hirdetés

Partnereink

Gasztro

Gesztenyeszív ünnepnapokra

Ha kicsire feldarabolunk befőtt meggyet, azt is a masszába keverhetjük, vagy fél meggyeket a golyók közepébe tehetünk.

  • 2021-12-05 10:14
Szűzpecsenye áfonyaöntettel

Sertésszüzet elkészíteni egyáltalán nem olyan nehéz, mint azt sokan gondolnák, ugyanakkor egészen fenséges fogásokat hozhatunk össze belőle - a vörösáfonya például tökéletesen passzol hozzá.

  • 2021-12-04 23:04
Megvan az év legfinomabb diós bejglije

Elkezdődött az idei advent és ezzel együtt a karácsonyi sütik időszaka is. Az ünnep közeledtét jól jelzi, hogy a Magyar Cukrász Ipartestület eredményt hirdetett az Év Bejglije rangos szakmai megmérett...

  • 2021-12-04 21:16

hírdetés

Holland mustárleves

Hollandiában nagyon kedvelt krémleves, a mustár adagolását kóstolással beállíthatjuk ízlés szerint. Pirított bagettszeletekkel tálalhatjuk, de a hollandok sokszor kortyolgatják bögréből egy sajtos sze...

  • 2021-12-04 07:04
A legegyszerűbb narancsos forralt bor

A tél egyik közkedvelt lélekmelengetője a forralt bor. Így készül el gyorsan és finoman!

  • 2021-12-03 19:13
Mézes tejfölös pudingos szelet

Könnyen és gyorsan elkészül, nagyon finom sütemény. Nem maradhat le az ünnepi asztalról sem!

  • 2021-12-02 23:00
Tartalmas sárgaborsó-főzelék a hűvös estékre

A sárgaborsó (vagy felesborsó, kinek-mi) az egyik legalulértékeltebb alapanyag, pedig fehérjében gazdag, szuper hüvelyes. Legtöbbször főzeléket készítünk belőle - így tettünk most mi is, és egy finom,...

  • 2021-12-02 07:48
Sporttallér pirított dióval

Ha kell egy kis nasi a hétköznapokra, akkor érdemes belőle akár dupla adagot is készíteni. Az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

  • 2021-12-01 15:37
Báránygerinc fokhagymás paszternákkal, fűszermártással

Sajnos nem tiszteljük eléggé a paszternákot. Ez egy fehérrépához hasonlító gyökérzöldség, de méretre majdnem akkora, mint a jégcsapretek. Az íze kicsit édeskésebb, mint a petrezselyemé, és sosem fásod...

  • 2021-11-30 20:11
Cheddar sajtos őszi zöldségrakottas

Nemcsak elképesztően finom, hanem szemet gyönyörködtető is! Az őszi, színes zöldségekből épített koszorú már magában is új szintre emeli a rakott zöldségfogások fogalmát, a forró, olvadt cheddar sajtb...

  • 2021-11-30 09:14

hírdetés

Kapros juhtúrós gombóc recept húsok mellé

A túró annyira sokoldalú alapanyag, hogy édes és sós gombócokat is készíthetünk belőle. Ráadásul többféle ízesítés, fűszerezés is jól áll neki, és semleges ízét juhtúróval is fokozhatjuk. Kaporral me...

  • 2021-11-29 17:10
Ellenállhatatlan olasz tojásleves

Szerencsére az olaszok tojásleveséhez nincs szükségünk sok vagy igazán drága alapanyagokra, sőt még az elkészítése is időkímélő. A technikája egyszerű, és az összetevők - húsleves, tojás, parmezán és ...

  • 2021-11-28 17:22
Savanyú káposztával és csirkével rakott krumpli

Variáció rakott krumplira, ezúttal fűszeres savanyú káposztával és aranybarnára sütött csirkecombokkal rétegezve.

  • 2021-11-28 09:06
Hogyan lesz biztosan finom a mák az ünnepi süteményekben?

Ha összesítést végzünk a magyarok kedvenc ételeiről, stabil és igen előkelő pozíciója van a listán a máknak és a belőle készült főételeknek, desszerteknek.

  • 2021-11-27 17:38
10-ből 1 ember álma, hogy egyszer legyen egy saját vendéglátóhelye

Átfogó kutatást készített a meghatározó hazai gasztronómiai szereplőkből álló szakmai közösség, a Piqniq Budapest és a Mastercard.

  • 2021-11-27 10:33
Ettél-e már valaha sütőtökös bablevest? Íme a Zuppa Frantoiana receptje

Ez a toszkán leves az őszi étkezések megtestesítője, amely kéz a kézben jár az olasz olívabetakarítással, amikor friss, új zöld extra szűz olívaolaj készül. Ezt az ízekben és alapanyagokban gazdag zöl...

  • 2021-11-27 07:59
Így készül a méteres tekercs

A krémet nyugodtan variálhatjuk gyümölccsel vagy más pudingport is használhatunk. A végeredmény ugyanúgy ízletes lesz!

  • 2021-11-26 19:55
Villány a világ elit vörösborainak térképén

Rendkívüli sikert könyvelhetett el idén a magyar bor, azon belül is a villányi borvidék. A Jammertal Borbirtok 2015-ös Cassiopeia Merlot-ját közel 7500 bor többkörös vakkóstolása során választották a ...

  • 2021-11-25 22:00
Édesség és bacon? Szokatlan, de ellenállhatatlan

Egyre több extrém, vagy legalábbis szokatlan ízpárosítással találkozhatunk a boltokban, legyen szó öntetekről, csokoládékról vagy üdítőkről. Nincs ez másképp az éttermekben sem, ahol gyakran látszólag...

  • 2021-11-25 20:41
Magyaros gombaleves vajas galuskával

Egy kis plusz tejföl biztos nem árt neki, de anélkül is megállja a helyét az asztalon, legyen szó akár hétköznapi, akár hétvégi menüről.

  • 2021-11-24 09:01
Könnyű és vegán: Kókusztejbegríz

A tejbegríz az egyik kedvenc édességünk, már csak azért is, mert reggelinek is tökéletes. Most teljesen tej- és cukormentesen készítettük el, a szuper íz és a krémesség azonban így is garantált. Pakol...

  • 2021-11-23 23:19
Korpacibere és vetrece az Andrássy úton

Minden előzetes várakozást felülmúl az Andrássy út 41. alatt található, bő egy évvel ezelőtt megnyitott SZÉK forgalma, ahol a hagyományos székely ízek a legmodernebb konyhatechnológiával találkoznak.

  • 2021-11-23 18:15
Almás-hagymás pulykasült

Egyszerű krumplipürével, de még anélkül is remek ebéd vagy vacsora lehet ez az almás-hagymás pulykacomb.

  • 2021-11-23 13:56
Bazsalikomos-mozzarellás csirke

Gyors és könnyed étel csirkemellel, rengeteg sajttal, paradicsommal és bazsalikommal.

  • 2021-11-18 22:17
Ezt imádni fogod! Mézes fetakrém házi tortillával

Különleges ízkombináció, amit mindenképp érdemes kipróbálni!

  • 2021-11-18 07:09
Lengyel pulyka mentheti meg a karácsonyt az Egyesült Királyságban

Nem tudnak elég pulykát biztosítani a brit tenyésztők az élelmiszerüzleteknek, ezért a karácsonyt lengyel pulyka mentheti meg az Egyesült Királyságban. A brit pulykahiány a brexit következménye, mert ...

  • 2021-11-17 08:15
Világhírű magyar séf tér haza 20 év után Budapestre

Molnár Márk 20 év után tért haza Magyarországra. Most Budapest legújabb boréttermenek étlapját és új ételeit kreálja, mint chef patron.

  • 2021-11-16 22:46
Sertéskaraj velesült chutneyval

A keleties ízek jól harmonizálnak a sertéskarajjal, a hagyma chutney pedig egyszerre édes, csípős és kissé savanykás.

  • 2021-11-16 10:47
Paszternákkrémes pirítós sült hagymával

Az őszi-téli zöldségkínálatból az egyik kedvencünk a paszternák. Ezúttal egy gazdag ízű szendvicskrémet készítettünk belőle. Zamatos és aromás paszternák mellett került még bele egy kis római kömény é...

  • 2021-11-15 08:00
Aranyat nyert a Folly 2019-es Rajnai Rizlingje

150 tagú zsűri értékelte a 38 országból érkező több mint 6ezer tételt Németország legnagyobb és legjelentősebb nemzetközi borversenyén. A Folly borászatából származó 19-es Rajnai Rizling a 2021. októb...

  • 2021-11-13 16:30

Névnap 11.21.

Ma Olivér napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

Egészség

Tavasszal kiált a szervezetünk a vitaminokért

Ha fáradtak, enerváltak vagyunk, az év első negyedében könnyedén legyintünk, hogy „ó, ez csak a tavaszi fáradtság”, amit vitaminraktáraink kiürüléséne...

  • 2022-02-10 22:17
Amikor a poszt-covid szindróma vállfájdalmat okoz

Már egy ideje együttélünk a koronavírussal, ám a mai napig sem tudunk mindent a lehetséges szövődményeiről. A Sherlock Rehab gyógyítói gyakran találko...

  • 2022-02-08 13:15
Már rákbeteg gyerekeket is gyógyítanak búzacsíra-kivonattal

Dr. Hidvégi Máté professzor fermentált búzacsíra-kivonata több mint 30 országban egészíti ki rákbeteg felnőttek klinikai kezelését. A hazánkban készül...

  • 2022-02-06 21:00

hirdetés