • 2020-03-28 19:57
Válasszunk bátran szárított élelmiszereket! Liszt és cukor helyett

Nehéz hetekre készülünk. A boltokban hetek óta őrült felvásárlás folyik, kilószámra veszik a lisztet, cukrot. Miközben nagy eséllyel a következő hetekben nemcsak a mozgásterünk, hanem a napi mozgásada...

  • 2020-03-23 20:26

hírdetés

Tudatos vásárlás és táplálkozás járványhelyzetben

A koronavírus-járvány miatti korlátozások hatására az emberek drámai módon vásárolják fel a különböző élelmiszereket. A Napi Táptudás blog kezdeményezésére táplálkozástudományi szakemberek és dietetik...

  • 2020-03-23 14:16
Több mint 230 tonna kötözött sonkával készül a húsvétra a SPAR

A hagyományosan gazdag áruválaszték mellett a – fenntarthatósági szempontokat is figyelembe vevő – folyamatos termékfejlesztésekkel a vállalat több új árucikket, húskészítményt és édességet kínál vásá...

  • 2020-03-14 07:23
Remekelt a 2019-es évjárat a XIX. Országos Syngenta Borversenyen

A Csubák Családi Pincészet, a Koch Csaba Vinart Pincészet, a Paulus Molnár Borház és a Szentpéteri Borpince egy-egy bora kapta a XIX. Országos Syngenta Borversenyen a legjobbaknak járó SynVino-díjakat...

  • 2020-03-13 10:25
Még mindig az encsi Anyukám Mondta a legjobb vidéki étterem

A magyar gasztrorajongók számára bizonyosan ismerős már az Anyukám Mondta, mely a Dining Guide Az Év Vidéki Étterme címet is kiérdemelte. Hosszas utazásra kell azonban felkészülnünk, ha szeretnénk vég...

  • 2020-03-10 10:52
5 tipp az anyagcsere fokozására

Ahogy idősödünk, egyre lassul az emésztésünk. Viszont a vágy, hogy megőrizzük ifjúkori alakunkat, cseppet sem lankad. A Gallicoop szakértői szerint fontos, hogy a mindennapi szénhidrát egy részét jó m...

  • 2020-03-05 15:12
Egy hét múlva kiderül, kik a hazai gasztronómiai élet legjobbjai

Várhatók-e változások az élmezőnyben? Mely Magyarország legszerethetőbb étterme, és melyik az, ahol a fenntarthatóság is szempont? 2019 sok új nyitást hozott, veszélyben a régi éttermek vezető pozíció...

  • 2020-02-17 23:51
Megjelentek a gasztronómiai életet vezető séfek

„Azt látom, hogy a Dining Guide TOP100-as listáján szereplő éttermek nagyon sokat próbálnak tenni az új magyar gasztronómia megteremtéséért. Ez nagy előny lehet a közeljövőben. Megjelennek azok a veze...

  • 2020-02-04 10:13
A Michelin exigazgatója tesztelte idén a hazai éttermeket

Véget ért a Dining Guide éttermi tesztelése. Kevesebb, mint egy hónap múlva kiderül, melyek Magyarország lejobb éttermei.

  • 2020-02-03 22:21
A tökéletes farsangi fánk titka

A tökéletes farsangi fánk receptjének kulcsa a sok tojás, a szobahőmérsékletű hozzávalók és egy profi robotgép, ha nem igazán szeretünk kézzel dagasztani. Amint van egy jó alapreceptünk, azt már kedvü...

  • 2020-02-03 21:48
Steiner Kristóf meg sem áll Londonig

Steiner Kristóf online főzős műsora Londonba látogat, ahol a Greenwich Market egy szimpla standjánál készülnek a legújabb vegán fogások. Az új, négyrészes miniszéria bejelentésére a Kristóf’s Kitchen ...

  • 2020-02-03 12:27
Kezdjük pulykahússal a napot!

Ha új év, akkor új élet. Az eseményben szegény január alkalmat ad rá, hogy átgondoljuk szokásainkat, és egészségünk érdekében friss szabályokat vezessünk be étkezésünkben, életmódunkban. A Gallicoop s...

  • 2020-01-27 15:08
Hogyan csempéssz vitaminokat az étrendedbe?

Modern étrendünk kimondottan gazdag állati nyersanyagforrásokban, de az olyan feldolgozott, egyszerű szénhidrátoknak is „bérelt helyük" van tányérjainkon, mint a kenyérfélék, péksütemények vagy éppen ...

  • 2020-01-24 08:08
Évi húsz kiló péksüteményt eszünk

Miközben a hazai kenyérfogyasztás mértéke éves szinten stagnál, vagy kicsit csökken, addig a péksüteményekből 2014 óta folyamatosan többet eszünk. A KSH legutóbbi adatai szerint az öt évvel ezelőtti 1...

  • 2020-01-19 12:12
Csaknem ezer tonna virslivel készül a SPAR szilveszterre

Rekordmennyiségű virsli kínálatával várja a vásárlókat az áruházlánc. Hasonlóan megnövekedett keresletre számítanak a pezsgők kapcsán is. A speciális év végi választékban előkelő helyet foglalnak el a...

  • 2019-12-28 14:14
Szakácsként önmagadról tanulsz a legtöbbet

Kezdetben mosogatóként vállalt munkát, nem sokkal később pedig a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara segítségével már a szakmai versenyeket is meghódította szakács tudásával. Szemendrey Zsuzsannát kérde...

  • 2019-12-21 21:25
A datolya a karácsonyi menü új alapanyaga

A datolya pálmáját, a gyümölcs magas vitamin- és tápanyagtartalma miatt, az élet fájának nevezik az arab világban. Nálunk inkább csak az alternatív alapanyagokat használók konyhájában szokott előfordu...

  • 2019-12-20 14:37
Ünnepi fogást pulykából

A karácsonyi ebédek, vacsorák magyar családi hagyományához egy ideje hozzátartoznak a pulykából készült finomságok is. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya a megszokott fogások mellett újfajta, izgalm...

  • 2019-12-18 20:10
Gasztroajándék tippek: így tegyük személyesebbé a karácsonyt

Néha a legapróbb dolgokkal szerezhetjük a legnagyobb örömet. Karácsonykor egy egyszerű gasztroajándékkal is sikert arathatunk. A házilag elkészített kekszek, likőrök, chutneyk nemcsak ötletes meglepet...

  • 2019-12-16 16:56
Gyümölcsös pezsgőkkel szeretné „berúgni az ajtót"

A Magyarországon évente 14 millió palack bort értékesítő badacsonyörsi Varga Pincészet mostantól nem csak borokat, hanem prémium pezsgőket is készít. Több éves tapasztalatgyűjtés, kísérletezés eredmén...

  • 2019-12-12 11:56
Megrendezték a SPAR első Uzsinapját

Közel kétszáz pályázat vett részt a SPAR Uzsidoboz Programjában. A kampány elsődleges célja az volt, hogy a szülők az otthoni tízórai és uzsonnakészítésen keresztül hozzák közelebb gyermekeikhez az eg...

  • 2019-12-08 17:30

Névnap 05.31.

Ma Angéla, Petronella napja van.

Saját kulacs használatával csökkenthető a fertőzésveszély

A kijárási korlátozások megszüntetése után újraindult az élet hazánkban, egyre többen merészkednek ki a nyilvános parkokba, kávézókba és éttermekbe. A...

  • 2020-05-29 13:31
Pünkösd Gyereknappal, "Budapest tengerpartján"

A pünkösdi háromnapos ünnepen reggel 9-től este 10-ig ingyenesen látogatható Budapest tengerpartja, a főváros északi határában immár negyedik éve csal...

  • 2020-05-29 10:32
Díjat nyert a közmédia egyik műsora

Az M2 Petőfi TV KiberMa című tech magazinja hozta el Az Év Esportja Díj Médiatartalom és felület kategóriájának elismerését. A rangos díjért a közmédi...

  • 2020-05-28 20:55
Túl sokba kerül az ingyenes parkolás

Hatalmas veszteségeket okoz a vállalkozásoknak és a lakosságnak Budapesten az ingyenes parkolás: miközben jelentősen növekedett a személyautó-forgalom...

  • 2020-05-28 19:19
Vendégváró finomságok Amerikából

Ha idén a kialakult helyzet miatt nem jutunk el külföldre, akkor sem kell nélkülöznünk más országok tradicionális ízeit, elkészíthetjük őket mi is ott...

  • 2020-05-28 16:42

hirdetés

Infarktusa volt a Queen együttes gitárosának, Brian May-nek

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen együttes gitárosa. A 72 éves zenész hétfőn, közösségi oldalán osztott meg egy videót, és be...

  • 2020-05-28 13:23
Csak fél évig tarthat az immunitás az új koronavírus ellen

Csak fél évre alakulhat ki az új koronavírussal szembeni védettség azoknál, akik megfertőződtek, majd meggyógyultak a betegségből, állítják egy új tan...

  • 2020-05-28 11:00
Albánia legalizálni készül a kannabiszt orvosi célra

Európa egyik legnagyobb illegális kannabiszforrásaként emlegetik Albániát csaknem három évtizede. A balkáni ország fontolóra veszi a marihuna orvosi c...

  • 2020-05-28 08:15
Új regénysorozattal készül a Harry Potter írója

Új könyvsorozaton dolgozik a Harry Potter-könyvek írója, J.K. Rowling. A brit írónő ezt a Twitteren jelentette be, ahol azt is hangsúlyozta, hogy az ú...

  • 2020-05-28 06:49
Bemutatták az új európai élelmiszeripari stratégiát

Az Európai Bizottság Brüsszelben bemutatta a környezetbarátabb mezőgazdasági termeléssel és a biológiai sokféleséggel, az úgynevezett biodiverzitással...

  • 2020-05-26 14:30

Minden cikk

hirdetés

Egészség

Csak fél évig tarthat az immunitás az új koronavírus ellen

Csak fél évre alakulhat ki az új koronavírussal szembeni védettség azoknál, akik megfertőződtek, majd meggyógyultak a betegségből, állítják egy új tan...

  • 2020-05-28 11:00
Az emberek szívesen ajánlják fel adójuk 1%-át civil szervezeteknek

Az emberek szívesen ajánlják fel adójuk 1%-át civil szervezeteknek, de fontos a visszajelzés a pénz felhasználásáról. A többség ugyanannak a szervezet...

  • 2020-05-24 18:13
21 nap alatt megváltoztathatsz mindent

A tavasz általában az az időszak, amikor általában elkezdünk valamit tenni a fittségünkért. Az első napsugarakkal együtt indulunk a természetbe is, tö...

  • 2020-05-13 12:48

hirdetés