hirdetés

Partnereink

Gasztro

9 jó tanács a tökéletes házi pizzához

Kemence nélkül is fantasztikusan finom pizzát süthetsz otthon, ha tudod a módját.

  • 2019-03-19 12:49
Meddig tartanak ki az újévi fogadalmak?

Egy bő hónap elröppent már az évből, ilyenkor sokakban felmerül, hogy mi a helyzet a fogadalmainkkal? Egyáltalán érdemes-e újévi fogadalmat tennünk? És hogy miért is teszünk ilyeneket, mikor az esetek...

  • 2019-02-12 17:36
Hogyan táplálkozzunk egészségesebben az új évben?

Újévkor egyre többen fogadják meg, hogy egészségesebb életmódot folytatnak, ami így a legnépszerűbb újévi fogadalmak közé tartozik. A Mall.hu januári kínálatával segít megvalósítani ezt az igen fontos...

  • 2019-02-11 12:01

hírdetés

Hetente egyszer száraz vörösbort fogyaszt a magyar

A közösségi médiát is használó magyarok hetente egyszer fogyasztanak bort, akkor is inkább a száraz vörösbort választják. A legkedveltebb a cabernet savignon, a rosé cuvee és a merlot. Borszaküzletben...

  • 2019-01-23 08:56
„A magyar éttermeknek önbizalomra van szüksége, és nem kell félniük a paprikától!”

A Dining Guide étteremteszteléseit idén Enrico Crippa, a három Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfje vezette, aki a múlt hét folyamán látogatta meg a legjobb hazai éttermeket. A nemzetközi sza...

  • 2019-01-10 09:57
Lélekmelengető karácsonyi whiskey koktélok

Az ünnepek közeledtével még jobban esik az otthoni pihenés, egy-egy finom, fűszeres itallal pedig még különlegessebbé tehetjük a hideg téli estéket.

  • 2018-12-17 18:51
Három ízletes adventi kávérecept

A hétköznapi rohanásban sokszor nincs időnk kiélvezni a kávézás pillanatait. Holott ezt a karakteres, gőzölgő frissítőt sokan szeretik idehaza, felmérések szerint ugyanis a hazai lakosság 70 százaléka...

  • 2018-12-07 13:22
Fördős Zé a gyerekekért főzött sztárvendégeinek

Jó ügyért hívta saját konyhájába ismerőseit, barátait és a gyerekek sorsa iránt elkötelezett vendégeit Fördős Zé. Többek között Bíró Eszter, Csepregi Éva, Görgényi Fruzsina, Iszak Eszter, Szinetár Dór...

  • 2018-12-04 12:05
Magyarország jövőre vendége lesz az albai szarvasgomba fesztiválnak

November 19-én izgalmas gasztronómiai találkozóra került sor Olaszország egy kis, de gasztronómia szempontjából annál jelentősebb városában, Albában. Itt gyűltek össze ugyanis a magyar és az olasz Boc...

  • 2018-12-03 19:38
Ismét a tokaji aszút ünnepelhetjük

December 10-én immár másodszor ünnepelhetjük a tokaji aszút, ami exkluzivitása révén a világ egyik legjobb édes bora. Az idei Nemzetközi Aszú Day jó alkalom arra, hogy egy klasszikus párosításával, a ...

  • 2018-11-24 13:04

hírdetés

Így változik Meghan Markle étrendje a terhesség alatt

Mivel úton van a következő royal baba, Meghannek még jobban oda kell figyelnie arra, hogy mikor mit eszik. Nem csoda, hogy Erzsébet királynő és az egész palota háztartása igyekszik a kedvében járni. I...

  • 2018-11-15 13:40
7 pulykás étel, amit imádni fogsz ősszel is

A pulyka semleges ízének, finom állagának köszönhetően számos szezonális alapanyaggal kombinálható.

  • 2018-11-06 13:30
Wolf András sztárséf különleges őszi hagymaleves receptje

Ne engedd, hogy a borús őszi napok elrontsák a kedvedet, inkább hívd meg a barátaidat egy különleges őszi finomságra! Hagymalevesről már mindenki hallott, de vajon Szent Jakab-kagylóval és pisztrángka...

  • 2018-11-06 09:59
Csokicsodát kaptak a nevelőotthonok lakói

Budapest összes gyermekotthonának többszáz lakója kóstolhatta meg az idén 160 éves Gerbeaud ünnepi tortáját. A Gerbeaud dolgozói 160 glutén-és laktózmentes tortát szállítottak ki az otthonokba, a legn...

  • 2018-11-05 16:41
Hogyan lett egy csődbe ment állami gazdaság helyén az ország legnagyobb pincészete?

A Varga Pincészet története 1993-ban kezdődött, amikor a Varga család Badacsonyörsön megvásárolta egy állami gazdaság 5,6 hektáros ipari területen fekvő csődbe ment pincészetét 180 millió forint plusz...

  • 2018-10-18 08:23
Egészséget az uzsonnáscsomagba!

Becsöngettek. Ez ugyebár elsősorban az iskolás gyerekeknek szól, de voltaképpen a szülőknek is. Leginkább az anyukáknak, akik ilyenkor újra kezdhetik a fejtörést, hogy vajon mi is kerüljön az uzsonnás...

  • 2018-09-12 14:53
Iskolakezdési szendvicsinspirációk

Szendvics szendvics hátán? Bizony egy idő után a gyerek is megunja, ha mindig ezt húzza ki az iskolás táskájából. A Gallicoop ötletes szendvicsmegoldásaival azonban élvezhetőbb és izgalmasabb lesz az ...

  • 2018-09-11 11:53
Így aszalhatunk gyümölcsöket gyorsan és egyszerűen

Az aszaláshoz nincs szükség sem tartósítószerre, sem cukorra, sem pedig más egyéb adalékanyagra. Manapság szinte bármilyen gyümölcsből, vagy zöldségből készíthető aszalvány, de sokan szárítják ki a fű...

  • 2018-09-04 22:25
Gasztronagyikat keres a Nosalty

Népszerű Nagyiprojekt videósorozatának új szereplőit keresi a Nosalty.hu. A gasztromagazin különleges rovatában nagymamák ajánlják és készítik el saját konyhájukban messze földön híres ételeiket. A sz...

  • 2018-08-28 16:00
Tippek a gondtalan jégkrémezéshez

Jeges édességek nélkül nincs igazi nyár, a jégkrémek pedig lehetőséget adnak arra, hogy bárki bármikor felfrissülhessen a melegben. Szakértők segítségével szedtük csokorba, hogyan lehet igazi élmény a...

  • 2018-08-21 11:47
Frissítő fröccs receptek kánikula idejére

A bor és a szóda kapcsolata évszázados múltra tekint vissza, a fröccsözés már dédapáink és dédanyáink számára is természetes felfrissülést jelentett nyáron. Szinte minden közép-európai országban van h...

  • 2018-08-10 17:13
Léket kapott a szénhidrát-elmélet?

A zsír a korábban gondoltnál nagyobb mértékben járulhat hozzá a túlsúly kialakulásához, állítják kutatók egy friss közleményben. Vajon ez megváltoztat mindent, amit az utóbbi években az elhízásról és ...

  • 2018-08-07 22:08
Borlap helyett borkoncepció

Nem kell nagy és hosszú borlap. Az nem jó, ha egy étterem tart jó borokat, de nem derül ki a borlapról, hogy miért éppen azokat a borokat. A legfontosabb a borkoncepció. A legnagyobb hiba, ha nincs me...

  • 2018-08-07 20:46
Az idén korábban kezdődik a szüret

Ahogyan minden évben, idén is a Csabagyöngyével kezdődik Magyarországon és egész Európában a szüret, hiszen ez a legkorábbi szőlőfajta az északi féltekén. Ráadásul a mostani szüret kb. 2 héttel korább...

  • 2018-07-31 22:46
Sós desszertek a meleg napokra

Ha nyár, akkor hajnalig tartó baráti összejövetelek, vidám hétvégék a gyerekekkel, gondtalan utazás… és persze állandó fogyókúra. Ha a meleg évszakban jókedvünket és alakunkat is szeretnénk megőrizni,...

  • 2018-07-30 13:26
Új jelölést vezet be a Lidl a paradicsomokra

Új jelölési rendszert vezet be áruházaiban a Lidl Magyarország július közepétől. A módszer cukortartalmuk alapján rangsorolja a paradicsomokat, ennek köszönhetően a vásárlók könnyen megtalálhatják az ...

  • 2018-07-19 08:30
Töltött nyári tök kapormártással

Nincs annál jobb, amikor nyáron tányérunkra kerül egy finom, rakott nyári tök. A könnyed ebéd vagy vacsora kiváló kísérője a kapormártás. Jöjjön hát Mautner Zsófi különleges receptje.

  • 2018-07-10 14:51
Három titok a tökéletes pulykagrillezéshez

A pulykahús ezerarcú alapanyag. Semleges íze, élvezetes állaga nagy játékteret ad a háziasszonyoknak: akárhogyan is fűszerezzük, bármivel párosítjuk, az eredmény finom és harmonikus. Grillezése azonba...

  • 2018-07-09 11:04
Pillecukor, popcorn, jégkrém, vattacukor

A Baraka megint élményt nyújt, amikor vacsorázni hív: új nyári menüjükben a tányéron szó szerint megelevenednek a fesztiválok, a vidámpark, és a nyári kavalkád, miközben egy új videóban elmesélik azt ...

  • 2018-07-04 13:31
Ezekre a dolgokra kell odafigyelni befőzésnél

Az eperrel elkezdődött és jelenleg már javában tart a befőzési szezon. A Sencor összegyűjtött néhány tippet, melyekkel hatékonyan őrizhetők meg az ízek és a vitaminok a befőzés során.

  • 2018-07-03 21:23

Névnap 03.21.

Ma Benedek napja van.

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról

Dr. Béres József (1920-2006) élettörténetét bemutató sorozatot tűz műsorára március 23-tól szombat esténként 20.30-tól a Duna Televízió Cseppben az él...

  • 2019-03-21 11:46
9 jó tanács a tökéletes házi pizzához

Kemence nélkül is fantasztikusan finom pizzát süthetsz otthon, ha tudod a módját.

  • 2019-03-19 12:49
300. adását ünnepelte a Honfoglaló a Duna Televízión

Hatalmas ütközetek, izgalmas taktikai lépések, eltérő stratégiák, sikeres vártámadások – azaz Honfoglaló. A népszerű magyar fejlesztésű online terület...

  • 2019-03-19 10:45
Hétfőn indul Dallos Bogi talkshow-jának új évada

Dallos Bogit elsősorban énekesként ismerhettük meg, tavaly azonban több fronton is belekóstolt a műsorvezetésbe az M2 Petőfi TV-n, idén pedig A Dal 20...

  • 2019-03-14 09:16
Hogyan szabadulj meg a visszértől?

Egyre több ember életét keseríti meg a visszér. Minden második nő és minden ötödik férfi szenved visszeres panaszoktól. Az ülő- és állómunka, a túlsúl...

  • 2019-03-12 17:01

hirdetés

Világíts mozgásérzékelő lámpával

Bizonyára te is ismered azt a kellemetlen érzést, amikor nem látsz eléggé a sötétség miatt a ház körül. Ha van is kültéri lámpád, akkor fennáll veszél...

  • 2019-03-12 14:42
Kismamaként is csinosan, fitten

A várandósság 9 hónapja minden nő számára különleges időszak. Akár először éli át, akkor többedik alkalommal, mindig különleges figyelmet érdemel ez a...

  • 2019-03-12 10:49
Játékos formában figyelmeztetik a fiatalokat a veszélyekre

Cyberbullying, happy slapping, dizájner drogok – ezek a legújabb fiatalokra leselkedő veszélyek, de emellett ugyanúgy jelen vannak a lopások, verekedé...

  • 2019-03-12 08:56
Külföldi munkavállalás: ez a 3 OKJ-s képzés segíthet

Sokan gondolkodnak rövid vagy hosszabb távú külföldi munkavállalásban, azonban egy ilyen kaland előtt érdemes alaposan felkészülni. Az alábbiakban a P...

  • 2019-03-11 20:22
Marsalkó Dávid: „Drasztikusan csökkenteni kell a húsfogyasztást!”

Felhalmozódó műanyaghulladékok, kidobott ételek és mértéktelen energiapazarlás: többek között ezekre a jelenségekre szeretnék felhívni a figyelmet az ...

  • 2019-03-11 17:13

Minden cikk

hirdetés

Egészség

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról

Dr. Béres József (1920-2006) élettörténetét bemutató sorozatot tűz műsorára március 23-tól szombat esténként 20.30-tól a Duna Televízió Cseppben az él...

  • 2019-03-21 11:46
Cukor vs. édesítőszer: melyik az egészségesebb?

Vajon a cukor vagy az édesítőszer a károsabb? Kell a köztük választani? Sorra veszünk néhány fontos kérdést.

  • 2019-03-19 15:09
Mindent a fülgyulladásról!

A gyermekorvosi rendelőben megforduló betegek mintegy 30%-a – néha még több is – fülfájással küzd. Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász főorvos, homeopa...

  • 2019-03-11 09:56

hirdetés