Partnereink

Gasztro

Szállodai gasztrokalandozások: A szárnyát vagy a combját?

Amikor étterembe készülünk, csak a legritkább esetben jelenik meg lelki szemeink előtt egy elegáns szálloda étterme. Pedig számtalan érv szól e meghatározó gasztronómiai műhelyek mellett.

  • 2016-02-17 22:06
Olasz hangulat Budafok-Tétényben

Bár hosszabbodnak a nappalok, és néha már felvillantja jöttét a közelgő tavasz, még nagyon tél van. Ilyenkor igazán jólesik egy kicsit az önfeledt nyárra gondolni, és legalább képzeletben kalandozni e...

  • 2016-02-17 14:00
Itt vannak a legfinomabb olasz sajtok! (1. rész)

Olaszország a világ egyik legismertebb sajtnagyhatalma, ami annak is köszönhető, hogy itt találhatók az Alpok déli lejtői, ahol tehenet, bivalyt, kecskét, juhot egyaránt kiválóan lehet tartani. Már a ...

  • 2016-02-17 09:33
Vigyázat, nagyon húsosak!

Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz a húsfogyasztás ugyanúgy hozzátartozik, mint a gabona, zöldség, gyümölcs, vagy a tejfogyasztás. Ne mellőzzük a húsokat sokáig étrendünkből, mivel a húsba...

  • 2016-02-16 09:50
Ezek az olaszok legkedveltebb alapanyagai

Az olasz konyha nagyon gazdag és változatos, fogalmazhatnánk úgy is, hogy nem csak pizzából és spagettiből áll nekik a világ.

  • 2016-02-15 09:53
Ez ám az igazi olasz konyha!

Általában ha az olasz konyhát emlegetjük, akkor a sok tésztaétel és a pizza jut eszünkbe. Azonban az olasz konyha ennél jóval gazdagabb. Földrajzi elhelyezkedésénék köszönhetően a konyhája is nagyon v...

  • 2016-02-14 10:46
Így készül az angolos csirkesült

Nem egy nagyon nehéz étel, és garantáltan mindenki imádni fogja a családban. Nagyon jó fogás akkor is, ha épp vendégsereget fogadunk és őket szeretnénk valami finom étellel meglepni.

  • 2016-02-13 09:47
Szeretetsütivel jótékonykodnak a sztárok is

Egyedi süteménnyel kampányol Budapest népszerű találkozóhelye. A KIOSK idén újabb jótékonysági eseménybe kezdett, a közelgő Valentin- és nőnap alkalmából ezúttal hátrányos helyzetű családokon és édesa...

  • 2016-02-12 11:20
Édes csodák a következő hétvégére

A hétvége a pihenés ideje és ilyenkor van lehetőségünk arra is, hogy finom desszerteket, édes nyalánkságokat készítsünk magunknak és családtagjainknak. Ha már unod a megszokott édességeket, akkor itt ...

  • 2016-02-11 15:00
Te tudod, hogyan készül a zabos bagel?

A tésztához kell majd 21 g friss élesztő, 1 teáskanál méz, 3 dl víz, 300 g finomliszt, 200 g teljes kiőrlésű liszt, 50 g zabpehely, 50 g napraforgómag, 1 teáskanál só, a tetejére pedig 3 evőkanálnyi c...

  • 2016-02-10 14:10
Három különleges és egy hagyományos recept

Ettél-e már gluténmentes kókuszos kockát? Esetleg olyan palacsintát, ami krumplipürét tartalmaz és avokádó szósszal érdemes fogyasztani? Most megtudhatod, hogyan készülnek ezek a finomságok. Ráadásul ...

  • 2016-02-09 16:10
Finom ételek keleties ízesítéssel

A keleti konyha egyik legkedveltebb fűszerkeveréke a curry. Nagyon szuperül kiemeli az ételek ízét, különösen ha csirkéből készítünk valamit. De természetesen a szójacsírát vagy a borjút is ízesíthetj...

  • 2016-02-08 18:50
Receptötletek mára

Talán már elmondtuk százszor, hacsak nem ezerszer, hogy a receptötletekből sosem elég. Ezért ma is egy remek receptkavalkád következik.

  • 2016-02-07 11:54
Remek ötletek könnyed olasz vacsorákhoz

Sokan az egészséges életmódot követve kihagyják a vacsorát az étrendjükből, mert úgy gondolják, ez az étkezés felesleges. Pedig nagyon nem! A vacsorának is megvan a szerepe, hiszen ha kimarad, akkor a...

  • 2016-02-06 09:31
Quinoa tabbouleh és más eszméletlen jó ételek

Aki szeretné megtudni, hogyan készül a quinoa tabbouleh, annak most tapadjon szeme a képernyőre. Amellett, hogy eláruljuk, hogyan készül ez a remek étel, további eszméletlen jó fogásokat is megismerte...

  • 2016-02-05 09:47
Parti lesz nálad? Itt van három remek desszert!

A vendégvárás mindenkit izgalommal tölt el. Ha te vagy ilyenkor a konyhafőnök és rajtad múlik, milyen lesz az ebéd, akkor minden bizonnyal fontosnak tartod, hogy a desszert is mennyei legyen.

  • 2016-02-04 09:38
Curry és csirke az asztalon

A csirkét a keleti konyha egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően egyre többen szeretik curryvel ízesíteni. Különleges íze felejthetetlen és megunhatatlan.

  • 2016-02-03 12:46
Három laktató desszert

Ha már „unod a banánt”, akkor próbáld ki a süteményekben a diót, a sütőtököt. Ugyanis egyik receptünkben a dió kapott szerepet, a másikban a sütőtök. A harmadik receptünk a szalagos fánk, de nyugi, ni...

  • 2016-02-02 15:00
Vadraguleves és céklás pizza? Igen, bizony!

Te is szeretnél valami különlegeset kipróbálni? Valami új receptre vágysz? Lehetőséged van olyan vadragulevest készíteni, mint még soha. Emellett a céklás pizza receptjét is megismertetjük veled, és h...

  • 2016-02-01 14:40
Szendvicskrémek és hasonló finom falatok

A hosszú, hideg téli hidegben bizonyára mindannyiunk vágyik a finom, meleg ételekre. Vágyunk a meleg napsütésre, a tavaszra, amikor végre rohanhatunk a zöldbe egy pokróccal és egy igazi túlélő hátizsá...

  • 2016-01-31 19:20
A nagyi konyhája a legfinomabb

Azt hiszem, sokan vagyunk úgy azzal, hogy nagyanyáink ételeit, süteményeit, senki más főztjéhez az ég egy adta világon nem tudjuk és szerintem nem is akarjuk hasonlítani. Ezekre az ételekre és ilyenko...

  • 2016-01-31 11:09
Töltött tojás variációk

Elhoztunk neked néhány szuper töltött tojás receptet. Ezeket bármelyikét kipróbálva sikert fogsz aratni!

  • 2016-01-30 11:03
Reneszánszát éli a cukrász szakma

Ellenállhatatlan illatok, a legfinomabb sütemények, kreatív játék az ízekkel - a cukrászat ma a legdivatosabb és a legnépszerűbb szakmák közé tartozik. Ínycsiklandó édességeket, gyönyörű tortákat és b...

  • 2016-01-29 18:45
Ezek ám a nem mindennapi saláták!

Ki mondta, hogy a saláták nem lehetnek ízletesek? Véleményünk szerint, aki azon a véleményen van, hogy a saláták nem finomak ki kell próbálni a következő tuti receptet!

  • 2016-01-29 09:00
A norvég konyha rejtelmei

Norvégia egy csodálatos ország, számos természeti kinccsel, jelenségekkel, mint az éjjel, ami a napfényes, a csodálatos északi fény és még sorolhatnám. Azonban a skandináv régió eme gyöngyszeme, nem c...

  • 2016-01-28 12:52
Három napra egy-egy téli leves

Télen mindig is tartalmasabb leveseket szokott fogyasztani a család. Nagyon fontos, hogy ugyanakkor gazdag és tápláló legyen. Ne spóroljunk az alapanyagokkal, hiszen akkor kapunk igazán laktató levese...

  • 2016-01-27 13:00
Sajtból készült finomságok svájci módra

A svájci kantonokra különböző konyhák gyakoroltak befolyást, gasztronómiájuk éppolyan sokszínű, mint maga az ország. Hatott rá az olasz, a francia, de a német és az osztrák konyha is. Ám a hosszú évsz...

  • 2016-01-26 11:14
Hidegen is lehetnek finomak a levesek

Vannak olyan ételek, amelyek hidegen a legfinomabbak. A levesek esetében sincs ez másként, igen sok olyan leves létezik mely hidegen tökéletes. Lássunk néhányat!

  • 2016-01-25 10:13
Télen is fogyaszthatunk majonézes salátákat

Nem csak a nyáron kapható szezonális zöldségekből és salátafélékből készíthetünk gazdag, majonézes salátákat. Vannak olyan finomságok is, amiket most télen is nyugodtan elkészíthetünk és fogyaszthatun...

  • 2016-01-24 10:25
Három remek desszert bármelyik napra

Mindenki számára fontos az egészséges ételek elkészítése. Főleg azok, akik hatalmas családra főznek, mindig oda kell figyelni arra is, hogy legyen készen egy-két süti is vagy valami finom pite, ami ak...

  • 2016-01-23 20:00

Névnap 10.17.

Ma Hedvig napja van.

7 érdekesség a hazai termálvizekről

Magyarországon nem nehéz jótékony hatású vizekre lelni, hiszen hazánk bővelkedik a gyógyforrásokban. Mégis, ha szeretnénk rátalálni a számunkra legmeg...

  • 2017-10-13 19:33
Mesekönyveket gyűjtünk rászoruló gyermekek számára!

Kérjük, hogy vegyen részt a SPAR Magyarország és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat könyvgyűjtő akciójában! Gyűjtse otthon és munkahelyén a feleslegess...

  • 2017-10-13 15:27
Fluor Tomi szerint a beatbox sem segített a magányos ősemberen

Samu viszontagságos élete, Kittenberger Kálmán különös hobbija és Szent Imre erényöve – történelmünk meghatározó alakjait veszik górcső alá a Comedy C...

  • 2017-10-13 11:45
Öt mesébe illő látványosság Izlandról

Vastag jégtakaróval borított fjordok, kristálytiszta források és felhőfátyol mögé rejtett vulkánok – Izland természeti csodái eredeti formájukban, az ...

  • 2017-10-13 09:38
Coming out nap a Viacomon

Október 11-e a nemzetközi Coming Out Day, vagyis az Előbújás napja, amikor az LMBTQ közösség az elfogadást, a nyitottságot és az őszinteséget ünnepli....

  • 2017-10-12 22:21

hirdetés

Ada laktózmentes fehérjével fogy

A népszerű műsorvezető és kétgyermekes anyuka, Ada mindig is odafigyelt arra, hogy egészségesen étkezzen. Gyermekkora óta sportol, sőt az elmúlt évekb...

  • 2017-10-12 20:50
Trumpot ejtették, új trollkodásokkal jönnek a South Park negyedikesei

Október 12-én, csütörtöktől vadonatúj részekkel jelentkezik Cartman, Kenny, Kyle, Stan és a coloradói kisváros, South Park apraja-nagyja a Comedy Cent...

  • 2017-10-12 19:20
Bódi Gusztiék vendégül látták Schobert Norbit és Rubint Rékát

Most csütörtökön a Sláger TV műsorának vendége lesz Rubint Réka és Schobert Norbi. A méltán híres fitnesz gurukat most először látja vendégül Bódi Gus...

  • 2017-10-12 17:50
1,8 milliárd forint a Fashion Days fél éves bevétele

Idén január és augusztus között 1 823 138 000 Ft volt a Fashion Days magyarországi bevétele. Ez a vártnál magasabb, 44%-os növekedést jelent a tavalyi...

  • 2017-10-11 20:51
Lelassult a lakások drágulása

Lassult a lakásdrágulás a második negyedévben: a használt lakások ára már csak 7,8, az újaké 4,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

  • 2017-10-11 17:55

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

Egészség

Fini Mini suli maraton – idén ősszel először, de nem utoljára!

Fini Mini & GO! – akár erre a kifejezésre is elrajtolhattak volna az idén október 1-én már negyedjére megrendezett Budaörsi Futófesztivál résztvevői, ...

  • 2017-10-06 19:30
Baji Balázs, Biros Péter és Cseh László a fitt, egészséges gyerekekért

Három élsportoló csatlakozott a mozgás örömét hirdető Európai Diáksport Napja eseményhez. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által szeptember 29-re s...

  • 2017-09-25 08:55
Hogyan kávézzunk olasz módra?

Az „ördög itala” – így nevezték a kávét a XIV. századi Olaszországban. Nem csoda hát, hogy az egyház tagjai közül sokan ellenezték annak fogyasztását....

  • 2017-09-24 15:39

hirdetés