Gasztro

Ha kicsire feldarabolunk befőtt meggyet, azt is a masszába keverhetjük, vagy fél meggyeket a golyók közepébe tehetünk.
- 2021-12-05 10:14

Sertésszüzet elkészíteni egyáltalán nem olyan nehéz, mint azt sokan gondolnák, ugyanakkor egészen fenséges fogásokat hozhatunk össze belőle - a vörösáfonya például tökéletesen passzol hozzá.
- 2021-12-04 23:04

Elkezdődött az idei advent és ezzel együtt a karácsonyi sütik időszaka is. Az ünnep közeledtét jól jelzi, hogy a Magyar Cukrász Ipartestület eredményt hirdetett az Év Bejglije rangos szakmai megmérett...
- 2021-12-04 21:16
hírdetés

Hollandiában nagyon kedvelt krémleves, a mustár adagolását kóstolással beállíthatjuk ízlés szerint. Pirított bagettszeletekkel tálalhatjuk, de a hollandok sokszor kortyolgatják bögréből egy sajtos sze...
- 2021-12-04 07:04

A tél egyik közkedvelt lélekmelengetője a forralt bor. Így készül el gyorsan és finoman!
- 2021-12-03 19:13

Könnyen és gyorsan elkészül, nagyon finom sütemény. Nem maradhat le az ünnepi asztalról sem!
- 2021-12-02 23:00

A sárgaborsó (vagy felesborsó, kinek-mi) az egyik legalulértékeltebb alapanyag, pedig fehérjében gazdag, szuper hüvelyes. Legtöbbször főzeléket készítünk belőle - így tettünk most mi is, és egy finom,...
- 2021-12-02 07:48

Ha kell egy kis nasi a hétköznapokra, akkor érdemes belőle akár dupla adagot is készíteni. Az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
- 2021-12-01 15:37

Sajnos nem tiszteljük eléggé a paszternákot. Ez egy fehérrépához hasonlító gyökérzöldség, de méretre majdnem akkora, mint a jégcsapretek. Az íze kicsit édeskésebb, mint a petrezselyemé, és sosem fásod...
- 2021-11-30 20:11

Nemcsak elképesztően finom, hanem szemet gyönyörködtető is! Az őszi, színes zöldségekből épített koszorú már magában is új szintre emeli a rakott zöldségfogások fogalmát, a forró, olvadt cheddar sajtb...
- 2021-11-30 09:14
hírdetés

A túró annyira sokoldalú alapanyag, hogy édes és sós gombócokat is készíthetünk belőle. Ráadásul többféle ízesítés, fűszerezés is jól áll neki, és semleges ízét juhtúróval is fokozhatjuk. Kaporral me...
- 2021-11-29 17:10

Szerencsére az olaszok tojásleveséhez nincs szükségünk sok vagy igazán drága alapanyagokra, sőt még az elkészítése is időkímélő. A technikája egyszerű, és az összetevők - húsleves, tojás, parmezán és ...
- 2021-11-28 17:22

Variáció rakott krumplira, ezúttal fűszeres savanyú káposztával és aranybarnára sütött csirkecombokkal rétegezve.
- 2021-11-28 09:06

Ha összesítést végzünk a magyarok kedvenc ételeiről, stabil és igen előkelő pozíciója van a listán a máknak és a belőle készült főételeknek, desszerteknek.
- 2021-11-27 17:38

Átfogó kutatást készített a meghatározó hazai gasztronómiai szereplőkből álló szakmai közösség, a Piqniq Budapest és a Mastercard.
- 2021-11-27 10:33

Ez a toszkán leves az őszi étkezések megtestesítője, amely kéz a kézben jár az olasz olívabetakarítással, amikor friss, új zöld extra szűz olívaolaj készül. Ezt az ízekben és alapanyagokban gazdag zöl...
- 2021-11-27 07:59

A krémet nyugodtan variálhatjuk gyümölccsel vagy más pudingport is használhatunk. A végeredmény ugyanúgy ízletes lesz!
- 2021-11-26 19:55

Rendkívüli sikert könyvelhetett el idén a magyar bor, azon belül is a villányi borvidék. A Jammertal Borbirtok 2015-ös Cassiopeia Merlot-ját közel 7500 bor többkörös vakkóstolása során választották a ...
- 2021-11-25 22:00

Egyre több extrém, vagy legalábbis szokatlan ízpárosítással találkozhatunk a boltokban, legyen szó öntetekről, csokoládékról vagy üdítőkről. Nincs ez másképp az éttermekben sem, ahol gyakran látszólag...
- 2021-11-25 20:41

Egy kis plusz tejföl biztos nem árt neki, de anélkül is megállja a helyét az asztalon, legyen szó akár hétköznapi, akár hétvégi menüről.
- 2021-11-24 09:01

A tejbegríz az egyik kedvenc édességünk, már csak azért is, mert reggelinek is tökéletes. Most teljesen tej- és cukormentesen készítettük el, a szuper íz és a krémesség azonban így is garantált. Pakol...
- 2021-11-23 23:19

Minden előzetes várakozást felülmúl az Andrássy út 41. alatt található, bő egy évvel ezelőtt megnyitott SZÉK forgalma, ahol a hagyományos székely ízek a legmodernebb konyhatechnológiával találkoznak.
- 2021-11-23 18:15

Egyszerű krumplipürével, de még anélkül is remek ebéd vagy vacsora lehet ez az almás-hagymás pulykacomb.
- 2021-11-23 13:56

Gyors és könnyed étel csirkemellel, rengeteg sajttal, paradicsommal és bazsalikommal.
- 2021-11-18 22:17

Különleges ízkombináció, amit mindenképp érdemes kipróbálni!
- 2021-11-18 07:09

Nem tudnak elég pulykát biztosítani a brit tenyésztők az élelmiszerüzleteknek, ezért a karácsonyt lengyel pulyka mentheti meg az Egyesült Királyságban. A brit pulykahiány a brexit következménye, mert ...
- 2021-11-17 08:15

Molnár Márk 20 év után tért haza Magyarországra. Most Budapest legújabb boréttermenek étlapját és új ételeit kreálja, mint chef patron.
- 2021-11-16 22:46

A keleties ízek jól harmonizálnak a sertéskarajjal, a hagyma chutney pedig egyszerre édes, csípős és kissé savanykás.
- 2021-11-16 10:47

Az őszi-téli zöldségkínálatból az egyik kedvencünk a paszternák. Ezúttal egy gazdag ízű szendvicskrémet készítettünk belőle. Zamatos és aromás paszternák mellett került még bele egy kis római kömény é...
- 2021-11-15 08:00

150 tagú zsűri értékelte a 38 országból érkező több mint 6ezer tételt Németország legnagyobb és legjelentősebb nemzetközi borversenyén. A Folly borászatából származó 19-es Rajnai Rizling a 2021. októb...
- 2021-11-13 16:30