Gasztro
Szerintünk a káposztalevesnek nemcsak a fogyókúrázók körében kéne ismertnek és kedveltnek lennie, hiszen ez az az étel, amiből bármennyit lehet enni, és ha odafigyelünk a hozzávalókra, igen finom tud ...
- 2015-07-13 17:38
Sütéskor-főzéskor mindig sok a mosatlan. Mind, ami az edényeket illeti, mind, ami a tányérokat, evőeszközöket. Fontos azonban, hogy tisztán tartsuk az edényeket, minden étkezés után alaposan mossuk el...
- 2015-07-12 22:30
Ha vendégségbe megyünk, és nem szeretnénk üres kézzel menni a legjobb ötlet az, ha édesességet és sült ételt viszünk magunkkal. Most olvashatsz néhány jó receptet, amelyet elkészítve sikered lesz.
- 2015-07-10 17:37
hírdetés
A cikkünkből kiderül, hogy miként kell tortát készíteni, remek tippekkel és tanácsokkal is ellátunk melyeket bátran ki is próbálhatsz! És persze néhány szuper recepttel is meglepünk.
- 2015-07-09 12:13
Ahhoz, hogy jó ételfotót sikerüljön megvalósítani, a legalapvetőbb dolog az, hogy szenvedélyesen szeressük az ételeket. Akkor jó egy ételfotó, ha az ember azonnal bele szeretne harapni az ételbe, az é...
- 2015-07-08 13:54
Akkor, amikor gyerekek voltunk nagy kedvencünk volt, aztán valahogy a süllyesztőbe került. 2015-ben viszont újra kezd divatba jönni nemcsak a strandbüfékben. Különösebb konyhai tapasztalat nélkül, egy...
- 2015-07-06 13:49
A spenót egész éven át kapható frissen, nem igen szoktuk télire tartósítani, nem is áll el jól. Tisztítása úgy történik, hogy a leveleket lecsípjük, sokszor váltott, bő vízben mossuk, a vizet nem öntj...
- 2015-07-04 12:00
Reggel mikor mindenki siet, nem sok idő jut a reggelire. Egy pár szuper recepttel, tippel látunk el, amelyek révén gyorsan valami finomat tudsz reggel alkotni.
- 2015-07-02 20:11
A nyári nagy melegben mindenki kevesebbet tud (és kíván) enni, így ha a húst a hagyományos köret helyett salátával kínálod, minden bizonnyal nagy elismerésben lesz részed. Lássunk hát néhány saláta re...
- 2015-07-01 09:34
Ételintolerancia. Na, nekünk ilyen nincs. Vagy mégis? Ha egyszer csak azt vesszük észre, hogy ettünk valamit, és nincs komfortérzetünk, nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, akkor sajnos gyanakodnunk ...
- 2015-06-27 14:05
hírdetés
Kimondottan nagy előnyre tesz most szert az, akinek van otthon a kertjében virágzó cukkinije. A cukkini virágát ugyanis ugyanúgy fel lehet használni, mint magát a cukkinit. Az olaszok imádják, és ha m...
- 2015-06-26 21:04
Az avokádó egyre nagyobb népszerűségre tesz szert hazánkban is. Többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, gazdag A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminban, ezen felül afrodiziákumként is nyilván tartják. ...
- 2015-06-24 22:07
A konyhában minden héten egyszer alaposabban takarítunk, minden elmozdíthatót elmozdítunk, a bútorokat lemossuk szappanos vízzel, utána tiszta vízzel és szárazra töröljük, a helyüket és a padló többi ...
- 2015-06-23 20:33
Befőzni szerencsére cukor és tartósítószerek nélkül is lehet. fontos elmondani, hogy nem ezek a "segédanyagok" tartósítanak, hanem maga az eljárás. A főszerepben a tisztaság kell, hogy legyen. Ezáltal...
- 2015-06-23 07:18
Amennyiben te is nagy rajongója vagy a givecseknek, most bemutatunk neked négy olyan givecs receptet melyek fagyasztásra készen állnak, s te az év bármely részén fogyaszthatod a kedvenc étkedet.
- 2015-06-22 13:47
Csaknem minden gyümölcsöt és főzelékfélét szárítva is eltehetünk, így sokkal többet tarthatunk el kisebb helyen, ami különösen városban és kisebb lakásban nagyon fontos. Nincs szükségünk hozzá külön k...
- 2015-06-21 10:17
Egy kevés salátának való, kevés hús és izgalmas fűszerek. Ennyi az egész, és máris saját kedvünkre süthetünk-főzhetünk. Ha a nagy melegben nem szeretnénk sok időt tölteni a konyhában, ha kerülni akarj...
- 2015-06-20 22:15
A savanyú káposztából nagyon sok ízletes étel készíthető, de nem csak ezért imádjuk. A savanyú káposzta, és annak leve ugyanis tele van vitaminokkal, a bélrendszerre is remek hatással van, fogyaszt va...
- 2015-06-20 09:03
Minden bizonnyal te magad is szeretnéd élvezni hosszú időn keresztül a házi zöldségek nyújtotta ízvilágot. Amennyiben tenni is szeretnél annak érdekében, hogy sokáig élvezd zamatukat, gazdag ízviláguk...
- 2015-06-19 17:17
Kenyértésztával könnyű dolgozni. A maga egyszerűségében igen gazdag matéria, könnyen variálható, és ha ügyesek vagyunk, akkor igen sokféle étel hozható létre belőle. Íme, a mi kedvenceink.
- 2015-06-18 12:16
A gulyás, közeli rokonaival, a pörkölttel és a paprikással szinte az egyedüli parasztételek, amelyek a 19. században a polgári és a nemesi konyhában teljes mértékben létjogosultságot szereztek. A magy...
- 2015-06-17 19:38
A lángos a magyar konyha hagyományos, lágy tésztából készülő sült lepénye. Az élesztőt kevés cukorral és langyos tejjel felfuttatják, majd hozzágyúrják a lisztet, a sót, langyos vizet és egy kevés ola...
- 2015-06-16 19:43
A halászlé a legnépszerűbb magyar ételek egyike. Sok külföldi és magyar ember szereti. Igazi magyar fogás, ami ünnepekkor kerül az asztalra.
- 2015-06-15 12:31
Ötletekből sosem elég. Ha valami izgalmas szószt vagy mártás szeretnél készíteni, akkor mindenképp érdemes kipróbálnod az alábbi recepteket.
- 2015-06-14 17:52
Ettél már currys karfiolsalátát? Esetleg zelleres burgonyalevest? Ha még nem ismered ezeket az ételek, akkor más receptek mellett most ezekét is megtalálod cikkünkben.
- 2015-06-14 09:21
A szaftos és omlós hús és a vele sült krumpli és hagyma igazi lakoma, aminek lehetetlenség ellenállni, érdemes kipróbálni. A Csülök pékné módra egyáltalán nem olyan fogás, amit nehéz lenne elkészíteni...
- 2015-06-13 19:34
Megéri spárgát fogyasztani, hiszen ez gazdag folsavban, ami különösen jelentős szerepet tölt be várandós nőknél, mert segít a terhesség korai szakaszában kialakuló velőcső-záródási rendellenességek me...
- 2015-06-11 12:11
Minden bizonnyal neked sem kell bemutatni azt a jelenséget, amely az elmében kezdődik, és a gyomorgörcsben végződik. Alig, hogy elhatározzuk, megszabadulunk egynéhány feles kilótól, a szervezet amolya...
- 2015-06-10 10:12
A fogyókúrások körében már régen közismert és nélkülözhetetlen gyümölcs, amit elsősorban a bromelin nevű enzimjének köszönhet. Ez az enzim az anyagcserét gyorsítja, de emellett hozzájárul a zsírok leb...
- 2015-06-09 08:22
Jó ötlet burgonyából készülő ételeket fogyasztani, hiszen ez tele van béta-karotinnal, amely még a bőrradírnál is hatékonyabban frissíti a bőrt, mert segíti a sejtek megújulását.
- 2015-06-06 15:19