Partnereink

Gasztro

Idén is az Onyx nyerte az Év Étterme díjat a Dining Guide értékelése szerint

Február 29-én, hétfőn este átadták a díjakat Magyarország kiemelkedő éttermeinek, séfjeinek, a Dining Guide idei, a Larus Étterem és Rendezvényközpontban megrendezett nagyszabású gáláján. A Volkswagen...

  • 2016-03-02 16:17
Tonhaltorta ínyenceknek

Most is a legtutibb recepteket olvashatod nálunk, e cikkből megtudhatod a legjobb tonhaltorta receptjét, és még egy plusz recepttel is meglepünk!

  • 2016-03-01 20:00
5 remek és könnyű recept a tél zárásához

Búcsúztasd el te is a telet a télre jellemző ízekkel, és mostantól már bátran jöhetnek a tavaszváró, friss alapanyagok, ízek!

  • 2016-02-29 17:50
A márványsajtos karfiolleves és a mustáros harcsa titka

Remek lehetőség van arra, hogy kicsit különlegessé tegyük a szökőév adta +1 napot. Hiszen csak négyévente van februárban 29 nap, nemde?

  • 2016-02-28 22:00
“Közös étkezés alatt a lélek is táplálkozik”

Bár az egész ország ismeri, kevesen tudják, hogy nevében a D betű egy, a környezete által egykor előszeretettel használt melléknévre utal. D. Tóth Kriszta a Vidék Íze magazin hasábjain vall a gyerekko...

  • 2016-02-28 12:22
Így készítsed el a mellehúsát!

Ha szeretnénk pulyka- vagy csirkemellet készíteni ebédre, a család számára igazán izgalmas ízekkel és fogásokkal rukkolhatunk elő a mai napom bemutatott recepteknek köszönhetően. Rugaszkodjunk el a ha...

  • 2016-02-27 15:17
Búcsúztasd el a telet fűszeres koktélcsodákkal!

Nem kell megvárnunk a nyarat, hogy élvezhessük a finomabbnál finomabb koktélokat, elég, ha egy kicsit újragondoljuk kedvenc italainkat, és csempészünk beléjük egy keveset a télutó ízeiből. Böröcz Péte...

  • 2016-02-26 23:24
Füstöljünk házilag ínyencségeket!

A füstölésnek nem csak a magyar kultúrában, de a világ számtalan országában is több évezredes hagyományai vannak. Az idők kezdetén a füstölés teljes mértékben a tartósításnak lett szentelve, ma már so...

  • 2016-02-25 17:17
Fél órás desszertek

Sokszor nem tudjuk, hogy milyen desszertet is készítsünk, mihez mennyi idő kell, vagy milyen alapanyagokat használjunk, hogy ne mindig ugyanazok a megszokott desszertek várják a családot egy-egy össze...

  • 2016-02-24 09:42
Különleges receptek

Hoztunk nektek néhány érdekes receptet, amit mindenképp érdemes kipróbálni legalább egyszer. Az elkészítésük nem nehéz, csak kövesd, amit leirtunk neked és minden sikerülni fog.

  • 2016-02-23 10:32
Römertopf és Papin-fazék, avagy párolás régen és ma

Bár annak ellenére, hogy egyre nagyobb reneszánszát éli a főzés, a gasztronómia, mégis sok minden van, amiről még nem tudunk, amit még eddig nem fedeztünk fel magunknak. Ilyen dolog az is, hogy régi i...

  • 2016-02-22 15:40
Legyen ma pite- és tortagyártás a konyhádban!

Nem csak a gyerekek szeretik elmajszolni az édes sütiket, tortákat vagy pitéket. Mi felnőttek is szívesen rájárunk a még gőzölgő pitékre, vagy a hűtőben dermedő krémes vagy csokis nyalánkságokra.

  • 2016-02-22 09:27
Lecsós fasírt, jambalaya és kelbimbó lengyelesen

Aki szeretne új ízeket belopni megszokott étrendjébe, az bármikor könnyedén megteheti, hiszen a különféle nemzetek ízletesebbnél ízletesebb fogásai ezt lehetővé teszik.

  • 2016-02-21 10:21
Csirkés-boros sugo és téli minestrone

A sugo egy nagyon sokoldalú paradicsomszósz, és legalább annyira kedvelt, mint a salsa mártások bármelyike. De ma nem csak egy remek sugo recepttel gazdagodunk, hanem az is kiderül, hogyan készítjük a...

  • 2016-02-20 10:00
Itt vannak a legfinomabb olasz sajtok! (2. rész)

A vidéken élő olaszok reggelije a mai napig kenyérből, borból, sajtból áll, ebből is látszik, milyen szerepet tölt be az olaszok életében a sajt. Az asztalon és az ételkészítésben is egyaránt nélkülöz...

  • 2016-02-19 12:13
Ilyen finomat még nem ettél!

Kevés olyan ember van a világon, aki azt mondaná, hogy márpedig ő tényleg nem szereti a süteményeket, édességeket, desszerteket. Napjainkban már egyre kevesebben készítenek tartalmas süteményeket, des...

  • 2016-02-18 16:07
Szállodai gasztrokalandozások: A szárnyát vagy a combját?

Amikor étterembe készülünk, csak a legritkább esetben jelenik meg lelki szemeink előtt egy elegáns szálloda étterme. Pedig számtalan érv szól e meghatározó gasztronómiai műhelyek mellett.

  • 2016-02-17 22:06
Olasz hangulat Budafok-Tétényben

Bár hosszabbodnak a nappalok, és néha már felvillantja jöttét a közelgő tavasz, még nagyon tél van. Ilyenkor igazán jólesik egy kicsit az önfeledt nyárra gondolni, és legalább képzeletben kalandozni e...

  • 2016-02-17 14:00
Itt vannak a legfinomabb olasz sajtok! (1. rész)

Olaszország a világ egyik legismertebb sajtnagyhatalma, ami annak is köszönhető, hogy itt találhatók az Alpok déli lejtői, ahol tehenet, bivalyt, kecskét, juhot egyaránt kiválóan lehet tartani. Már a ...

  • 2016-02-17 09:33
Vigyázat, nagyon húsosak!

Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz a húsfogyasztás ugyanúgy hozzátartozik, mint a gabona, zöldség, gyümölcs, vagy a tejfogyasztás. Ne mellőzzük a húsokat sokáig étrendünkből, mivel a húsba...

  • 2016-02-16 09:50
Ezek az olaszok legkedveltebb alapanyagai

Az olasz konyha nagyon gazdag és változatos, fogalmazhatnánk úgy is, hogy nem csak pizzából és spagettiből áll nekik a világ.

  • 2016-02-15 09:53
Ez ám az igazi olasz konyha!

Általában ha az olasz konyhát emlegetjük, akkor a sok tésztaétel és a pizza jut eszünkbe. Azonban az olasz konyha ennél jóval gazdagabb. Földrajzi elhelyezkedésénék köszönhetően a konyhája is nagyon v...

  • 2016-02-14 10:46
Így készül az angolos csirkesült

Nem egy nagyon nehéz étel, és garantáltan mindenki imádni fogja a családban. Nagyon jó fogás akkor is, ha épp vendégsereget fogadunk és őket szeretnénk valami finom étellel meglepni.

  • 2016-02-13 09:47
Szeretetsütivel jótékonykodnak a sztárok is

Egyedi süteménnyel kampányol Budapest népszerű találkozóhelye. A KIOSK idén újabb jótékonysági eseménybe kezdett, a közelgő Valentin- és nőnap alkalmából ezúttal hátrányos helyzetű családokon és édesa...

  • 2016-02-12 11:20
Édes csodák a következő hétvégére

A hétvége a pihenés ideje és ilyenkor van lehetőségünk arra is, hogy finom desszerteket, édes nyalánkságokat készítsünk magunknak és családtagjainknak. Ha már unod a megszokott édességeket, akkor itt ...

  • 2016-02-11 15:00
Te tudod, hogyan készül a zabos bagel?

A tésztához kell majd 21 g friss élesztő, 1 teáskanál méz, 3 dl víz, 300 g finomliszt, 200 g teljes kiőrlésű liszt, 50 g zabpehely, 50 g napraforgómag, 1 teáskanál só, a tetejére pedig 3 evőkanálnyi c...

  • 2016-02-10 14:10
Három különleges és egy hagyományos recept

Ettél-e már gluténmentes kókuszos kockát? Esetleg olyan palacsintát, ami krumplipürét tartalmaz és avokádó szósszal érdemes fogyasztani? Most megtudhatod, hogyan készülnek ezek a finomságok. Ráadásul ...

  • 2016-02-09 16:10
Finom ételek keleties ízesítéssel

A keleti konyha egyik legkedveltebb fűszerkeveréke a curry. Nagyon szuperül kiemeli az ételek ízét, különösen ha csirkéből készítünk valamit. De természetesen a szójacsírát vagy a borjút is ízesíthetj...

  • 2016-02-08 18:50
Receptötletek mára

Talán már elmondtuk százszor, hacsak nem ezerszer, hogy a receptötletekből sosem elég. Ezért ma is egy remek receptkavalkád következik.

  • 2016-02-07 11:54
Remek ötletek könnyed olasz vacsorákhoz

Sokan az egészséges életmódot követve kihagyják a vacsorát az étrendjükből, mert úgy gondolják, ez az étkezés felesleges. Pedig nagyon nem! A vacsorának is megvan a szerepe, hiszen ha kimarad, akkor a...

  • 2016-02-06 09:31

Névnap 05.23.

Ma Dezső napja van.

Átadják a Puskás-díj gyerekeknek szóló változatát!

Május 31-én a Groupama Arénában rendezett Magyar Kupa-döntő előtt a Bozsik Bajnokok keleti és nyugati csapata is összecsap. A szervezők a mérkőzés leg...

  • 2017-05-21 15:23
Egressy Zoltán: Júlialepke

Régebbi és korábban meg nem jelent novellákat vegyesen tartalmaz Egressy Zoltán Júlialepke című új könyve. Az elbeszéléskötet június elején jelenik me...

  • 2017-05-21 13:19
Európa Zsebkönyvek

Klasszikus világirodalmi művek és kortárs elbeszélések után Vámos Miklós regényével és Háy János elbeszéléskötetével bővül az Európa Zsebkönyvek soroz...

  • 2017-05-21 11:21
Ismét nagy sikert aratott az Európa-napi fesztivál és futóverseny

Az elmúlt évek hagyományához híven idén is különleges eseménnyel emlékeztek meg az Európa-napról és hazánk Európai Unióhoz történő csatlakozásának évf...

  • 2017-05-17 11:39
Paolo Giordano: Ezüst és fekete

A prímszámok magánya és Az emberi test szerzőjének harmadik regénye egy háztartási alkalmazottról szól, aki összetart egy széthullóban lévő családot. ...

  • 2017-05-16 19:41

hirdetés

150 éves a magyar bélyeg

Furcsa, néha vicces tárgyak a múltból, több százmillió forint értékű bélyegkülönlegességek a trezorok mélyéről kerülnek közszemlére a Postamúzeum és B...

  • 2017-05-16 13:45
150 éves a magyar bélyeg

Furcsa, néha vicces tárgyak a múltból, több százmillió forint értékű bélyegkülönlegességek a trezorok mélyéről kerülnek közszemlére a Postamúzeum és B...

  • 2017-05-16 12:45
150 éves a magyar bélyeg

Furcsa, néha vicces tárgyak a múltból, több százmillió forint értékű bélyegkülönlegességek a trezorok mélyéről kerülnek közszemlére a Postamúzeum és B...

  • 2017-05-16 12:45
Mosoly koncert: több ezren fogtak össze az autista gyermekekért

Közel tizenegymillió forintot gyűjtött össze eddig az Út a Mosolyért Alapítvány az első magyarországi autista vizsgálóközpont létrehozására. Az autizm...

  • 2017-05-16 09:38
Hangfestéssel is vár a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál

Immár 24. alkalommal várja látogatóit 0-99-éves korig Magyarország legnagyobb családi fesztiválja, a Víz, Zene, Virág Fesztivál, Tatán, június 23 és 2...

  • 2017-05-15 21:11

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

Egészség

Mosoly koncert: több ezren fogtak össze az autista gyermekekért

Közel tizenegymillió forintot gyűjtött össze eddig az Út a Mosolyért Alapítvány az első magyarországi autista vizsgálóközpont létrehozására. Az autizm...

  • 2017-05-16 09:38
Fuss azokért, akik nem futhatnak

Tizenöt éves fennállása óta a Wings for Life non-profit szervezet kitűzött célja, hogy támogatást nyújtson és gyógymódot találjon emberek milliói szám...

  • 2017-04-20 21:00
Életet menteni tanultak a pécsi turisztikai szakemberek

Városnézés, kirándulás, élménygyűjtés. Ki ne vágyna erre? Magunk mögött hagyni a stresszt, a hétköznapokat és útnak indulni. Ráadásul nem is kell mess...

  • 2017-04-10 19:03

hirdetés