Gasztro
Nagyon finom, és nagyon gyorsan elkészíthető halételeket szeretnél készíteni? Miért ne? Szálkamentes halfilével ezernyi finomság készíthető.
- 2015-06-04 16:01
Ismét itt a fagyi szezon. Már csak azt kell eldönteni, melyiket válasszuk, a gyümölcs fagyik vagy az olasz krémfagylaltok egyformán finomak.
- 2015-06-03 12:14
A magyarok kétharmada szívesen koktélozik nyáron, nyaraláskor, bulik alkalmával vagy akár otthon is. Kedvenceink a gyümölcsös, édes koktélok, mint például a Pina Colada, ugyanakkor a fővárosiak szíves...
- 2015-06-02 16:28
hírdetés
Igyekszünk neked ihletet adni a konyhában, hogy mindig valamilyen újdonsággal és természetesen finomsággal tudjál előrukkolni. Nyilván tekintettel vagyunk az aktuális évszakra is, és mivel közeledik a...
- 2015-06-02 12:00
A padlizsán az olasz és görög konyhában jelent meg először, de a tojásgyümölcsnek (angolul eggplant), azaz a padlizsánnak a népszerűsége más országban is dominál. A helyi konyhákban számos étel alapan...
- 2015-06-01 10:12
Meleg nyári napok magával ragadják az embert. De az még inkább jól esik, amikor a hűtőben találunk valami ínyencséget, am lehűti a testünket. Ha szeretnél otthon készíteni finom hűsítőket, vagy likőrö...
- 2015-05-31 08:45
A tarhonya az egyiptomi, török és tunéziai konyhában népszerű étel. A más néven kuszkusznak is nevezett tésztaféle a magyar konyhában is népszerű, a török hódítások során ismerték meg a magyarok a tar...
- 2015-05-30 21:04
Ahány ház, annyi szokás- tartja a mondás. Ennek értelmében pedig rengeteg különleges és finom ételeket készíthetünk el, már amennyiben megszerezzük az adott étel receptjét. Na, de nem kell izgulni, hi...
- 2015-05-28 16:05
A rizs a lakosság több mint felének tápláléka. A rizst a szemek színe és alakja szerint osztályozzák.
- 2015-05-27 16:53
Mindenki kedvence a rántott hús. A rántott hús egy alapvető étel Magyarországon. Közkedvelt és finom. Többször is lehet belőle enni. Lássuk, hogyan is készül.
- 2015-05-26 09:54
hírdetés
A brokkoli eredetét az ókori Rómában és Görögországban (Kréta szigetén) találjuk meg. A korabeli források szerit a rómaiak igen kedvelték a vad káposztát, ami a leírások alapján a mai brokkoli őse leh...
- 2015-05-25 19:00
Nem is gondolnánk, mennyit számít az, hogy adott húst hogyan dolgozunk fel, pácoljuk-e vagy sem sütés előtt, vagy, hogy melyik részéből mit sütünk, főzünk.
- 2015-05-24 17:45
Rengeteg különböző levesbetét van. Arra szolgálnak, hogy változatosabbak legyenek az ételek általuk. Egy részüket lehet közvetlenül a levesbe főzni: csipetke, galuska. Míg vannak betétek, amiket külön...
- 2015-05-23 18:12
Nagyon ritkán eszünk bárányhúst, de ha összetalálkozunk vele, érdemes kipróbálni akármilyen változatban. A bárányhús a néhány éve divatossá váló gyrosszal került be a gyakran fogyasztott ételek közé, ...
- 2015-05-22 10:09
Rengeteg fogyókúrás ötlet, recept, ígéret és tévhit kering a fogyókúráról. Vannak azonban, megszívlelendő tanácsok a témát illetően.
- 2015-05-21 22:15
Ha gyorsan és könnyen elkészíthető ételt keresel, amit mindenki megeszik, még a legválogatósabbak is, akkor készítsd el a borsós csirke brassóit. Egy igen ízletes és finom étel, amellett nem is bonyol...
- 2015-05-20 22:23
Az élesztős tészták a legrégebben készített tészták közé tartoznak. A köznyelv kelt tésztának is hívja. Most egy pár remek élesztős tészta recepttel ismertetünk meg téged.
- 2015-05-19 15:53
Nem minden leveshez kell hús, számos ízletes levest lehet készíteni hús nélkül is. Ebben a cikkben néhány remek hústalan leves receptet mutatunk be.
- 2015-05-18 18:05
Egy koktél adagonként legfeljebb 6 cl alkoholt tartalmaz. Amikor a receptek felöntésről beszélnek, ott ízlés dolga, ki mennyi hígítót használ (például gyömbért vagy szódát), de nem szokás 20-25 cl-nél...
- 2015-05-17 12:34
Ahogyan az évszakok váltakoznak, gyakorlatilag úgy váltakozhat neked is az étrended, a hangulatod, az energiaszinted, lényegében az egész életed. Nyilván a nyár a feltöltődés időszaka, hiszen ilyenkor...
- 2015-05-16 10:47
A vitaminok és az ásványi anyagok nem adnak energiát, de nagyon szerteágazó feladatokat végeznek szervezetünkben, és az immunrendszer erősítéséhez, a zavartalan anyagcsere-folyamatokhoz szükségesek. T...
- 2015-05-15 22:14
Általában új receptekre minden egyes háziasszony kíváncsi, hiszen miért ne akarnánk olyan finomságokat is elfogyasztani, amelyet még életünkben nem próbáltunk. Nem igazán van ellene indok. Tehát lénye...
- 2015-05-14 20:21
A főzés szinte kivétel nélkül minden egyes háziasszonynak örömet szokott okozni. Természetesen ez több szempontból is megközelíthető. Nyilván például örömteli a sikerérzés, amikor megkóstolja azt, ami...
- 2015-05-13 21:05
A kávét a száraz évszakban kezdik el szüretelni. Ekkor a szemek még fényesek, pirosak. Háromfajta szüretelés van. A kézi szüretelés szelektív, vagy lehúzó. Szüretelnek gépekkel is. A szelektív szürete...
- 2015-05-12 13:27
Itt van már a nyakadon a bikini szezon? Nem tudod, mit tegyél, hogy egészségesebb legyél? Valamint szeretnéd, hogy az alakod is az elvárásaidnak megfelelő legyen?
- 2015-05-11 11:43
Mindenképpen gyökeresen kell változtatnunk, ha gyökeres változásokat szeretnénk, ezt pedig elengedhetetlen minél többet hangsúlyozni.
- 2015-05-10 11:45
Napjainkban szinte mindennapos téma a táplálkozás, illetve az azzal kapcsolatos kérdések és úgyszólván rejtélyek, fortélyok. Nagyon sokan szeretnének például a táplálkozás által leadni pár plusz kilót...
- 2015-05-09 09:09
Mindkettőt fontos felhasználni a jó teljesítményhez. Ahhoz, hogy mit együnk edzés előtt vagy után nagyon sok tényezőtől függ. Különösen attól, hogy mennyi ideig edzel, milyen típusú mozgásformát végze...
- 2015-05-08 08:52
A fűszer, növényekből, gombákból, állatokból és ásványokból nyert anyagok. Hatóanyagaik miatt ételekhez, tartósításhoz használjuk fel őket. A fűszerek nagyrészt növényi eredetűek, erős íz hatású, arom...
- 2015-05-07 18:57
A sajtot az ókortól kezdve ismerjük, és szeretjük. Kedvelt, és egészséges tejtermék. Savanyított és felfőzött tejből, préseléssel vagy anélkül készül. Baktériumtenyészettel beoltják, gyakran fűszerezi...
- 2015-05-06 18:44