hirdetés

Partnereink

Gasztro

Tejszínes sóskaleves

Finom leves egy tartalmas főétel előtt, amit ízlés szerint variálható. Nem csak tavasszal, hanem nyáron is érdemes gyakran elkészíteni.

  • 2021-05-29 13:19
Szűzpecsenye lecsós burgonyával

Sertésszűz, lecsó, burgonya - külön-külön is mennyeiek tudnak lenni, hát még ha egybesütjük őket! Mondjuk pont így.

  • 2021-05-28 14:14
Folly Boróka vörös: a tradicionális, fehér boros borászat vörös borral lépett a piacra

A tradicionális, immáron az ötödik generáció vezetése alatt fehér borokkal foglalkozó badacsonyi borászat a fogyasztói igényekre reflektálva idén vörösborral bővíti borsorát. A 2019-es Folly Boróka vö...

  • 2021-05-24 22:29

hírdetés

A legegyszerűbb borsóleves óriásnokedlivel

A borsólevest sokan készítik egy kis hússal - farháttal vagy szárnnyal. Ez egy egyszerű, húsmentes változat - szép nagy, kerek nokedlikkel.

  • 2021-05-24 19:42
Ikonikus fogások egy eldugott budai kertben

A MoszkvaTéЯ nem mindennapi helyszínen nyitotta meg az idei szezont, a bisztró ikonikus fogásait májusban a Moné Gardenben találhatják meg átmenetileg az orosz konyha ízeinek rajongói.

  • 2021-05-18 16:26
Tárkonyos halgombócleves

Gazdag, tartalmas leves, ami egy-két szelet kenyérrel fogysztva akár főétel nélkül is tümi a pocakot.

  • 2021-05-18 12:55
Legegyszerűbb paradicsomos rakott cukkini

Valószínűleg ez a világ legegyszerűbb "finomreceptje", amihez mindössze 3 dolog szükséges: cukkini, paradicsomszósz és sajt. Meg nagyjából 10 perc, hogy az egészet összeállítsuk.

  • 2021-05-17 09:13
Egy gurmé fogás, amiről még soha nem hallottál: megérkezett a Székely Szusi

Az újranyitás óta ismét felpezsdült az élet a fővárosban, és régi, kedves helyeink is megújult kínálattal jelentkeznek. Nem kivétel ezalól az Andrássy úti SZÉK Restaurant & Bar sem. A felfrissült étla...

  • 2021-05-16 23:32
Így készül a vegán bounty

Ha a csokoládé és a kókusz kombinációjáról beszélünk, rögtön a Bounty jut eszünkbe. Érdemes otthon kipróbálni, mert csak 5 hozzávalót igényel! Ráadásul sokkal finomabb, mint a bolti változata.

  • 2021-05-16 09:33
Új paradicsomfajta a magyar konyhákban

Végre a hazai gasztrovilágba is betört az unikális YOOM paradicsom, amit nem csak gyönyörű, sötétlila színéről ismerhetsz fel, de ízében is egészen más dimenziókat nyit meg előtted.

  • 2021-05-14 16:16

hírdetés

A Peller-lányok még ma is használják a sváb nagymama receptjeit

Peller Anna és Peller Mariann az ország egyik legismertebb testvérpárja, akik nem csak a színpadon, és a kamera előtt mozognak otthonosan, hanem a konyhában is. Ehhez kiváló alapokat kaptak: a nagymam...

  • 2021-05-14 12:34
Nagyon szaftos bakonyi húsgolyók

Tökéletes étel ebédre, vacsorára. A disznóhús kiváltható szárnyasra is, ugyanúgy finom lesz.

  • 2021-05-14 06:49
Mennyei desszert: epres-kefires süti

Végig a méréshez a kefires poharat használjuk.

  • 2021-05-13 08:17
Sosem látott népszerűségnek örvend az otthoni cukrászkodás

Soha nem készült még annyi süti és torta a magyar háztartásokban, mint a koronavírus idején, és könnyen elképzelhető, hogy a lelkesedés az éttermek újranyitásával sem huny ki teljesen – véli a szakért...

  • 2021-05-12 08:46
Tárkonyos zöldségleves csirkegombóccal

Isteni finom leves, ami méltó kezdése lehet a hétnek, ráadásul nem is bonyolult elkészíteni.

  • 2021-05-10 09:20
Háztáji finomságok a fővárosban is: jön a Rozmaring Pünkösdi termelői vásár

Nagy érdeklődésre tartott számot az első, Húsvéti termelői vásár március végén a Rozmaring Kertvendéglőben, ahol a budapestiek is megismerhették a vidéki gazdák kínálatát. A sikeren felbuzdulva a szer...

  • 2021-05-09 23:35
Klasszikus madártej- akár vacsorára is!

Tojás, tej, cukor, vanília – gyakorlatilag ennyiből áll a madártej. Nem kell bele se keményítő, se liszt, se pudingpor, így is szép sűrű, na meg eszméletlen finom krémet kapunk, ha kihűlt.

  • 2021-05-09 22:08
Újabb áremelkedésre lehet számítani a zöldségpiacon

A kora tavaszi zord időjárás miatt kevesebb zöldség kerül idén a boltokba, ami egyúttal áremelkedést is jelent. Ez az alapból drágább bio- vagy organikus zöldségeket sem kerüli el, azonban áruk ellené...

  • 2021-05-09 09:55
Német újkrumplis virslisaláta

A virsli őshazájában, Németországban rendkívül népszerű saláta. Gyors, olcsó, és nagyon finom!

  • 2021-05-09 07:42
Tárkonyos csirkeragu

A tárkonyos csirkeragulevest imádjuk, de miért ne készíthetnénk el főételként? Én pontosan ezt tettem. Köretként tésztát vagy rizst is kínálhatunk hozzá.

  • 2021-05-08 13:42
Töretlen a grilltermékek népszerűsége a SPAR-ban

Az üzletlánc áruházai idén is kibővített idényválasztékkal várják a grillezőket. A SPAR saját húsüzemének sertés- és marhahús-termékei, illetve a tradicionális vastárcsák és gázgrill-gépek mellett a s...

  • 2021-05-07 18:00
Sajtos, tejszínes brokkolikrémleves ebédre, vacsorára

Melegítő, krémes, tartalmas leves - nemcsak ködös őszi és téli estékre.

  • 2021-05-07 06:55
Hazánkban is hódít a füstölőpisztoly

Hazánkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a füstölőpisztoly, vagyis a Smoking Gun, amivel különféle konyhai fogásokat és italokat tehetünk még különlegesebbé, illetve karakteresebbé. „A szaglás és...

  • 2021-05-06 16:40
Cukkinikrémleves pak choival

Ismét egy finom zamatos krémleves, ami kitűnő választás lehet egy nehezebb főfogás előtt!

  • 2021-04-30 08:40
Hagyományos finomfőzelék

Turós Emil régi szakácskönyvéből származik a recept. Ha igazán jó finomfőzeléket szeretnénk készíteni, csináljuk csak friss zöldségekből, és ne sajnáljuk az aprítási időt. Ha mégis gyorsfagyasztott zö...

  • 2021-04-29 20:00
Munkájába merül a Skorpió

Ez egyike azoknak a napoknak, amikor öt percet szán egy bizonyos feladat elvégzésére, és egy óra múlva végre befejezheti mindazt, amit kitűzött maga elé. Ne feledje, hogy ez nem feltétlenül rossz dolo...

  • 2021-04-29 09:03
Háromhagymás leves

Hagymát hagymával - ha egy tál meleg levesre vágysz, próbáld ki! Tehetsz a tetejére pirított baconcsíkokat, és füstölt lazaccal, reszelt sajttal is nagyon finom.

  • 2021-04-28 07:23
Tavaszi spárgás carbonara

Az egyik legismertebb olasz tésztaétel, természetesen tejszín nélkül, ebben a verzióban friss zöldspárgával és baconnel. Pillanatok alatt elkészül, és attól olyan finom, hogy végtelenül egyszerű. Épp ...

  • 2021-04-27 12:24
Sültpaprika-krémleves

Éttermekben többször választottam első fogásként, többnyire joghurtosan készítik, nekem viszont valahogy a tejföl jobban kívánkozott bele.

  • 2021-04-25 11:24
Zellerkrémleves tojáscsigákkal

Készíthető gumós zellerből is, úgy is nagyon finom. Kipróbáltam már sokféle fűszerrel ízesíteni, de szerintem az így elkészített levesben érződik leginkább a zeller karakteres íze. A képen tojáscsigák...

  • 2021-04-24 15:06

Névnap 05.05.

Ma Györgyi napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

Egészség

Tavasszal kiált a szervezetünk a vitaminokért

Ha fáradtak, enerváltak vagyunk, az év első negyedében könnyedén legyintünk, hogy „ó, ez csak a tavaszi fáradtság”, amit vitaminraktáraink kiürüléséne...

  • 2022-02-10 22:17
Amikor a poszt-covid szindróma vállfájdalmat okoz

Már egy ideje együttélünk a koronavírussal, ám a mai napig sem tudunk mindent a lehetséges szövődményeiről. A Sherlock Rehab gyógyítói gyakran találko...

  • 2022-02-08 13:15
Már rákbeteg gyerekeket is gyógyítanak búzacsíra-kivonattal

Dr. Hidvégi Máté professzor fermentált búzacsíra-kivonata több mint 30 országban egészíti ki rákbeteg felnőttek klinikai kezelését. A hazánkban készül...

  • 2022-02-06 21:00

hirdetés