hirdetés

Partnereink

Gasztro

Évi húsz kiló péksüteményt eszünk

Miközben a hazai kenyérfogyasztás mértéke éves szinten stagnál, vagy kicsit csökken, addig a péksüteményekből 2014 óta folyamatosan többet eszünk. A KSH legutóbbi adatai szerint az öt évvel ezelőtti 1...

  • 2020-01-19 12:12
Csaknem ezer tonna virslivel készül a SPAR szilveszterre

Rekordmennyiségű virsli kínálatával várja a vásárlókat az áruházlánc. Hasonlóan megnövekedett keresletre számítanak a pezsgők kapcsán is. A speciális év végi választékban előkelő helyet foglalnak el a...

  • 2019-12-28 14:14
Szakácsként önmagadról tanulsz a legtöbbet

Kezdetben mosogatóként vállalt munkát, nem sokkal később pedig a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara segítségével már a szakmai versenyeket is meghódította szakács tudásával. Szemendrey Zsuzsannát kérde...

  • 2019-12-21 21:25

hírdetés

A datolya a karácsonyi menü új alapanyaga

A datolya pálmáját, a gyümölcs magas vitamin- és tápanyagtartalma miatt, az élet fájának nevezik az arab világban. Nálunk inkább csak az alternatív alapanyagokat használók konyhájában szokott előfordu...

  • 2019-12-20 14:37
Ünnepi fogást pulykából

A karácsonyi ebédek, vacsorák magyar családi hagyományához egy ideje hozzátartoznak a pulykából készült finomságok is. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya a megszokott fogások mellett újfajta, izgalm...

  • 2019-12-18 20:10
Gasztroajándék tippek: így tegyük személyesebbé a karácsonyt

Néha a legapróbb dolgokkal szerezhetjük a legnagyobb örömet. Karácsonykor egy egyszerű gasztroajándékkal is sikert arathatunk. A házilag elkészített kekszek, likőrök, chutneyk nemcsak ötletes meglepet...

  • 2019-12-16 16:56
Gyümölcsös pezsgőkkel szeretné „berúgni az ajtót"

A Magyarországon évente 14 millió palack bort értékesítő badacsonyörsi Varga Pincészet mostantól nem csak borokat, hanem prémium pezsgőket is készít. Több éves tapasztalatgyűjtés, kísérletezés eredmén...

  • 2019-12-12 11:56
Megrendezték a SPAR első Uzsinapját

Közel kétszáz pályázat vett részt a SPAR Uzsidoboz Programjában. A kampány elsődleges célja az volt, hogy a szülők az otthoni tízórai és uzsonnakészítésen keresztül hozzák közelebb gyermekeikhez az eg...

  • 2019-12-08 17:30
Új mikrohullámú sütőket mutat be a Sencor

Egyre többen keresik a hazai piacon az exkluzív külsővel rendelkező mikrohullámú sütőket, ezért az idén ötvenéves Sencor számos újdonságot mutat be ebben a szegmensben. „A Sencor legújabb mikrohullámú...

  • 2019-11-30 14:27
Palackozási csúcstechnológia Badacsonyörsön

A Varga Pincészetnél 2019. november 8-án zárult, két év alatt lezajlott, 1 milliárd forintos beruházás megvalósításához 831 millió forint a GINOP-1.2.6-8.3.4-16 kódszámú, „Élelmiszeripari komplex beru...

  • 2019-11-28 17:35

hírdetés

2900 forint fejenként

2019-ben az éttermi étkezésre átlagosan 2900 forintot szántunk fejenként – ez derült ki a Bónusz Brigád adataiból. Az eladási adatok alapján a legnépszerűbb éttermek listájának élére egy olyan hamburg...

  • 2019-11-28 13:04
Tedd sajátoddá a Hálaadás ünnepét!

Minden november utolsó csütörtökén egy kontinensnyi országban ünneplik a Hálaadást. Az Egyesült Államok és Kanada legrégebbi hagyománya minket is inspirálhat. A Gallicoop szakértői arra biztatnak, hog...

  • 2019-11-27 17:38
Közel 400 tonna szaloncukor

A SPAR idén is kibővített árukínálattal várja a vásárlókat a karácsonyi szezonban. Az ünnepi terített asztalok összes hozzávalója között megtalálhatóak a Regnum Húsüzem garantált minőségű, prémium hús...

  • 2019-11-27 12:51
Karácsonykor is a balansz a lényeg

„Röviden így foglalnám össze a karácsonnyal kapcsolatos gondolataimat: bármit lehet enni, igazából csak a mennyiségek és az arányok fontosak! Meg persze az is fontos, hogy elég zöldséget toljunk be, é...

  • 2019-11-23 07:42
Helló Buda! A Stand 25 megérkezett

Széll Tamásék bisztró stílusú étterme, a Stand25 megnyitott új, budai helyszínén és várja vendégeit. A gulyás és a rakottkrumpli után a halászlé, a beregi bébi töltött csirke és a palacsinta lehet az ...

  • 2019-11-19 19:42
Ne pörgessük túl magunkat! - Édesítés mesterfokon

Bevalljuk, vagy sem, az idei óraátállítás meglehetősen rosszul esik legtöbbünknek. Olyan sokáig élvezhettük az őszi napsugarakat, hogy a hirtelen beköszöntő hűvösebb idő és a korai sötétedés gyakran l...

  • 2019-11-18 18:03
A pulykahús találkozása az ősszel

A hideg idő beköszöntével egyre jobban kívánjuk a tartalmas ételeket. Meleg levesekkel és zöldségekkel kombinált pulykahússal azonban nem csak jóllakunk, de nyáron megszerzett alakunkat is megtarthatj...

  • 2019-11-15 12:57
Wasabival a vírusok ellen

Aki evett már sushit, ismeri a wasabit is, a zöld pasztát ugyanis gyakran szolgálják fel vele együtt. A japán fűszer első próbájakor résen kell lenni, mert a wasabi íze rendkívül erős. Ellentétben chi...

  • 2019-11-07 10:47
Így étkeztek a honfoglaló magyarok

Vajon mi volt Álmos és Előd kedvenc étele? Milyen fogásokért rajongott Ond, Kond, és mit ehetett ebédre Huba, Tas, meg Töhötöm? Ősi magyar étkezés a honfoglaló őseink korában.

  • 2019-10-31 22:22
Több rostot a diéta idejére is!

Gyakran aggódunk, hogy diéta közben miként lehet elegendő rostot bevinni. Tomán Szabina, aki életmódprogramja segítségével már közel 10 000 embernek segített az elmúlt 5 évben egészségesebbnek, fitteb...

  • 2019-10-30 13:10
Tűz volt Steiner Kristóf konyhájában!

Kigyulladt sütőpapír okozott riadalmat a Kristóf's Kitchen in The Studios eheti epizódjának forgatásán. Sokan azt hihetnék, ennél nagyobb meglepetés nem érheti a műsorvezetőt egy felvételen, de aktuál...

  • 2019-10-24 12:14
A vártnál sokkal kevesebb szőlő termett idén

Tévedtek a szakemberek, elmaradt a szőlőtúltermelési válság, a vártnál kevesebb szőlő termett hazánkban és más európai országban is, így a borexport is segít levezetni az elmúlt két év alatt felhalmoz...

  • 2019-10-23 09:06
Dél-Korea kedvenc üdítője hazánkba is megérkezett

Éppen harminc éve dobta piacra Ázsia egyik legnagyobb üdítőital-gyártója azóta legendás üdítőjét, a Milkis-t. A frissítő – ahogyan a neve is mutatja – egy tejalapú szénsavas üdítőital, ami elsősorban ...

  • 2019-10-17 08:45
A világ TOP 5 legfurcsább üdítője

Ahány nemzet, annyi íz, és a másik nemzet ételei és italai sok esetben furcsák lehetnek a mi ízlésünknek. Persze ugyanez fordítva is igaz, legyen szó a túró rudiról, a kedvenc magyar gyomorkeserűről, ...

  • 2019-10-16 08:15
Csúcsminőségű eszközökkel segít felszerelni a konyhát a SPAR

Az amerikai KitchenAid márka egyedi konyhai eszközei és elektromos kisgépei tökéletes segítőtársai lesznek a kezdő és a szakértő szakácsoknak egyaránt. A sokoldalú felszerelések és csúcsminőségű készü...

  • 2019-10-15 14:15
Fördős Zé egészséges, 20 perces kajái

„Rólam mindenki azt hiszi, hogy állandóan óriásiakat kajálok, és tolom be a jobbnál jobb, kalóriabomba ételeket. Amúgy igen, tényleg sok kedvencem van az úgynevezett „bűnös” kaják között is, mentségem...

  • 2019-10-15 06:57
Őszi finomságokkal a téli vírusok ellen

A nyár vége óta sok energiát elfogyasztottunk, itt az ideje, hogy feltankoljuk szervezetünket vitaminokkal! A NaturMed Hotel Carbona szakértői arra adnak tippeket, hogyan készíthetjük fel immunrendsze...

  • 2019-10-10 11:18
Hogyan kezdődött? A smoothie története

Az általános meghatározás szerint a smoothie olyan gyümölcs, vagy zöldség koktél, amelyet víz, jég, vagy tej hozzáadásával készítenek turmixgépben, vagy kifejezetten smoothie készítésre fejlesztett nu...

  • 2019-10-05 19:48
Íme 5 gasztrotipp, ami átmelegíti tested, lelked

Az ősz megérkeztével, a ködös, esős napok során nincs is jobb lélekmelengető, mint egy forró, gyümölcsös pite, egy nagy csésze, gőzölgő forrócsoki vagy egy ízletes leves.

  • 2019-10-05 15:45
Egész sertés a szmókerben október 23-án

Barbecue rajongók és gasztronómiai érdekességek iránt érdeklődők számára egyaránt érdekes eseményt szeretnék a figyelmedbe ajánlani.

  • 2019-10-05 09:43

Névnap 01.23.

Ma Rajmund, Zelma napja van.

Milyen szempontok alapján válasszunk középiskolát?

Tavaly a középiskolai felvételit 81759 nyolcadikos, 8340 hatodikos és 5230 negyedikes írta meg, hasonlóan sokan készültek idén is erre a megmérettetés...

  • 2020-01-20 21:47
A lepra még mindig nem tűnt el!

„A lepra nem az, aminek gondolod!" Ezt a jelmondatot fogalmazta meg 2020-ra a lepra elleni harc világnapjának mottójául a genfi székhelyű ILEP, azaz a...

  • 2020-01-20 19:35
Afrika „leggazdagabb” asszonya

Hogyan tett szert Afrika leggazdagabb asszonya tekintélyes vagyonára saját országa kifosztásával és korrupcióval – ennek részleteit ismerteti a BBC ki...

  • 2020-01-20 18:10
100 éve született a mozi mestere

A világ egyik legelismertebb filmrendezője egy 1978-as interjúban úgy fogalmazta meg hitvallását, a történet önmagában semmi, az érzések azok, amelyek...

  • 2020-01-20 15:17
Brazília: bezár az olimpiai szellem stadion

Egy Rio de Janeiró-i bíróság elrendelte a 2016-os olimpiai játékokra épített Olimpiai Park bezárását. A döntést azzal indokolták, hogy a parknak nincs...

  • 2020-01-20 13:48

hirdetés

10 százalékos drágulással nyitotta az évet az albérletpiac

Még mindig tempós emelkedést mutatnak az átlagos bérleti díjak Budapesten és a megyeszékhelyeken, ám a részletes adatok alapján már vannak fővárosi ke...

  • 2020-01-20 12:01
Még bárki lehet az év fiatal vezetője

Meghosszabbított határidővel keresik az Év Fiatal Vezetőjét azok között, akik már 40 éves koruk előtt kimagasló eredményeket értek el vezetőként. Az e...

  • 2020-01-19 20:29
A Vogue Italia zölddé vált

A Vogue Italia zölddé vált, vagyis elköteleződött a környezetvédelem mellett. A népszerű divatmagazinban januárban nem láthatók fotók, helyettük festm...

  • 2020-01-19 17:10
Megkezdődött a Trump elleni eljárás

Megkezdődött az amerikai elnök elleni alkotmányos vádemelési eljárás a szenátusban. Az impeachment első lépéseként a vádat előterjesztő hét úgynevezet...

  • 2020-01-19 13:27
Évi húsz kiló péksüteményt eszünk

Miközben a hazai kenyérfogyasztás mértéke éves szinten stagnál, vagy kicsit csökken, addig a péksüteményekből 2014 óta folyamatosan többet eszünk. A K...

  • 2020-01-19 12:12

Minden cikk

hirdetés

Egészség

A lepra még mindig nem tűnt el!

„A lepra nem az, aminek gondolod!" Ezt a jelmondatot fogalmazta meg 2020-ra a lepra elleni harc világnapjának mottójául a genfi székhelyű ILEP, azaz a...

  • 2020-01-20 19:35
Termálfürdőzés: egyre népszerűbb a magyar fiatalok körében

Magyarország köztudottan termálvíz-nagyhatalom, aminek előnyeivel a fiatalok is mindinkább tisztában vannak, mert egyre többen keresik fel a termálfür...

  • 2020-01-18 18:43
Ezerszeresére ugorhat az új dízelautók részecske kibocsátása

A városi forgalomban is beinduló részecskeszűrő tisztulása alatt a dízelhajtású személygépkocsi 15 kilométeren át is képes a normálisnál akár ezerszer...

  • 2020-01-14 15:26

hirdetés