hirdetés

Partnereink

Gasztro

Gesztenyeszív ünnepnapokra

Ha kicsire feldarabolunk befőtt meggyet, azt is a masszába keverhetjük, vagy fél meggyeket a golyók közepébe tehetünk.

  • 2021-12-05 10:14
Szűzpecsenye áfonyaöntettel

Sertésszüzet elkészíteni egyáltalán nem olyan nehéz, mint azt sokan gondolnák, ugyanakkor egészen fenséges fogásokat hozhatunk össze belőle - a vörösáfonya például tökéletesen passzol hozzá.

  • 2021-12-04 23:04
Megvan az év legfinomabb diós bejglije

Elkezdődött az idei advent és ezzel együtt a karácsonyi sütik időszaka is. Az ünnep közeledtét jól jelzi, hogy a Magyar Cukrász Ipartestület eredményt hirdetett az Év Bejglije rangos szakmai megmérett...

  • 2021-12-04 21:16

hírdetés

Holland mustárleves

Hollandiában nagyon kedvelt krémleves, a mustár adagolását kóstolással beállíthatjuk ízlés szerint. Pirított bagettszeletekkel tálalhatjuk, de a hollandok sokszor kortyolgatják bögréből egy sajtos sze...

  • 2021-12-04 07:04
A legegyszerűbb narancsos forralt bor

A tél egyik közkedvelt lélekmelengetője a forralt bor. Így készül el gyorsan és finoman!

  • 2021-12-03 19:13
Mézes tejfölös pudingos szelet

Könnyen és gyorsan elkészül, nagyon finom sütemény. Nem maradhat le az ünnepi asztalról sem!

  • 2021-12-02 23:00
Tartalmas sárgaborsó-főzelék a hűvös estékre

A sárgaborsó (vagy felesborsó, kinek-mi) az egyik legalulértékeltebb alapanyag, pedig fehérjében gazdag, szuper hüvelyes. Legtöbbször főzeléket készítünk belőle - így tettünk most mi is, és egy finom,...

  • 2021-12-02 07:48
Sporttallér pirított dióval

Ha kell egy kis nasi a hétköznapokra, akkor érdemes belőle akár dupla adagot is készíteni. Az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

  • 2021-12-01 15:37
Báránygerinc fokhagymás paszternákkal, fűszermártással

Sajnos nem tiszteljük eléggé a paszternákot. Ez egy fehérrépához hasonlító gyökérzöldség, de méretre majdnem akkora, mint a jégcsapretek. Az íze kicsit édeskésebb, mint a petrezselyemé, és sosem fásod...

  • 2021-11-30 20:11
Cheddar sajtos őszi zöldségrakottas

Nemcsak elképesztően finom, hanem szemet gyönyörködtető is! Az őszi, színes zöldségekből épített koszorú már magában is új szintre emeli a rakott zöldségfogások fogalmát, a forró, olvadt cheddar sajtb...

  • 2021-11-30 09:14

hírdetés

Kapros juhtúrós gombóc recept húsok mellé

A túró annyira sokoldalú alapanyag, hogy édes és sós gombócokat is készíthetünk belőle. Ráadásul többféle ízesítés, fűszerezés is jól áll neki, és semleges ízét juhtúróval is fokozhatjuk. Kaporral me...

  • 2021-11-29 17:10
Ellenállhatatlan olasz tojásleves

Szerencsére az olaszok tojásleveséhez nincs szükségünk sok vagy igazán drága alapanyagokra, sőt még az elkészítése is időkímélő. A technikája egyszerű, és az összetevők - húsleves, tojás, parmezán és ...

  • 2021-11-28 17:22
Savanyú káposztával és csirkével rakott krumpli

Variáció rakott krumplira, ezúttal fűszeres savanyú káposztával és aranybarnára sütött csirkecombokkal rétegezve.

  • 2021-11-28 09:06
Hogyan lesz biztosan finom a mák az ünnepi süteményekben?

Ha összesítést végzünk a magyarok kedvenc ételeiről, stabil és igen előkelő pozíciója van a listán a máknak és a belőle készült főételeknek, desszerteknek.

  • 2021-11-27 17:38
10-ből 1 ember álma, hogy egyszer legyen egy saját vendéglátóhelye

Átfogó kutatást készített a meghatározó hazai gasztronómiai szereplőkből álló szakmai közösség, a Piqniq Budapest és a Mastercard.

  • 2021-11-27 10:33
Ettél-e már valaha sütőtökös bablevest? Íme a Zuppa Frantoiana receptje

Ez a toszkán leves az őszi étkezések megtestesítője, amely kéz a kézben jár az olasz olívabetakarítással, amikor friss, új zöld extra szűz olívaolaj készül. Ezt az ízekben és alapanyagokban gazdag zöl...

  • 2021-11-27 07:59
Így készül a méteres tekercs

A krémet nyugodtan variálhatjuk gyümölccsel vagy más pudingport is használhatunk. A végeredmény ugyanúgy ízletes lesz!

  • 2021-11-26 19:55
Villány a világ elit vörösborainak térképén

Rendkívüli sikert könyvelhetett el idén a magyar bor, azon belül is a villányi borvidék. A Jammertal Borbirtok 2015-ös Cassiopeia Merlot-ját közel 7500 bor többkörös vakkóstolása során választották a ...

  • 2021-11-25 22:00
Édesség és bacon? Szokatlan, de ellenállhatatlan

Egyre több extrém, vagy legalábbis szokatlan ízpárosítással találkozhatunk a boltokban, legyen szó öntetekről, csokoládékról vagy üdítőkről. Nincs ez másképp az éttermekben sem, ahol gyakran látszólag...

  • 2021-11-25 20:41