Gasztro
A csirke kedvelt húsféle, viszonylag olcsón beszerezhető és gazdagon elkészíthető bármilyen formában. Az egyik legkedveltebb rész a csirkén a csirkemell, még akkor is, ha viszonylag hamar képes kiszár...
- 2014-12-01 12:54
Az angol kutatókra jellemző, hogy olyasmiket is tesztelnek, amire mi nem is gondolnánk. Gondoltál volna arra, hogy az egyik tudós fejéből az az ötlet pattan ki, hogy „vajon 100 ételből melyik az az 5,...
- 2014-11-30 07:10
Nos, egyesek esküsznek rá, hogy igen, nincs is ennél pompásabb nátha elleni elixír. S valljuk be, hogy így a tél és a karácsonyi vásárok közeledtével a legtöbbünk gondolataiban azonnal megjelenik a fo...
- 2014-11-29 15:56
hírdetés
Rákaptál te is az ősz és tél ízére, de már unod csak magában enni? Készítettem néhány különleges receptet, hogy az édes íz fel legyen váltva más hozzávalókkal is. Ezt a sárga zöldséget más országokban...
- 2014-11-28 12:15
Tofu - elég sűrűn szerepel a vegák étlapján, azonban nem mindenkinek sikerül változatos ételeket készíteni belőle. Gyorsan elkészülő, rohanós hétköznap estére is ideális, tofus pörkölt receptekkel ked...
- 2014-11-27 09:35
A fasírt vagy a húsgombóc kiváló feltét lehet főzelékekhez, de szendvicsbe is tehetjük, vagy saláta mellé is fogyaszthatjuk. Többféleképpen elkészíthetjük, gombóc formában, rúddá gyúrva, majd felszele...
- 2014-11-26 09:07
A férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út – szokták mondani. Az az igazság, hogy van benne némi ráció, ugyanis az a férfi, aki imádja azokat az ételeket, amiket kedvese eléje rak, az mindenképp hamara...
- 2014-11-25 11:30
Van, aki kimondottan gluténmentes palacsintát szeretne készíteni, van, akinek az a fontos, hogy magas rosttartalma legyen és lassabban szívódjon fel. Mi összeválogattunk néhány újdonságot édes palacsi...
- 2014-11-24 07:37
A szaloncukor mára a karácsony egyik elengedhetetlen kelléke. A boltok polcai persze roskadoznak a különböző ízű és szebbnél szebb csomagolású, változó árkategóriás cukroktól, magunk is elkészíthetjük...
- 2014-11-22 16:19
A bécsi konyha az egyetlen a nagy konyhák közül, amelyet egy város után neveztek el. Az ételek gazdagsága és az ínyenc elkészítési módok jóvoltából a bécsi konyha nagy hírnévnek örvend. A bécsi konyha...
- 2014-11-21 08:36
hírdetés
A kaviár fogyasztása ma már nem luxus, persze nem mindenki engedheti meg magának. De ugyanúgy, mint a keleti fűszerek beszerzése, a kaviáré sem bonyolultabb. A szupermarketek polcain a kaviárok is meg...
- 2014-11-20 18:02
Enni mindenki szeret. Ha meg valóban nagyon finom ételeket szeretnénk elkészíteni, nem is kell mélyen a pénztárcába nyúlnunk. Íme néhány receptötlet, amivel a mai napot is feldobhatod!
- 2014-11-19 20:03
A japánoknál este van a főétkezés, a háziasszony mindig vacsorára készíti a főtt ételt, mert a férj és a gyerekek a munkahelyen vagy az iskolában ebédelnek. A férj sokszor csak elég későn jön haza, il...
- 2014-11-17 19:01
Itt az ősz és szeretnél valami finomságot tenni az asztalra, ha esetleg jönnek a vendégek? Vagy csak szeretnél a családtagjaid kedvében járni? Akkor ideje, hogy elolvass pár receptet, amely segítséged...
- 2014-11-16 09:44
A vörös hagymáról valószínűleg nem mindenkinek a lekvár jut eszébe, azonban aki egyszer kóstolta a hagymalekvárt, az biztosan egy életre megszereti. A különleges édes, fűszeres íz nagyon jól illik a s...
- 2014-11-15 10:34
Hétvégén több idő jut a sütésre és főzésre. Ilyenkor te is kipróbálhatsz néhány olyan receptet, aminek hétköznap nem futsz neki az időhiány miatt.
- 2014-11-14 18:54
Általában csak a leveleket és a leveles hajtásokat szárítsuk, de az egész virágos növényt, gumót vagy a termést is lehet szárítani.
- 2014-11-13 18:13
A konyhánkban készülő ételeket érdemes feldobni kicsit. Mi megosztunk néhány remek dresszing és páclé receptet, amivel egyszerűen és könnyedén megvalósítható mindez.
- 2014-11-12 13:18
Minden ember szereti a hasát. Mindegy, hogy előétel vagy főfogás, netán desszert, enni szeretünk. Azonban nagyon kevesen szeretnek órákig a konyhában főzőcskézni, sütögetni. Az ő kedvükért még nagyon ...
- 2014-11-11 15:40
Van, amikor lemondunk saját kedvenc ételeinktől, mert a család nem szereti őket. Például nem mindenki szereti a pacallevest, van, aki az édességektől óvakodik. Ajánlunk néhány receptet, amivel hódítan...
- 2014-11-10 07:47
Sokan kérdezik meg, miért nem marad meg frissen a megvásárolt zöldség, mikor eltettük őket a hűtőszekrénybe. A hűtőszekrény sok mindenre kiváló, de például a paradicsom tárolására alkalmatlan. Ez a zö...
- 2014-11-09 12:13
Magyarországon kínai kel már 7-8 hónapon keresztül kapható. Áprilistól az enyhén fűtött fóliákból, májusban-júniusban tömegesen jelenik meg a piacon a fűtetlen fóliákból, később a fátyolfóliával takar...
- 2014-11-08 10:56
Viszonylag könnyen termeszthető, és nagyon jól tárolható. Az ősszel felszedett termés bármilyen fagymentes helyen felhalmozva is eltartható.
- 2014-11-06 10:14
Készítsünk a hétvégén valami finomat, laktatósat! Receptötletekre mindig szükség van. Most olyan ételek receptjeit ismertetjük meg, amikkel váratlanul betoppanó vendégeket is jóllakathatunk.
- 2014-11-05 19:01
Az étkezés és a bor az évszázadok alatt elválaszthatatlan fogalmakká váltak. A főúri udvarokon keresztül a polgárságig mindig és minden alkalommal nagy szerepet játszott és játszik a bor.
- 2014-11-05 15:48
Van, aki a káposztáért van oda, van, aki csak csirkét eszik. A hagyományos ízek kedvelői nem tudnak lemondani a gulyásról, az édesszájúaknak pedig vagy egy finom palacsinta, vagy egy könnyed krém után...
- 2014-11-04 15:49
Ha nincs ötleted, mit is készíts holnap, akkor néhány könnyű étel receptjével meglepünk. Légy te a konyha remek tündére, vedd le a családtagokat a lábukról. A siker garantált lesz.
- 2014-11-03 17:21
Az alapvetően arab jellegű tunéziai konyha magába fogadta a hódítók és a szomszédok legjobb ételeit, így ma az üzletek kínálatában csaknem annyi a pizza és a bagett, mint Európában.
- 2014-11-02 09:51
Alma, ananász, barack és eper - Ezek felhasználásával ajánlunk pár különlegességet.
- 2014-10-31 09:45
Már a receptek is magukért beszélnek, érdemes hát kipróbálni őket!
- 2014-10-30 15:30