hirdetés

Partnereink

Gasztro

7 pulykás étel, amit imádni fogsz ősszel is

A pulyka semleges ízének, finom állagának köszönhetően számos szezonális alapanyaggal kombinálható.

  • 2018-11-06 13:30
Wolf András sztárséf különleges őszi hagymaleves receptje

Ne engedd, hogy a borús őszi napok elrontsák a kedvedet, inkább hívd meg a barátaidat egy különleges őszi finomságra! Hagymalevesről már mindenki hallott, de vajon Szent Jakab-kagylóval és pisztrángka...

  • 2018-11-06 09:59
Csokicsodát kaptak a nevelőotthonok lakói

Budapest összes gyermekotthonának többszáz lakója kóstolhatta meg az idén 160 éves Gerbeaud ünnepi tortáját. A Gerbeaud dolgozói 160 glutén-és laktózmentes tortát szállítottak ki az otthonokba, a legn...

  • 2018-11-05 16:41

hírdetés

Hogyan lett egy csődbe ment állami gazdaság helyén az ország legnagyobb pincészete?

A Varga Pincészet története 1993-ban kezdődött, amikor a Varga család Badacsonyörsön megvásárolta egy állami gazdaság 5,6 hektáros ipari területen fekvő csődbe ment pincészetét 180 millió forint plusz...

  • 2018-10-18 08:23
Egészséget az uzsonnáscsomagba!

Becsöngettek. Ez ugyebár elsősorban az iskolás gyerekeknek szól, de voltaképpen a szülőknek is. Leginkább az anyukáknak, akik ilyenkor újra kezdhetik a fejtörést, hogy vajon mi is kerüljön az uzsonnás...

  • 2018-09-12 14:53
Iskolakezdési szendvicsinspirációk

Szendvics szendvics hátán? Bizony egy idő után a gyerek is megunja, ha mindig ezt húzza ki az iskolás táskájából. A Gallicoop ötletes szendvicsmegoldásaival azonban élvezhetőbb és izgalmasabb lesz az ...

  • 2018-09-11 11:53
Így aszalhatunk gyümölcsöket gyorsan és egyszerűen

Az aszaláshoz nincs szükség sem tartósítószerre, sem cukorra, sem pedig más egyéb adalékanyagra. Manapság szinte bármilyen gyümölcsből, vagy zöldségből készíthető aszalvány, de sokan szárítják ki a fű...

  • 2018-09-04 22:25
Gasztronagyikat keres a Nosalty

Népszerű Nagyiprojekt videósorozatának új szereplőit keresi a Nosalty.hu. A gasztromagazin különleges rovatában nagymamák ajánlják és készítik el saját konyhájukban messze földön híres ételeiket. A sz...

  • 2018-08-28 16:00
Tippek a gondtalan jégkrémezéshez

Jeges édességek nélkül nincs igazi nyár, a jégkrémek pedig lehetőséget adnak arra, hogy bárki bármikor felfrissülhessen a melegben. Szakértők segítségével szedtük csokorba, hogyan lehet igazi élmény a...

  • 2018-08-21 11:47
Frissítő fröccs receptek kánikula idejére

A bor és a szóda kapcsolata évszázados múltra tekint vissza, a fröccsözés már dédapáink és dédanyáink számára is természetes felfrissülést jelentett nyáron. Szinte minden közép-európai országban van h...

  • 2018-08-10 17:13

hírdetés

Léket kapott a szénhidrát-elmélet?

A zsír a korábban gondoltnál nagyobb mértékben járulhat hozzá a túlsúly kialakulásához, állítják kutatók egy friss közleményben. Vajon ez megváltoztat mindent, amit az utóbbi években az elhízásról és ...

  • 2018-08-07 22:08
Borlap helyett borkoncepció

Nem kell nagy és hosszú borlap. Az nem jó, ha egy étterem tart jó borokat, de nem derül ki a borlapról, hogy miért éppen azokat a borokat. A legfontosabb a borkoncepció. A legnagyobb hiba, ha nincs me...

  • 2018-08-07 20:46
Az idén korábban kezdődik a szüret

Ahogyan minden évben, idén is a Csabagyöngyével kezdődik Magyarországon és egész Európában a szüret, hiszen ez a legkorábbi szőlőfajta az északi féltekén. Ráadásul a mostani szüret kb. 2 héttel korább...

  • 2018-07-31 22:46
Sós desszertek a meleg napokra

Ha nyár, akkor hajnalig tartó baráti összejövetelek, vidám hétvégék a gyerekekkel, gondtalan utazás… és persze állandó fogyókúra. Ha a meleg évszakban jókedvünket és alakunkat is szeretnénk megőrizni,...

  • 2018-07-30 13:26
Új jelölést vezet be a Lidl a paradicsomokra

Új jelölési rendszert vezet be áruházaiban a Lidl Magyarország július közepétől. A módszer cukortartalmuk alapján rangsorolja a paradicsomokat, ennek köszönhetően a vásárlók könnyen megtalálhatják az ...

  • 2018-07-19 08:30
Töltött nyári tök kapormártással

Nincs annál jobb, amikor nyáron tányérunkra kerül egy finom, rakott nyári tök. A könnyed ebéd vagy vacsora kiváló kísérője a kapormártás. Jöjjön hát Mautner Zsófi különleges receptje.

  • 2018-07-10 14:51
Három titok a tökéletes pulykagrillezéshez

A pulykahús ezerarcú alapanyag. Semleges íze, élvezetes állaga nagy játékteret ad a háziasszonyoknak: akárhogyan is fűszerezzük, bármivel párosítjuk, az eredmény finom és harmonikus. Grillezése azonba...

  • 2018-07-09 11:04
Pillecukor, popcorn, jégkrém, vattacukor

A Baraka megint élményt nyújt, amikor vacsorázni hív: új nyári menüjükben a tányéron szó szerint megelevenednek a fesztiválok, a vidámpark, és a nyári kavalkád, miközben egy új videóban elmesélik azt ...

  • 2018-07-04 13:31
Ezekre a dolgokra kell odafigyelni befőzésnél

Az eperrel elkezdődött és jelenleg már javában tart a befőzési szezon. A Sencor összegyűjtött néhány tippet, melyekkel hatékonyan őrizhetők meg az ízek és a vitaminok a befőzés során.

  • 2018-07-03 21:23
A világ legjobb olasz éttermei közé került a Pomo d’oro

Csütörtök este Rómában, a Cavaliere Waldorf Astoria 3 Michelin-csillagos La Pergola éttermében adták át azokat a rangos elismeréseket, amelyek a világ legjobb pizzát is készítő éttermeit díjazták. Eze...

  • 2018-07-02 07:33
300 millió forint támogatást kap a Varga Pincészet

A Varga Pincészet Kft. sikeresen pályázott a GINOP-1.2.6-8.3.4-16 kódszámú „Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel” megnevezésű felhívásra.

  • 2018-06-27 21:02
Rekord év vagy katasztrófa lesz 2018?

Az idei tavasztól tapasztalható időjárás különleges helyzetet teremtett a szőlőtermesztésben országszerte. Március végén még hófúvások nehezítették a munkákat az ültetvényeken, három hétre rá pedig be...

  • 2018-06-25 09:47
Jó irányba változnak a magyarok étkezési szokásai

Számos tanulmány látott napvilágot az utóbbi időben, amelyekből kiderül, hogy sajnos elhízás tekintetében Európa élmezőnyébe tartozunk. A GfK legfrissebb kutatásából az látszik viszont, hogy vannak bi...

  • 2018-06-20 10:20
I. Streetfood Feszt Székesfehérváron

Pizza, hamburger, hot dog… – június 22-24-ig Székesfehérvár behódol a kuliránis élvezeteknek. A világ legnépszerűbb ételei mellett előkerülnek az olaszos ízek, a kávékülönlegességek valamint a kézműve...

  • 2018-06-19 07:34
Egy séf mindig saját étteremről álmodik

Széll Tamás júniusban először vesz részt zsűritagként Bocuse d’Or válogatón, miközben első saját fine dining éttermét is megnyitja.

  • 2018-06-11 18:57
Divatosak a „mentes” élelmiszerek, de nem árt vigyázni velük

Egyre többen keresik azokat a megváltoztatott összetételű élelmiszereket, amelyek bizonyos összetevőkből kevesebbet vagy semmit sem tartalmaznak, például cukor- vagy gluténmentesek. A szakemberek azon...

  • 2018-06-10 16:53
Étvágygerjesztő falatok művészi tálalásban

A BARAKA Budapest egyik legizgalmasabb, a kifinomult gasztronómia iránt szinte elsőként nyitó fine dining étterme, amelyet a Michelin Guide is előszeretettel ajánl évről évre.

  • 2018-06-05 08:12
Gluténmentes termékeket fejleszt a SPAR

Hosszú távra tervezi az együttműködését a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete (LÉOE) és a SPAR Magyarország, melynek keretében hazai előállítású, megbízható és ellenőrzött gluténme...

  • 2018-05-23 13:58
Gerbeaud 160 – hagyomány és innováció

Idén ünnepli 160. születésnapját a hazai kávéházkultúra legismertebb reprezentánsa és a modern cukrászművészet nagy innovátora, a Gerbeaud. Az ünnepre megszületett az egyedi Cacao Barry Or Noir 1858 ...

  • 2018-05-22 16:54
Három gyorsan elkészíthető energiabomba smoothie

A smoothie-k szinte bármiből elkészíthetők, így a különféle krémes állagú gyümölcs és zöldségmixeknek csak a fantázia szabhat határt. A Sencor összegyűjtött három olyan receptet, melyek amellett hogy ...

  • 2018-05-05 11:28

Névnap 11.14.

Ma Aliz napja van.

Magyar hírességek köszöntötték születésnapján Ennio Morriconét

„Az első CD-m egy Morricone best of volt, azt oda vissza fújtam kívülről. A kedvenc zenekarom, a Metallica is mindig Morricone dallal kezd” – árulta e...

  • 2018-11-13 21:07
Számítógép előtt ülve is hajlamosak vagyunk kizsákmányolni magunkat

A nagyobb cégek már jobban törődnek a munkavállalóik egészségével, de akik vállalkozóként saját alkalmazottjuk, azok hajlamosak kizsákmányolni magukat...

  • 2018-11-13 19:00
Mi a közös John Travoltában és Richard Gere-ben? Mutatjuk!

Ki ne ismerné a „Summer Nights” vagy a „You’re The One That I Want” című dalokat? És ki ne látta volna az idén 40 éves Grease című filmmusicalt? De az...

  • 2018-11-13 14:54
Mélyszegénységben élő családokhoz látogat Lilu

A gyerekek játékai idővel megszaporodnak, birtokba veszik a gyerek - szobát, sőt akár a nappalit is. Ráadásul ezeknek alig 20 százalékával játszanak a...

  • 2018-11-13 11:08
Ezt tanulja, ha piacképes tudást akar 2025-ben is

Egyre-másra látnak napvilágot azok az elemzések, amelyek azt vetítik előre, hogy a robotika és a digitalizáció jelentősen átformálja a munka világát a...

  • 2018-11-13 08:42

hirdetés

A többség kitiltaná a legszennyezőbb autókat

Támogatja a megkérdezett európaiak nagy többsége – köztük a magyarok háromnegyede –, hogy a levegőtisztaság védelmében tiltsák ki településükről a leg...

  • 2018-11-06 14:57
7 pulykás étel, amit imádni fogsz ősszel is

A pulyka semleges ízének, finom állagának köszönhetően számos szezonális alapanyaggal kombinálható.

  • 2018-11-06 13:30
Ennyi kell egy új lakáshoz a 10 milliós CSOK hitel mellé

Kiegyensúlyozottabbá válhat az új lakások piaca a legutóbb bejelentett változtatások eredményeként- derül ki az ingatlan.com elemzéséből, amely egyrés...

  • 2018-11-06 11:39
Wolf András sztárséf különleges őszi hagymaleves receptje

Ne engedd, hogy a borús őszi napok elrontsák a kedvedet, inkább hívd meg a barátaidat egy különleges őszi finomságra! Hagymalevesről már mindenki hall...

  • 2018-11-06 09:59
Idén nyáron újra közös regény írt Berg Judit és Kertész Erzsi

Berg Judit és Kertész Erzsi még tavaly nyáron írta meg első közös könyvét, A négy madár titkát, amely a 2017-es év egyik legnagyobb gyerekkönyv-sikere...

  • 2018-11-06 08:31

Minden cikk

hirdetés

Egészség

Számítógép előtt ülve is hajlamosak vagyunk kizsákmányolni magunkat

A nagyobb cégek már jobban törődnek a munkavállalóik egészségével, de akik vállalkozóként saját alkalmazottjuk, azok hajlamosak kizsákmányolni magukat...

  • 2018-11-13 19:00
Akár szívet is építhetünk őssejtekből

A születéskor gyűjthető őssejtek gyógyászatban betöltött szerepe állt a Czeizel Intézet által szervezett tudományos szimpózium fókuszában. A rendezvén...

  • 2018-11-05 20:13
Így figyelj a gerincedre!

Mindannyian ismerjük az ülőmunka kellemetlen velejáróit, a derekunkban és a nyakunkban sajgó fájdalmat. Nem kell azonban beletörődni a kínzó tünetekbe...

  • 2018-10-31 21:25

hirdetés