Partnereink

Gasztro

Több tucatnyi Michelin-csillago(s)t kapott a Costes Downtown

Ritka pillanat helyszíne volt a Costes Downtown: majd’ 100 mesterszakács szerte a világból, a Bocuse d’Or eddigi nyertesei és az idei versenyzők, köztük több tucatnyi Michelin–csillagos séf vacsorázot...

  • 2016-05-19 19:21
A kínai étterem-szindróma nyomában

A nátrium-glutamátot elterjedten használja az élelmiszeripar, megtalálható leveskockákban és –porokban, fűszerkeverékekben, készételekben, chipsekben, salátákban és dresszingekben. Az ázsiai konyha tr...

  • 2016-04-29 10:39
Finom ételek mediterrán beütéssel

Nem feltétlenül kell tipikusan olaszos vagy görög ételt készíteni ahhoz, hogy mediterrán ízvilágot teremtsünk sütés vagy főzés közben. Elég, ha néhány tipikusan mediterrán alapanyaggal dolgozunk.

  • 2016-04-28 11:30
Tavaszias főétel és desszert

A tavasz rengeteg lehetőséget kínál a főzés terén is. Ilyenkor rengeteg friss zöldségből készíthetünk ételt, sőt mi több, kell is ahhoz, hogy egészségesen étkezzünk.

  • 2016-04-27 09:31
Gyümölcsös receptek

A gyümölcsfogyasztás legalább annyira fontos az egészséges táplálkozás szempontjából, mint a zöldségfogyasztás. Azonban jellemzően kevés gyümölcsöt fogyasztunk. Használjuk fel ételeinkben, mutatjuk ho...

  • 2016-04-26 13:02
Még több finomság!

Te mennyire szereted a hasad? Ha szeretnél költséghatékony fogásokat készíteni reggelire, ebédre vagy vacsorára, akkor mindenképp próbáld ki az alábbi recepteket!

  • 2016-04-25 18:21
Finom fogások kevés alapanyagból

Ha szeretnél valami különlegeset összedobni a hűtőben lévő alapanyagokból, akkor javasoljuk, hogy próbáld ki az alábbi recepteket.

  • 2016-04-25 14:00
Te hogyan szereted a brassóit?

A brassói aprópecsenye sokunk kedvence, hiszen egyszerűen összedobható és nagyon laktatós. Azonban olyan sok variáció létezik már, hogy felmerülhet a kérdés, te melyiket is szereted?

  • 2016-04-24 20:31
Isteni receptek, amitől még karcsúsodsz is!

Nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy immár nyakunkon a strandszezon. Ilyenkor előkerülnek a bikinik, a szexi fürdőruhák, de szerintem nem csak én, hanem nagyon sok hölgy társam is küszködik a tél...

  • 2016-04-23 18:31
Több szempontból is fontos a reggelizés!

Egyrészt, a vacsora és a reggeli ébredés között legalább 8-10 óra eltelik, mialatt szervezetünk sem folyadékhoz, sem ennivalóhoz nem jut. Azt gondolnánk, hogy nincs is szükségünk az éjszaka folyamán e...

  • 2016-04-22 12:36
Csípős ételek merészeknek!

A chilipaprika megnevezés a csípős fajták összefoglaló neve. A tüzes aromát a termésben lévő kapszaicin nevű alkaloid magas szintje okozza, amit a tudósok képesek mérni. Ez alapján osztályozzák az egy...

  • 2016-04-21 22:34
Fürjtojás: Nem csak ínyenceknek!

Ma már nemcsak elegáns csemegeboltokban, hanem kis közértekben, piacokon is egyre gyakrabban lehet kapni a fehér alapon barna pettyes, apró fürjtojásokat.

  • 2016-04-21 18:21
Ami a petrezselyemnél édesebb

Már az ókorban ismerték és nagyon kedvelték a paszternákot. A gyökere a petrezselyemhez hasonló ízű, csak valamivel édesebb. A mag hasonló célt szolgált, mint a kapormag. Korábban sokkal fontosabb sze...

  • 2016-04-19 09:05
Letesztelve: Eszméletlenül finomak!

Csak azt tudjuk igazán nyugodt szívvel ajánlani másoknak, hogy kóstolják meg, amiről mi is megbizonyosodtunk, hogy nagyon finom. Ezért nem fellapozott recepteskönyvből ajánlunk finomságokat, hanem ol...

  • 2016-04-18 15:40
Még több tavaszi recept!

A tavasz rengeteg könnyed és finom ételekkel képes változatossá tenni táplálkozásunkat. A változatos étrend pedig jó közérzethez és tartós egészséghez vezet. Összeválogattunk néhány olyan receptet, am...

  • 2016-04-18 08:54
Egy pohárkával a kitűnő közérzetért

Hippokratész már 2400 évvel ezelőtt megfigyelte a bor jótékony hatását a szívinfarktus, a depresszió, az alvási zavarok és a vízkór esetében. Az ókor híres görög orvosa arra az eredményre jutott, hogy...

  • 2016-04-17 20:35
Egy igazán értékes hús

A marhahús igen értékes élelmi anyagunk. Zsíros részei jól eltávolíthatók, és az így kapott sovány színhús energiatartalma igen alacsony. Szénhidrátot jelentéktelen mennyiséget találunk benne. A vitam...

  • 2016-04-17 17:24
Bangó Margit főzni tanítja dédunokáját

Bangó Margitnak az éneklés mellett szenvedélye a főzés is. A Kossuth-díjas művésznő gyerekként, édesanyjától leste el a főzés csínját-bínját, és a hagyományt tartva a családi recepteket már dédunokájá...

  • 2016-04-16 18:43
Mindig jól jön egy kis újdonság!

A konyha a nőknek olyan, mint a gyereknek a játszótér: újabb és újabb lehetőségeket rejt, mindig találni új recepteket, amit érdemes kipróbálni. Régóta várjuk, hogy megoszthassuk ezeket a recepteket, ...

  • 2016-04-16 10:27
Egy kis hús ma sem hiányozhat!

A kiegyensúlyozott étkezés gyakorlatilag nem is lehetséges, ha kihagyjuk a húst a táplálkozásunkból. Egész egyszerűen zöldségekből, gyümölcsökből nem tudjuk megszerezni azokat a tápanyagokat, amelyekr...

  • 2016-04-12 16:50
A póréhagyma nem csak krémleveshez jó!

A szegényesebb téli zöldségkínálat egyik kedvelt alapanyaga a jóízű póréhagyma, amely egyaránt kitűnő a hétvégi omlettbe, vagy bármelyik salátába, de ízletes hagymakrémlevest is készíthetünk belőle.

  • 2016-04-11 20:31
A kelkáposzta mindenben megállja a helyét!

Sokunk emlékeiben él gyerekkorunk egy-egy emblematikus kelkáposztás fogása, ami a mai napig akadályoz minket abban, hogy közelebbről megismerkedjünk ezzel a zöldséggel. Holott a kelkáposzta jó alapany...

  • 2016-04-11 14:10
Más köret a krumpli és a rizs helyett? Ezeket ki kell próbálnod!

Elég a burgonyából és a rizsből! Kínáljuk a főtt vagy sült húsokat változatosan elkészített, izgalmas zöldségkörettel!

  • 2016-04-10 11:09
A pestótól a pogácsáig: Ennyi mindenre jó a medvehagyma!

A tavasz első hírnöke a medvehagyma, amely az évek folyamán olyan népszerűségre tett szert, hogy bizonyos élőhelyeit már védelem alá is vonták. Szerencsére sok helyütt és bőven terem, így március elej...

  • 2016-04-09 19:29
Portugál ínyencségek Buda kulturális főutcáján

Portugália ízei is megelevenednek a Bartók Béla Boulevard ELEVEN Tavaszán, május 6-8. között. Európa legnyugatibb országa kapta idén a meghívást, hogy az összművészeti fesztivál keretében bemutassa ku...

  • 2016-04-09 14:22
Te tudod, hogy készül a lúdláb muffin?

Gyorsan elkészíthető süti, ráadásul laktatós és különleges. Emellé hoztam még két remek finomságot!

  • 2016-04-08 11:00
2016 tavaszának legjobb sütijei

Amennyiben idén tavasszal valami újdonságot szeretnél készíteni, érdemes sütemények terén felfrissítened a receptárad.

  • 2016-04-07 21:00
Így edd a császárszalonnát, a padlizsánt és a farkassügért!

Három olyan receptet ismertetek most meg veletek, amit mindenkinek érdemes elkészíteni. A főszereplők ismert alapanyagok, nem ördöngösség beszerezni őket! Na de lássuk csak, mit főzünk ma?

  • 2016-04-06 09:46
Remek vacsik!

Szeretnéd te is megadni a vacsorának a módját, úgy hogy azért éjjel ne bánkódjon a pocak? Amennyiben igen, akkor segítünk ebben neked, méghozzá két remek recepttel is!

  • 2016-04-04 18:05
Ma a halaké a főszerep!

A hal finom? Naná! Elképesztő, hogy hány féle módon és mennyire körettel fogyaszthatunk finomabbnál finomabb halakat. Ugyanakkor szem előtt tartva az egészséges táplálkozást, meg kell jegyeznünk, hogy...

  • 2016-04-04 12:06

Névnap 06.26.

Ma János, Pál napja van.

Red Bull Air Race: Budapesten dől majd el a holtverseny

Július 1-2-án, immáron tizedik alkalommal tér vissza Budapestre a Red Bull Air Race versenysorozat. A jövő hétvégén igazán kiélezett versenyre számíth...

  • 2017-06-25 17:53
5+1 működő szülői intelem fesztiválokra

Minden szülő életében elérkezik az idő, amikor el kell engednie a gyermekét az első fesztiváljára, vagy legalább gólyatáborba. A „vigyázz magadra!” és...

  • 2017-06-25 13:49
Citrus, a nyár legmenőbb illata

Ha beköszönt a nyár, ugrásszerűen megnő a limonádéfogyasztás. Előszeretettel kortyolgatunk bodzás, levendulás, epres, málnás frissítőt, de azért a slá...

  • 2017-06-25 11:03
Először jön Magyarországra a Foster The People

Ugye neked is egyből beindul a lábad, ha felcsendül egy buliban a Pumped Up Kicks? Ha igen, akkor neked is ott a helyed július 4-én a Budapest Parkban...

  • 2017-06-24 19:35
Amit eddig nem mondtak a glutén bevezetéséről

A hozzátáplálásról sokszor, sok helyen olvashatunk. Nemsokára pedig útjára indul Előke címmel egy olyan konferencia-sorozat is, amely kitűnő szakértők...

  • 2017-06-24 17:11

hirdetés

A yesyes a VIVA júniusi kedvence

Két pimaszul fiatal zenész, akik az elektronikus popzenei alapokat mesterien ötvözik az élőzene szépségével. A tehetségkutatókból ismert harmonikás-én...

  • 2017-06-20 10:50
Mario Vargas Llosa: Öt sarok

Öt sarok címmel adta ki a Nobel-díjas perui szerző, Mario Vargas Llosa új regényét az Európa Könyvkiadó. Az eredeti nyelven 2016-ban megjelent kötetbe...

  • 2017-06-19 21:46
Sokszínű Babilon

A Thievery Corporation egy saját zenei világot teremtett, melynek kiindulópontja a brazil bossa nova volt, mára azonban elektronikus zenei világukba a...

  • 2017-06-19 19:57
Védjük meg a bolygónk!

Tripsánszki Dávid, Tripo kortárs festőművész, gyerekkora óta hivatásának érzi a rajzot, a festészetet. Nem iskolában tanulta a művészetet, autodidakta...

  • 2017-06-19 18:40
Divatikonok az Európa Könyvkiadónál

Az idei év első felében két ikonikus divattervezőről jelentetett meg életrajzi kötetet az Európa Könyvkiadó. Yves Saint Laurent-ről Laurence Benaïm ír...

  • 2017-06-19 17:23

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

Egészség

Mozduljunk ki!

A Budapest Park is csatlakozott ahhoz az egyedülálló kezdeményezéshez, melynek célja, hogy a mozgássérült fiatalok közül mind többen át tudják élni a ...

  • 2017-06-07 19:43
Gyógyulni nemcsak kórházban lehet!

Kincset érő gyógyvizeinkről jó esetben csupán annyit tudunk, hogy milyen tünetekre jó - a margitszigeti termálvíz például reumatikus panaszok enyhítés...

  • 2017-06-07 13:38
Az érettségi alatt kikészülnek a kamaszok

Még javában zajlik az érettségik és felvételik időszaka. A tanulás, és az ismeretanyag alapos elsajátítása elengedhetetlenül fontos a sikeres vizsgákh...

  • 2017-06-07 09:11

hirdetés