Gasztro
A mogyit nem csak pörkölve, nassolgatva lehet elfogyasztani, vagy amcsi stílusban a mogyorókrémet kenyérre kenni és lekvárral elmajszolgatni. A kínai konyha például rendszeresen felhasználja a földimo...
- 2015-01-31 13:29
Nem kell megijednünk a sütéstől és főzéstől akkor sem, ha kezdő háziasszonyok vagyunk és kevés étel receptjét ismerjük. Ha nem akarunk minduntalan egyszerű és hagyományos ételeket az asztalra tenni, h...
- 2015-01-30 09:27
Nem csak egészségünk megőrzésére, de a gyógyuláshoz és az alakformáláshoz is szükséges a gyümölcs. A dietetikusok is rendszeresen ajánlják az összeállított étrendekben a gyümölcs fogyasztását. Azonban...
- 2015-01-29 09:45
hírdetés
Ha szeretnénk gyors és finom előételt tenni vendégeink elé az asztalra, akkor nem is kell sok alapanyaggal dolgoznunk. Megosztunk most veletek két remek receptet, amik valójában töltött gombafejek. Ho...
- 2015-01-28 20:11
A karalábé magas vitamintartalma miatt méregtelenítő hatású. Vannak hajtatásra alkalmas fajták, amelyek rövid tenyészidejűek, hideg- és fényszegény körülményekhez alkalmazkodtak, valamint hosszabb ten...
- 2015-01-28 13:36
A legtöbb ember természetesen szereti a hasát, ahogyan mondani szokták. Bevalljuk, mi is így vagyunk ezzel, hiszen egy frissen elkészített finomságnak felülmúlhatatlan ereje van. Érdemes visszagondoln...
- 2015-01-27 15:59
Ki ne szeretné például a gulyást vagy a palacsintát? Hát bizonyára csak nagyon kevesen, sőt általában, ha a külföldiek megkóstolják ezeket az ételeket, akkor azonnal beleszereznek.
- 2015-01-27 08:06
Ugye mindenkivel fordult már elő, hogy váratlanul betoppant egy családi barát, esetleg rokon, vagy átutazóban lévő ismerős? Ilyenkor rendszerint meg is szoktuk kínálni a vendéget valami vacsorával, de...
- 2015-01-26 19:44
Aki egészséges életmódot követ, az gyakran választ húsként csirkemellet, köretként pedig salátát. A most megismertetett recepthez természetesen plusz köretként jöhet rizs vagy krumpli, de diétázóknak ...
- 2015-01-26 11:44
A bazsalikom dísz-, fűszer-, és gyógynövény. Népies elnevezései: bazsalikusfű, buszujok, kerti bazsalikum, királyfű, német bors. Karószerű főgyökere számos oldalgyökérre ágazik. Nem hatol mélyre, de d...
- 2015-01-25 07:52
hírdetés
A tárkony (Artemisia dracunculus) az őszirózsafélék (Asteraceae) családjába, az üröm nemzetségbe tartozó, évelő gyógy-, és fűszernövény. Magyar népies nevei: esztragon, tárkonyüröm, tárkony.
- 2015-01-24 22:10
Korántsem mindegy, ugye, hogy mit fogyasztunk el nap, mint nap, illetve mivel tápláljuk a fejlődésben lévő gyerekeket. Nagyon sok élelmiszerről lehet hallani manapság olyan elrettentő dolgokat, hogy a...
- 2015-01-24 11:32
Mivel az év legfontosabb ünnepei télre esnek (karácsony, szilveszter, farsang, Valentin nap), a különleges italoknak is a tél a szezonja. Azonban az ételekhez hasonlóan, télen kiadósabb italokra vágyu...
- 2015-01-23 13:35
Változtass a megszokott menün. Próbálj ki új recepteket. Nézz a hűtő mélyébe és szedd össze az alapanyagokat. Ma különleges levest és főételt készítünk, tízóraira vagy uzsonnára egy remek pogácsát, re...
- 2015-01-22 16:01
Az olajak közül a legértékesebbek a hidegen sajtolt olajak, de sajnos drágák és korlátozott a szavatosságuk. A finomított olajak olcsóbbak, hosszabb ideig eltarthatók és íz–semlegesek. Ugyanakkor hián...
- 2015-01-21 15:47
A rozmaring nagyon népszerű, illatos fűszernövény. Használják mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gombás- és halételek fűszerezésére, valamint különleges növényi ecetek készí...
- 2015-01-20 17:25
A krémlevesről mindig a franciák jutnak az eszünkbe, akik nagyon finoman készítik el a különféle krémleveseket, nem mellesleg gusztusosan is tudják tálalni. Összeválogattunk néhány remek krémleves rec...
- 2015-01-19 13:20
Aki szereti a hasát, az általában szeret kísérletezni az ennivalókkal. Vannak azonban olyan gasztronómiai fortélyok, amiket érdemes elsajátítani és alkalmazni akkor, amikor épp szükség van rá.
- 2015-01-18 12:45
A nyitott melegszendvicsek alapja egy szelet péksütemény vagy kenyérféle. Változatos feltétekkel gazdagíthatjuk a melegszendvicset, mindent elbír!
- 2015-01-17 13:08
Már-már közhely arról beszélni, hogy mi az egészségtelen és miért, illetve hogy ne egyél ilyen ételeket, mert leendő krónikus betegségeidnek szolgáltatod a táptalajt. S mivel közhely, ezért többnyire ...
- 2015-01-16 13:23
Manapság főleg a trópusi Afrikában, Zanzibáron és Madagaszkáron termesztik. Kesernyés, kissé égető, erősen aromás ízét a sok illóolaj adja: ezt a likőriparban és kozmetikai szerek gyártásához is felha...
- 2015-01-15 16:02
Noha a szóját sokszor úgy árulják, mint egy szuper összetevőkkel rendelkező csodaételt, a szójafehérjét szinte valamennyi ételben megtalálhatjuk. Kár, hogy az egészségre gyakorolt hatása fabatkát sem ...
- 2015-01-14 14:41
A mai Csehország konyhája igencsak jó hírnek örvend világszerte, és sokaknak ismerős. Nem csupán azért, mert mind többen látogatnak Prágába vagy az ország sörökben és jó ételekben gazdag vidékeire, de...
- 2015-01-13 09:50
A heti nagybevásárlás sokak számára nyűg: kevés az időnk, rohanunk végig a sorok között, gyorsan telerámoljuk a kocsit mindenfélével, ami épp a szemünk elé akad.
- 2015-01-12 19:22
Az utóbbi évek egyik igazi nagy visszatérője az éclair. Két-három évvel ezelőtt – a macaron árnyékából kitörve – ez a sütemény képes volt megújulni, megmutatni a benne rejtező értékeket, és rabul ejte...
- 2015-01-11 12:42
Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a fánk igazi hungarikum. Pedig – kevés kivételtől eltekintve – szinte az egész világon szeretik ezeket az édes, olajban sült tésztaféléket. Már az i. e. időkben i...
- 2015-01-10 21:35
A tejszín megkerülhetetlen alapanyaga sok süteményünknek, desszertünknek, de a konyhai feladatoknak nem csak ebben a szűk körében lehet segítségünkre. Az ünnepi fogásoknál sokszor előkerül a tejszín, ...
- 2015-01-09 12:51
Az ázsiai országok régóta kedvelik és használják a kókuszzsírt, a 20. század végére pedig Amerika és Európa is felfedezte maga számára ezt a zsiradékot. Ehhez persze arra is szükség volt, hogy különfé...
- 2015-01-08 12:04
Mi is az a pacal? Pacalnak nevezzük a kérődző állatok - főleg a szarvasmarha- négy részből összetett gyomrának izmos, húsos falát. Bízom benne, hogy a pacal szerelmese vagy és nem undorodni jöttél ide...
- 2015-01-06 09:29
A juhtúró más tejtermékhez hasonlóan hasznos a szervezetnek. Napjainkban egyre kevesebben fogyasztanak tejtermékeket, ami előbb-utóbb odavezet, hogy a szervezetünk a csontokból vonja ki a szükséges ka...
- 2015-01-05 16:35