Gasztro
Néha jól jön egy desszert recept. Ha vendégségbe megyünk, akkor azért, ha vendégeket várunk, akkor azért.
- 2015-04-01 08:29
Az, hogy miért eszünk, egyszerűen megmagyarázható: szükségünk van az elhasznált energia pótlására. Az étellel fehérjéket, szénhidrátot, zsírt, ásványi anyagokat, nyomelemeket, vitaminokat és rostokat ...
- 2015-03-31 08:17
Már hazánkban is sajnos egyre több az olyan háziasszony, család, ahol úgymond nem bajolnak sütemények készítésével, mondván a boltból készen megvesszük. Sokan továbbá úgy gondolják, hogy a boltból leh...
- 2015-03-30 07:12
hírdetés
Különböző okok miatt egyre több ember szeretné teljesen elhagyni a húst az étrendjéből, de legalábbis csökkenteni húsfogyasztását. Van, akinek a húsbotrányokról, a tömeges ipari állattartásról szóló h...
- 2015-03-29 10:08
Napjaink átlagemberének életvitele, táplálkozása savas irányba tolja el a szervezet egyensúlyát. Nem megfelelő a tápanyagok bevitelének aránya, sok a húsok, húskészítmények, az állati eredetű zsiradék...
- 2015-03-28 07:32
Szervezetünk belső egyensúlyának egyik előfeltétele a sav-bázis egyensúly. Ha ez az egyensúly felbomlik, felborul az anyagcserénk, a sejtjeink nem működnek megfelelően.
- 2015-03-27 16:05
A rétestészta igen kedvelt sütemény, nem csak Magyarországon, hanem azokon a területeken is, ahol magyarok, illetve németek élnek. A legismertebb változatai a diós és a mákos, akár a bejglinél.
- 2015-03-26 15:43
A házi készítésű rétes előnye, hogy a réteges töltés következtében finomabb, mint a cukrászdában kapható változat. Hátránya viszont ennek a töltési módnak, hogy a kisült rétes a megszokottnál kissé la...
- 2015-03-25 16:34
Az elkövetkezendőkben egy szuper vacsora fogásait ismertetjük meg veled, amely még a legigényesebbek tetszését is elnyeri. Ideális menüválasztás ez akkor, ha romantikus vacsorát tervezel.
- 2015-03-24 11:32
Pirított mandulás brokkoli, citromos-fokhagymás spenótlevelek, ízletes spárgahalom és sok más finom étel receptjét olvashatod ma!
- 2015-03-23 14:21
hírdetés
Az egészséges táplálkozásra való áttérés nagyon fontos szabálya, hogy tartsuk be a fokozatosság elvét. Ellenkező esetben veszélybe sodorhatjuk magunkat, mivel a vegán életmód kialakítása alapos gasztr...
- 2015-03-22 13:52
Az alaplék nélkülözhetetlenek bizonyos mártások ízesítéséhez, továbbá pecsenyeszaftokhoz, levesekhez, ragukhoz és még sok más ételhez. Jó alaplét könnyen készíthetünk otthon, általában olyan hozzávaló...
- 2015-03-21 18:44
A nyersanyag minőségére más ételeink készítésénél is érdemes figyelmet fordítani. Vannak zöldségfélék, amelyeknek az ízét szinte egyáltalán nem befolyásolja a tárolás időtartama, ilyen pl. a káposzta ...
- 2015-03-20 09:13
Bizonyára már előfordult mindenkivel, hogy a piskóta nem lett az igazi. Pedig a piskóta alapú desszertek akkor igazán finomak, ha a piskótalap is tökéletesre sikerült. Itt a titok, megosztjuk azt lépé...
- 2015-03-19 16:52
Aki már kóstolta készséggel elismeri, hogy a korpás kenyerek íze sokkal finomabb, mint a fehér kenyéré, de hiányolják a héjuk ropogósságát. Ez a probléma azonban viszonylag könnyen megoldható.
- 2015-03-18 11:59
Aki szereti a kelbimbót, annak remek recept lesz az alábbi, aki pedig eddig nem is kóstolta, annak most igazán itt az alkalom, hogy ezt a levest elkészítse és megszeresse.
- 2015-03-17 18:49
A rétes különleges változata a baklava. Az arab országoknak ez az egész világon ismert és kedvelt csemegéje annyiban különbözik a magyar rétestől, hogy a réteslapokat nem göngyölik fel, hanem kiterítv...
- 2015-03-16 17:29
Ha szeretnénk háromfogásos ebédet tenni az asztalra, akkor érdemes elkészítened a görög húsgombóc levest, mellé egy rozmaringos sült zöldségből és csirkéből álló fogást, desszertként pedig egy izgalma...
- 2015-03-15 19:03
A konyhaművészet nemzetközileg is kiemelkedő nagy egyéniségének, a magyar származású Láng Györgynek anekdotáiból merítve láthatjuk, hogy elődeink a táplálkozás terén sem éltek önmegtartóztató életet. ...
- 2015-03-14 13:25
Először is 2 dl kb. 40 °C-ra melegített langyos tejbe keverjünk bele 1 mokkáskanál tejfölt, és fénytől védett helyen (pl. konyhaszekrényben) hagyjuk állni, amíg megalszik. Ez úgy megy végbe, hogy mikr...
- 2015-03-13 18:39
Ha a szójából eddig csak pörköltet vagy fasírtot készítettél, akkor itt az alkalom arra, hogy a lehető legjobb tepertőt, majd a legjobb brassói aprópecsenyét is elkészítsd! Ezek mellé pedig egy remek ...
- 2015-03-12 07:24
Manapság egyre többen mondhatják magukat túlsúlyosnak, kórósan elhízottnak és ennek nagy része saját lustaságunk, hiszen nem figyelünk oda a megfelelő táplálkozásra, a mozgásra. Nem kell mindig mást o...
- 2015-03-11 18:52
A készételek utánsózását és a friss zöldségfélék sózását tanácsos elhagyni. Ételkészítés közben óvatosan, kóstolás mellett ajánlatos sózni. Törekedjünk a zöldségek valódi ízének megismerésére!
- 2015-03-10 14:03
Ezek a receptek nem csak édesszájúaknak, a nyalánkságok kedvelőinek szólnak; általában is ötleteket adnak vendéglátáshoz, reggelihez, vagy könnyű étkezésekhez.
- 2015-03-09 13:30
A csalán nagyon sok gyógyhatásáról ismert növény. Viszont a konyhában ritkán kerül fazékba. Tavasszal érdemes zsenge és kevésbé csípős hajtásait felhasználni az ételeinkben. Magában vagy akár más étel...
- 2015-03-08 07:15
Az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra. Korábban tévhit volt az, hogy az egészséges életmód miatt készülendő ételek íz-szegények vagy ehetetlenek. Ezt már megannyi...
- 2015-03-07 10:08
Ha terhes vagy, akkor bizonyára fokozottabban figyelsz arra, mit eszel. Valószínűleg azt is figyeled, mit kell mellőznöd. De mi van akkor, ha diétára szorulsz, és úgy kell ezt a feladatot teljesítened...
- 2015-03-06 20:01
Ezek az ételek mindig is érdekességnek számítottak nekünk. Az elkészítésük nem olyan bonyolult, mint amilyennek a nevük tűnik.
- 2015-03-05 21:18
Amikor kiadós, mégis gyorsan elkészíthető ételeket szeretnénk készíteni, első dolgunk, hogy kinyitjuk a hűtőt és a benne meglapuló alapanyagokból összedobunk valamit. De nem feltétlenül csak ilyen mód...
- 2015-03-04 14:14
A magyar ember egyik legkedveltebb étele közé ez az ínyencség. Pár recept segítséget nyújt abban, hogy nagyon finoman el tudd készíteni. Ha nagyon finom ételt szeretnél készíteni, akkor érdemes a hala...
- 2015-03-03 10:49