hirdetés

Partnereink

Gasztro

Még mindig az encsi Anyukám Mondta a legjobb vidéki étterem

A magyar gasztrorajongók számára bizonyosan ismerős már az Anyukám Mondta, mely a Dining Guide Az Év Vidéki Étterme címet is kiérdemelte. Hosszas utazásra kell azonban felkészülnünk, ha szeretnénk vég...

  • 2020-03-10 10:52
5 tipp az anyagcsere fokozására

Ahogy idősödünk, egyre lassul az emésztésünk. Viszont a vágy, hogy megőrizzük ifjúkori alakunkat, cseppet sem lankad. A Gallicoop szakértői szerint fontos, hogy a mindennapi szénhidrát egy részét jó m...

  • 2020-03-05 15:12
Egy hét múlva kiderül, kik a hazai gasztronómiai élet legjobbjai

Várhatók-e változások az élmezőnyben? Mely Magyarország legszerethetőbb étterme, és melyik az, ahol a fenntarthatóság is szempont? 2019 sok új nyitást hozott, veszélyben a régi éttermek vezető pozíció...

  • 2020-02-17 23:51

hírdetés

Megjelentek a gasztronómiai életet vezető séfek

„Azt látom, hogy a Dining Guide TOP100-as listáján szereplő éttermek nagyon sokat próbálnak tenni az új magyar gasztronómia megteremtéséért. Ez nagy előny lehet a közeljövőben. Megjelennek azok a veze...

  • 2020-02-04 10:13
A Michelin exigazgatója tesztelte idén a hazai éttermeket

Véget ért a Dining Guide éttermi tesztelése. Kevesebb, mint egy hónap múlva kiderül, melyek Magyarország lejobb éttermei.

  • 2020-02-03 22:21
A tökéletes farsangi fánk titka

A tökéletes farsangi fánk receptjének kulcsa a sok tojás, a szobahőmérsékletű hozzávalók és egy profi robotgép, ha nem igazán szeretünk kézzel dagasztani. Amint van egy jó alapreceptünk, azt már kedvü...

  • 2020-02-03 21:48
Steiner Kristóf meg sem áll Londonig

Steiner Kristóf online főzős műsora Londonba látogat, ahol a Greenwich Market egy szimpla standjánál készülnek a legújabb vegán fogások. Az új, négyrészes miniszéria bejelentésére a Kristóf’s Kitchen ...

  • 2020-02-03 12:27
Kezdjük pulykahússal a napot!

Ha új év, akkor új élet. Az eseményben szegény január alkalmat ad rá, hogy átgondoljuk szokásainkat, és egészségünk érdekében friss szabályokat vezessünk be étkezésünkben, életmódunkban. A Gallicoop s...

  • 2020-01-27 15:08
Hogyan csempéssz vitaminokat az étrendedbe?

Modern étrendünk kimondottan gazdag állati nyersanyagforrásokban, de az olyan feldolgozott, egyszerű szénhidrátoknak is „bérelt helyük" van tányérjainkon, mint a kenyérfélék, péksütemények vagy éppen ...

  • 2020-01-24 08:08
Évi húsz kiló péksüteményt eszünk

Miközben a hazai kenyérfogyasztás mértéke éves szinten stagnál, vagy kicsit csökken, addig a péksüteményekből 2014 óta folyamatosan többet eszünk. A KSH legutóbbi adatai szerint az öt évvel ezelőtti 1...

  • 2020-01-19 12:12

hírdetés

Csaknem ezer tonna virslivel készül a SPAR szilveszterre

Rekordmennyiségű virsli kínálatával várja a vásárlókat az áruházlánc. Hasonlóan megnövekedett keresletre számítanak a pezsgők kapcsán is. A speciális év végi választékban előkelő helyet foglalnak el a...

  • 2019-12-28 14:14
Szakácsként önmagadról tanulsz a legtöbbet

Kezdetben mosogatóként vállalt munkát, nem sokkal később pedig a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara segítségével már a szakmai versenyeket is meghódította szakács tudásával. Szemendrey Zsuzsannát kérde...

  • 2019-12-21 21:25
A datolya a karácsonyi menü új alapanyaga

A datolya pálmáját, a gyümölcs magas vitamin- és tápanyagtartalma miatt, az élet fájának nevezik az arab világban. Nálunk inkább csak az alternatív alapanyagokat használók konyhájában szokott előfordu...

  • 2019-12-20 14:37
Ünnepi fogást pulykából

A karácsonyi ebédek, vacsorák magyar családi hagyományához egy ideje hozzátartoznak a pulykából készült finomságok is. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya a megszokott fogások mellett újfajta, izgalm...

  • 2019-12-18 20:10
Gasztroajándék tippek: így tegyük személyesebbé a karácsonyt

Néha a legapróbb dolgokkal szerezhetjük a legnagyobb örömet. Karácsonykor egy egyszerű gasztroajándékkal is sikert arathatunk. A házilag elkészített kekszek, likőrök, chutneyk nemcsak ötletes meglepet...

  • 2019-12-16 16:56
Gyümölcsös pezsgőkkel szeretné „berúgni az ajtót"

A Magyarországon évente 14 millió palack bort értékesítő badacsonyörsi Varga Pincészet mostantól nem csak borokat, hanem prémium pezsgőket is készít. Több éves tapasztalatgyűjtés, kísérletezés eredmén...

  • 2019-12-12 11:56
Megrendezték a SPAR első Uzsinapját

Közel kétszáz pályázat vett részt a SPAR Uzsidoboz Programjában. A kampány elsődleges célja az volt, hogy a szülők az otthoni tízórai és uzsonnakészítésen keresztül hozzák közelebb gyermekeikhez az eg...

  • 2019-12-08 17:30
Új mikrohullámú sütőket mutat be a Sencor

Egyre többen keresik a hazai piacon az exkluzív külsővel rendelkező mikrohullámú sütőket, ezért az idén ötvenéves Sencor számos újdonságot mutat be ebben a szegmensben. „A Sencor legújabb mikrohullámú...

  • 2019-11-30 14:27
Palackozási csúcstechnológia Badacsonyörsön

A Varga Pincészetnél 2019. november 8-án zárult, két év alatt lezajlott, 1 milliárd forintos beruházás megvalósításához 831 millió forint a GINOP-1.2.6-8.3.4-16 kódszámú, „Élelmiszeripari komplex beru...

  • 2019-11-28 17:35
2900 forint fejenként

2019-ben az éttermi étkezésre átlagosan 2900 forintot szántunk fejenként – ez derült ki a Bónusz Brigád adataiból. Az eladási adatok alapján a legnépszerűbb éttermek listájának élére egy olyan hamburg...

  • 2019-11-28 13:04
Tedd sajátoddá a Hálaadás ünnepét!

Minden november utolsó csütörtökén egy kontinensnyi országban ünneplik a Hálaadást. Az Egyesült Államok és Kanada legrégebbi hagyománya minket is inspirálhat. A Gallicoop szakértői arra biztatnak, hog...

  • 2019-11-27 17:38
Közel 400 tonna szaloncukor

A SPAR idén is kibővített árukínálattal várja a vásárlókat a karácsonyi szezonban. Az ünnepi terített asztalok összes hozzávalója között megtalálhatóak a Regnum Húsüzem garantált minőségű, prémium hús...

  • 2019-11-27 12:51
Karácsonykor is a balansz a lényeg

„Röviden így foglalnám össze a karácsonnyal kapcsolatos gondolataimat: bármit lehet enni, igazából csak a mennyiségek és az arányok fontosak! Meg persze az is fontos, hogy elég zöldséget toljunk be, é...

  • 2019-11-23 07:42
Helló Buda! A Stand 25 megérkezett

Széll Tamásék bisztró stílusú étterme, a Stand25 megnyitott új, budai helyszínén és várja vendégeit. A gulyás és a rakottkrumpli után a halászlé, a beregi bébi töltött csirke és a palacsinta lehet az ...

  • 2019-11-19 19:42
Ne pörgessük túl magunkat! - Édesítés mesterfokon

Bevalljuk, vagy sem, az idei óraátállítás meglehetősen rosszul esik legtöbbünknek. Olyan sokáig élvezhettük az őszi napsugarakat, hogy a hirtelen beköszöntő hűvösebb idő és a korai sötétedés gyakran l...

  • 2019-11-18 18:03
A pulykahús találkozása az ősszel

A hideg idő beköszöntével egyre jobban kívánjuk a tartalmas ételeket. Meleg levesekkel és zöldségekkel kombinált pulykahússal azonban nem csak jóllakunk, de nyáron megszerzett alakunkat is megtarthatj...

  • 2019-11-15 12:57
Wasabival a vírusok ellen

Aki evett már sushit, ismeri a wasabit is, a zöld pasztát ugyanis gyakran szolgálják fel vele együtt. A japán fűszer első próbájakor résen kell lenni, mert a wasabi íze rendkívül erős. Ellentétben chi...

  • 2019-11-07 10:47
Így étkeztek a honfoglaló magyarok

Vajon mi volt Álmos és Előd kedvenc étele? Milyen fogásokért rajongott Ond, Kond, és mit ehetett ebédre Huba, Tas, meg Töhötöm? Ősi magyar étkezés a honfoglaló őseink korában.

  • 2019-10-31 22:22
Több rostot a diéta idejére is!

Gyakran aggódunk, hogy diéta közben miként lehet elegendő rostot bevinni. Tomán Szabina, aki életmódprogramja segítségével már közel 10 000 embernek segített az elmúlt 5 évben egészségesebbnek, fitteb...

  • 2019-10-30 13:10
Tűz volt Steiner Kristóf konyhájában!

Kigyulladt sütőpapír okozott riadalmat a Kristóf's Kitchen in The Studios eheti epizódjának forgatásán. Sokan azt hihetnék, ennél nagyobb meglepetés nem érheti a műsorvezetőt egy felvételen, de aktuál...

  • 2019-10-24 12:14

Névnap 04.19.

Ma Emma napja van.

Újabb varázslatos gyermekkönyvvel jelentkezik J. K. Rowling

2021. október 12-én több mint 20 országban egyszerre jelenik meg J. K. Rowling legújabb, gyerekeknek szóló regénye, a The Christmas Pig. A történet a ...

  • 2021-04-19 14:21
Óvatosan szépülnek a magyar nők

A magyar nők egyre inkább a természetes szépségük kiemelésére törekednek. Siklós Júlia professzionális sminktetováló és oktató - a szakmában töltött 1...

  • 2021-04-19 11:08
Építkezők, felújítók, figyelem: szigorúbban veszik a villamossági szabályokat

2020 szeptemberében jelentős szigorításon estek át a villamosbiztonsági szabályozások, ugyanakkor a koronavírus-járvány hevében erről csak nagyon keve...

  • 2021-04-19 08:03
Ingatlan, mint befektetés a járvány árnyékában

Így egy évvel a koronavírus megjelenése után már nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy egy komoly gazdasági válságot élünk át éppen. Nem vigasztal senk...

  • 2021-04-19 06:50
Hogy készül a klasszikus lebbencsleves?

Ismerjük a mondást, "ahány ház, annyi szokás", de nekünk ez a kedvenc verziónk! :)

  • 2021-04-16 19:16

hirdetés

Ezek a legfontosabb kültéri felújítási munkák tavasszal!

A záporok, a tűző napsütés mind-mind károsíthatják a kültéri bútorok, kerítések felületét, ezért érdemes még tavasszal átvizsgálnunk minden darabot, é...

  • 2021-04-16 16:04
Nagyon sokan csökkentenék napelemmel az energiaköltségeiket

A megkérdezettek kétharmada szeretne otthonába napelemes rendszert telepíteni, mert környezettudatos és megtérülő beruházásnak tartja - derült ki az E...

  • 2021-04-16 13:15
Több mint 200 pszichológus segít ingyen a magyar egészségügyi dolgozókon

Majdnem kétszázötven magyar pszichológus, pszichiáter és mentálhigiénés szakember ajánlotta fel ingyenes segítségét a járvány alatt a betegekért küzdő...

  • 2021-04-16 10:42
Innovációs díjat nyert a Gierlinger Prémium kockázott Bacon

Inno d’Or – Év Innovációja 2021 címet nyert el csomagolás főkategóriában a négykamrás csomagolású Gierlinger Premium kockázott bacon.

  • 2021-04-16 08:09
A Kosnak pihenésre is szüksége van

Hagyja, hogy a nap magától alakuljon, és ne próbálja meg semmilyen irányba terelni a dolgokat. Álljon ellen annak a késztetésnek, hogy szabadidejét mu...

  • 2021-04-16 06:25

Minden cikk

hirdetés

Egészség

Több mint 200 pszichológus segít ingyen a magyar egészségügyi dolgozókon

Majdnem kétszázötven magyar pszichológus, pszichiáter és mentálhigiénés szakember ajánlotta fel ingyenes segítségét a járvány alatt a betegekért küzdő...

  • 2021-04-16 10:42
A kínai járványügyi hatóság elismerte, nem elég jók a kínai vakcinák

A kínai vakcinák nem elég hatékonyak, a kormány ezért a továbbfejlesztésüket fontolja, mondta a kínai járványügyi hivatal vezetője, Gao Fu egy szombat...

  • 2021-04-14 07:15
Tarolnak a mentális betegségek a fiatalok körében a járvány alatt

Egyre több fiatal küzd mentális betegségekkel a koronavírus miatti lezárásoktól. A szakértők szerint a tizenévesek körében maradandó nyomokat hagyhat ...

  • 2021-03-31 14:17

hirdetés