Gasztro
                        Ha kicsire feldarabolunk befőtt meggyet, azt is a masszába keverhetjük, vagy fél meggyeket a golyók közepébe tehetünk.
- 2021-12-05 10:14
 
                        Sertésszüzet elkészíteni egyáltalán nem olyan nehéz, mint azt sokan gondolnák, ugyanakkor egészen fenséges fogásokat hozhatunk össze belőle - a vörösáfonya például tökéletesen passzol hozzá.
- 2021-12-04 23:04
 
                        Elkezdődött az idei advent és ezzel együtt a karácsonyi sütik időszaka is. Az ünnep közeledtét jól jelzi, hogy a Magyar Cukrász Ipartestület eredményt hirdetett az Év Bejglije rangos szakmai megmérett...
- 2021-12-04 21:16
 
hírdetés
                        Hollandiában nagyon kedvelt krémleves, a mustár adagolását kóstolással beállíthatjuk ízlés szerint. Pirított bagettszeletekkel tálalhatjuk, de a hollandok sokszor kortyolgatják bögréből egy sajtos sze...
- 2021-12-04 07:04
 
                        A tél egyik közkedvelt lélekmelengetője a forralt bor. Így készül el gyorsan és finoman!
- 2021-12-03 19:13
 
                        Könnyen és gyorsan elkészül, nagyon finom sütemény. Nem maradhat le az ünnepi asztalról sem!
- 2021-12-02 23:00
 
                        A sárgaborsó (vagy felesborsó, kinek-mi) az egyik legalulértékeltebb alapanyag, pedig fehérjében gazdag, szuper hüvelyes. Legtöbbször főzeléket készítünk belőle - így tettünk most mi is, és egy finom,...
- 2021-12-02 07:48
 
                        Ha kell egy kis nasi a hétköznapokra, akkor érdemes belőle akár dupla adagot is készíteni. Az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
- 2021-12-01 15:37
 
                        Sajnos nem tiszteljük eléggé a paszternákot. Ez egy fehérrépához hasonlító gyökérzöldség, de méretre majdnem akkora, mint a jégcsapretek. Az íze kicsit édeskésebb, mint a petrezselyemé, és sosem fásod...
- 2021-11-30 20:11
 
                        Nemcsak elképesztően finom, hanem szemet gyönyörködtető is! Az őszi, színes zöldségekből épített koszorú már magában is új szintre emeli a rakott zöldségfogások fogalmát, a forró, olvadt cheddar sajtb...
- 2021-11-30 09:14
 
hírdetés
                        A túró annyira sokoldalú alapanyag, hogy édes és sós gombócokat is készíthetünk belőle. Ráadásul többféle ízesítés, fűszerezés is jól áll neki, és semleges ízét juhtúróval is fokozhatjuk. Kaporral me...
- 2021-11-29 17:10
 
                        Szerencsére az olaszok tojásleveséhez nincs szükségünk sok vagy igazán drága alapanyagokra, sőt még az elkészítése is időkímélő. A technikája egyszerű, és az összetevők - húsleves, tojás, parmezán és ...
- 2021-11-28 17:22
 
                        Variáció rakott krumplira, ezúttal fűszeres savanyú káposztával és aranybarnára sütött csirkecombokkal rétegezve.
- 2021-11-28 09:06
 
                        Ha összesítést végzünk a magyarok kedvenc ételeiről, stabil és igen előkelő pozíciója van a listán a máknak és a belőle készült főételeknek, desszerteknek.
- 2021-11-27 17:38
 
                        Átfogó kutatást készített a meghatározó hazai gasztronómiai szereplőkből álló szakmai közösség, a Piqniq Budapest és a Mastercard.
- 2021-11-27 10:33
 
                        Ez a toszkán leves az őszi étkezések megtestesítője, amely kéz a kézben jár az olasz olívabetakarítással, amikor friss, új zöld extra szűz olívaolaj készül. Ezt az ízekben és alapanyagokban gazdag zöl...
- 2021-11-27 07:59
 
                        A krémet nyugodtan variálhatjuk gyümölccsel vagy más pudingport is használhatunk. A végeredmény ugyanúgy ízletes lesz!
- 2021-11-26 19:55
 
                        Rendkívüli sikert könyvelhetett el idén a magyar bor, azon belül is a villányi borvidék. A Jammertal Borbirtok 2015-ös Cassiopeia Merlot-ját közel 7500 bor többkörös vakkóstolása során választották a ...
- 2021-11-25 22:00
 
                        Egyre több extrém, vagy legalábbis szokatlan ízpárosítással találkozhatunk a boltokban, legyen szó öntetekről, csokoládékról vagy üdítőkről. Nincs ez másképp az éttermekben sem, ahol gyakran látszólag...
- 2021-11-25 20:41
 
    
            
