Gasztro
Magas szakmai színvonalú verseny, és a nevezett boroknak köszönhetően a Vinailes Internationales a világ egyik legjelentősebb szakmai versenye, és a borversenyeket értékelő listákon szinte mindig az e...
- 2015-05-05 22:29
Jön a bikiniszezon, de koplalás helyett ott a fogyókúra, ami kerüli a magas kalóriatartalmú ételeket, és a cukrot. Az íz veled marad, ha süteményeidet, kedvenc italaid steviaval édesíted, így megmarad...
- 2015-05-04 09:41
Ha tésztavásárláskor elbizonytalanodnál a sok, különböző tésztafajtát látván, és maradnál a jól bevált spagettinél, akkor neked el kell olvasnod ezt a cikket. A sok tésztafajta között egy igazi séf se...
- 2015-05-03 11:00
hírdetés
Nincs időd ahhoz, hogy sütögess, bár szereted az édességeket és a családod is szívesen fogyasztja? Akkor készíts sütés nélküli finomságokat.
- 2015-05-01 20:49
A burgonya az a zöldségféle, amelyet nagyon sok receptben fel lehet használni. Több formában is elkészítheted, és könnyen változtathatod ízletes fogássá. Az év minden időszakában megtalálható és bárki...
- 2015-04-30 15:58
Nem is hinnéd milyen szuper ételeket lehet alkotni a tepsiben. Íme néhány remek recept.
- 2015-04-29 13:30
Ünnepekkor finomabb, izgalmasabb, jobb finomságokat készítünk, válogass te is kedvedre ünnepi receptjeinkből!
- 2015-04-28 07:32
Nincs jobb, mint bekuckózni a lakásba és sütni valami fincsi pitét. Aztán körbeülni az asztalt és befalni a jól sikerült finomságot. Néhány remek pite és lepény recepttel ismertetünk téged cikkünkben.
- 2015-04-27 08:18
A szendvics John Montagu Sandwich grófja által vált ismertté 1769-ben, aki a kártya iránti szeretete miatt vonult be a gasztronómia történelembe, hiszen szenvedélyes játékosként nem akart felállni az ...
- 2015-04-26 11:23
Ebben a rohanó világban, sokunknak nincs ideje foglalkozni sütéssel, főzéssel. A legtöbb esetben mielőtt útra indulnánk, bekapunk egy szendvicset. Nagyon szuper megoldások vannak már szendvicskészítés...
- 2015-04-25 07:57
hírdetés
A pizza egy olyan étel, amelyet szinte mindenki szívesen elfogyaszt. Hétvégén a családnak bátran lehet készíteni otthon. Itt található néhány tipp az elkészítésre.
- 2015-04-24 20:20
Remek nyalánkság az egész család és akár vendégek számára is. Rendkívül praktikusan és gyorsan elkészíthető. A fűszerek keveredése csodás ízekhez és illatokhoz vezet. Nagyon sok féle sós krém készíthe...
- 2015-04-23 07:41
Érdemes tudni azt, hogy az eredeti Cézár saláta több, mint 90 éves. A magyar éttermekben sokszor félreértelmezett változatát kóstolhattuk. Sokan nem is tudják, hogyan készül. A legenda szerint 1924-be...
- 2015-04-22 11:28
A tavasz nem csak kivirágzott fákat és napsütést von maga után. Hiszen ebben az időszakban az ételek is megváltoznak az asztalon. Végre búcsút lehet mondani a nehéz teleknek, friss zöldségek és gyümöl...
- 2015-04-21 12:52
Franciaországban majdnem ismeretlen a maradék étel becsomagolását szolgáló doboz, emiatt egy képviselő ennek bevezetésével küzdene az ételpazarlás ellen. A francia éttermekben nincs hagyománya a marad...
- 2015-04-20 12:00
A zöldségek jók, bárhogyan készíted és fogyasztod őket: salátaként, tortának megsütve vagy némi liszttel sűrítve főzeléknek. A főzelékek alapanyagai rendkívül egészségesek.
- 2015-04-19 21:00
Ez a nagyon kedvelt édes tészta az egész világot meghódította nem véletlen. Az elkövetkezendőkben bemutatunk néhány tuti palacsinta receptet, amelyet neked is ki kell próbálnod.
- 2015-04-18 12:56
Sokan nem kedvelik az összepöndörödött paradicsom héjat, ezért nem sütik le zsírjára a lecsót sem. Ebben az esetben a paprika párolását fedő nélkül, közepes lángon végezzük, mivel kisebb mértékben ugy...
- 2015-04-16 10:00
Nem csak szójából lehet húsízű fasírtot készíteni. Ezt bizonyítja a diófasírt receptje. Az állaga is nagyon hasonlít a húsból készült fasírtra, és előállítási költsége csupán a harmada.
- 2015-04-15 15:16
Kifogytál a receptötletekből? Szeretnél valami újat készíteni a családtagok számára? Akkor ezt az összeállítás mindenképp ki kell próbálnod!
- 2015-04-14 12:00
Sajnos a legtöbb sajt nehezen tűri a hőkezelést, mert vagy nagyon hamar megolvad, vagy sütés közben megkeményedik, rágóssá válik. A közismert fajták közül leginkább a parmezán sajt alkalmas sütésre.
- 2015-04-13 13:42
Aki szereti a majonézt, az legszívesebben mindent majonézzel fogyasztana. De ha valami különlegesre vágyunk mégis megszokott alapanyagokkal, akkor készítsünk majonézes salátákat céklával, lencsével va...
- 2015-04-12 13:54
Húspótlóként ezt a masszát bármilyen ételbe beletehetjük, amelyhez darált húst írnak elő, és ha nem mondjuk meg előre, akkor még a legmegrögzöttebb húsevők sem fogják észrevenni, hogy az eléjük tett é...
- 2015-04-11 17:11
Modern világunkban gyakorlatilag már bármit megvásárolhatunk, ugyanakkor mégsem. Erre remek példa lehet az étel, hiszen tulajdonképpen ténylegesen már bármilyen ételt levehetünk a polcról, illetve aká...
- 2015-04-10 22:15
A nők többsége egyértelműen szeret a konyhában tevékenykedni, készíteni valamilyen finomságot. Általában ezt persze a közelben lévő férfiak nem is bánják, sőt. Ugyanakkor nagyon sokszor nem könnyű a n...
- 2015-04-09 14:05
Egyre többen térnek át a vegetáriánus étkezés formáira. Éppen ezért egyre több olyan recept, könyv, cikk jelenik meg, ami segít megszokni, megérteni ezt az étrendet. Mindamellett, hogy mélyen tükrözi ...
- 2015-04-08 08:11
Nem csak a magyar konyha ismerete fontos. Aki igazán otthonosan akar mozogni a gasztronómiában, az nyitott új ízek és más nemzetek ételeinek a megismerésére is.
- 2015-04-06 17:46
A trópusokon és a Földközi-tenger mellékén termelt gyümölcsök választéka óriási, de más európai országokhoz hasonlóan nálunk is citromból, narancsból, mandarinból, grépfrútból, banánból, kiviből, an...
- 2015-04-05 21:04
A kuglóf nem csak édes lehet, hanem sós is. A kevesek által ismert húsvéti fűszeres kuglóf szalonnával készül, szójatepertővel azonban finomabb, és nem árt az egészségnek. Készítsük el idén mi is, lep...
- 2015-04-04 07:57
Nagyon finom alaplét készíthetünk egy nagy, jó minőségű, sütőben sült csirke maradékából, ideértve a nyesedéket, aprólékot, pecsenyeszaftot és a szeletelés után a tányéron maradt húsdarabokat is. Vilá...
- 2015-04-02 07:49