Partnereink

Gasztro

A házi készítésű likőrök a legtutibbak!

Ha végignézünk egy szupermarketben az italos polcokon, minden bizonyára hatalmas italkínálattal találkozunk. A női italok közül a legkedveltebb fajta a likőr, de ebből is annyi variáns létezik már, ho...

  • 2016-03-04 20:40
7 konyhai gép, ami segít, hogy egészségesen étkezz

Élőben mérhetjük fel az aktuális konyhai és gasztronómiai trendeket és testközelből ismerhetjük meg a legizgalmasabb újításokat és egészségtudatos konyhai eszközöket a most hétvégi Budapest Sportaréná...

  • 2016-03-04 16:45
A legédesebb kávés finomságok

A kávét világszerte nagyon sokan szeretik, élénkítő hatása régóta ismert. Egyesek kimondottan különleges aromája miatt szeretik a „fekete aranyt”, amit a különféle pörkölésnek köszönhetünk. Azonban a ...

  • 2016-03-03 21:09
Idén is az Onyx nyerte az Év Étterme díjat a Dining Guide értékelése szerint

Február 29-én, hétfőn este átadták a díjakat Magyarország kiemelkedő éttermeinek, séfjeinek, a Dining Guide idei, a Larus Étterem és Rendezvényközpontban megrendezett nagyszabású gáláján. A Volkswagen...

  • 2016-03-02 16:17
Tonhaltorta ínyenceknek

Most is a legtutibb recepteket olvashatod nálunk, e cikkből megtudhatod a legjobb tonhaltorta receptjét, és még egy plusz recepttel is meglepünk!

  • 2016-03-01 20:00
5 remek és könnyű recept a tél zárásához

Búcsúztasd el te is a telet a télre jellemző ízekkel, és mostantól már bátran jöhetnek a tavaszváró, friss alapanyagok, ízek!

  • 2016-02-29 17:50
A márványsajtos karfiolleves és a mustáros harcsa titka

Remek lehetőség van arra, hogy kicsit különlegessé tegyük a szökőév adta +1 napot. Hiszen csak négyévente van februárban 29 nap, nemde?

  • 2016-02-28 22:00
“Közös étkezés alatt a lélek is táplálkozik”

Bár az egész ország ismeri, kevesen tudják, hogy nevében a D betű egy, a környezete által egykor előszeretettel használt melléknévre utal. D. Tóth Kriszta a Vidék Íze magazin hasábjain vall a gyerekko...

  • 2016-02-28 12:22
Így készítsed el a mellehúsát!

Ha szeretnénk pulyka- vagy csirkemellet készíteni ebédre, a család számára igazán izgalmas ízekkel és fogásokkal rukkolhatunk elő a mai napom bemutatott recepteknek köszönhetően. Rugaszkodjunk el a ha...

  • 2016-02-27 15:17
Búcsúztasd el a telet fűszeres koktélcsodákkal!

Nem kell megvárnunk a nyarat, hogy élvezhessük a finomabbnál finomabb koktélokat, elég, ha egy kicsit újragondoljuk kedvenc italainkat, és csempészünk beléjük egy keveset a télutó ízeiből. Böröcz Péte...

  • 2016-02-26 23:24
Füstöljünk házilag ínyencségeket!

A füstölésnek nem csak a magyar kultúrában, de a világ számtalan országában is több évezredes hagyományai vannak. Az idők kezdetén a füstölés teljes mértékben a tartósításnak lett szentelve, ma már so...

  • 2016-02-25 17:17
Fél órás desszertek

Sokszor nem tudjuk, hogy milyen desszertet is készítsünk, mihez mennyi idő kell, vagy milyen alapanyagokat használjunk, hogy ne mindig ugyanazok a megszokott desszertek várják a családot egy-egy össze...

  • 2016-02-24 09:42
Különleges receptek

Hoztunk nektek néhány érdekes receptet, amit mindenképp érdemes kipróbálni legalább egyszer. Az elkészítésük nem nehéz, csak kövesd, amit leirtunk neked és minden sikerülni fog.

  • 2016-02-23 10:32
Römertopf és Papin-fazék, avagy párolás régen és ma

Bár annak ellenére, hogy egyre nagyobb reneszánszát éli a főzés, a gasztronómia, mégis sok minden van, amiről még nem tudunk, amit még eddig nem fedeztünk fel magunknak. Ilyen dolog az is, hogy régi i...

  • 2016-02-22 15:40
Legyen ma pite- és tortagyártás a konyhádban!

Nem csak a gyerekek szeretik elmajszolni az édes sütiket, tortákat vagy pitéket. Mi felnőttek is szívesen rájárunk a még gőzölgő pitékre, vagy a hűtőben dermedő krémes vagy csokis nyalánkságokra.

  • 2016-02-22 09:27
Lecsós fasírt, jambalaya és kelbimbó lengyelesen

Aki szeretne új ízeket belopni megszokott étrendjébe, az bármikor könnyedén megteheti, hiszen a különféle nemzetek ízletesebbnél ízletesebb fogásai ezt lehetővé teszik.

  • 2016-02-21 10:21
Csirkés-boros sugo és téli minestrone

A sugo egy nagyon sokoldalú paradicsomszósz, és legalább annyira kedvelt, mint a salsa mártások bármelyike. De ma nem csak egy remek sugo recepttel gazdagodunk, hanem az is kiderül, hogyan készítjük a...

  • 2016-02-20 10:00
Itt vannak a legfinomabb olasz sajtok! (2. rész)

A vidéken élő olaszok reggelije a mai napig kenyérből, borból, sajtból áll, ebből is látszik, milyen szerepet tölt be az olaszok életében a sajt. Az asztalon és az ételkészítésben is egyaránt nélkülöz...

  • 2016-02-19 12:13
Ilyen finomat még nem ettél!

Kevés olyan ember van a világon, aki azt mondaná, hogy márpedig ő tényleg nem szereti a süteményeket, édességeket, desszerteket. Napjainkban már egyre kevesebben készítenek tartalmas süteményeket, des...

  • 2016-02-18 16:07
Szállodai gasztrokalandozások: A szárnyát vagy a combját?

Amikor étterembe készülünk, csak a legritkább esetben jelenik meg lelki szemeink előtt egy elegáns szálloda étterme. Pedig számtalan érv szól e meghatározó gasztronómiai műhelyek mellett.

  • 2016-02-17 22:06
Olasz hangulat Budafok-Tétényben

Bár hosszabbodnak a nappalok, és néha már felvillantja jöttét a közelgő tavasz, még nagyon tél van. Ilyenkor igazán jólesik egy kicsit az önfeledt nyárra gondolni, és legalább képzeletben kalandozni e...

  • 2016-02-17 14:00
Itt vannak a legfinomabb olasz sajtok! (1. rész)

Olaszország a világ egyik legismertebb sajtnagyhatalma, ami annak is köszönhető, hogy itt találhatók az Alpok déli lejtői, ahol tehenet, bivalyt, kecskét, juhot egyaránt kiválóan lehet tartani. Már a ...

  • 2016-02-17 09:33
Vigyázat, nagyon húsosak!

Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz a húsfogyasztás ugyanúgy hozzátartozik, mint a gabona, zöldség, gyümölcs, vagy a tejfogyasztás. Ne mellőzzük a húsokat sokáig étrendünkből, mivel a húsba...

  • 2016-02-16 09:50
Ezek az olaszok legkedveltebb alapanyagai

Az olasz konyha nagyon gazdag és változatos, fogalmazhatnánk úgy is, hogy nem csak pizzából és spagettiből áll nekik a világ.

  • 2016-02-15 09:53
Ez ám az igazi olasz konyha!

Általában ha az olasz konyhát emlegetjük, akkor a sok tésztaétel és a pizza jut eszünkbe. Azonban az olasz konyha ennél jóval gazdagabb. Földrajzi elhelyezkedésénék köszönhetően a konyhája is nagyon v...

  • 2016-02-14 10:46
Így készül az angolos csirkesült

Nem egy nagyon nehéz étel, és garantáltan mindenki imádni fogja a családban. Nagyon jó fogás akkor is, ha épp vendégsereget fogadunk és őket szeretnénk valami finom étellel meglepni.

  • 2016-02-13 09:47
Szeretetsütivel jótékonykodnak a sztárok is

Egyedi süteménnyel kampányol Budapest népszerű találkozóhelye. A KIOSK idén újabb jótékonysági eseménybe kezdett, a közelgő Valentin- és nőnap alkalmából ezúttal hátrányos helyzetű családokon és édesa...

  • 2016-02-12 11:20
Édes csodák a következő hétvégére

A hétvége a pihenés ideje és ilyenkor van lehetőségünk arra is, hogy finom desszerteket, édes nyalánkságokat készítsünk magunknak és családtagjainknak. Ha már unod a megszokott édességeket, akkor itt ...

  • 2016-02-11 15:00
Te tudod, hogyan készül a zabos bagel?

A tésztához kell majd 21 g friss élesztő, 1 teáskanál méz, 3 dl víz, 300 g finomliszt, 200 g teljes kiőrlésű liszt, 50 g zabpehely, 50 g napraforgómag, 1 teáskanál só, a tetejére pedig 3 evőkanálnyi c...

  • 2016-02-10 14:10
Három különleges és egy hagyományos recept

Ettél-e már gluténmentes kókuszos kockát? Esetleg olyan palacsintát, ami krumplipürét tartalmaz és avokádó szósszal érdemes fogyasztani? Most megtudhatod, hogyan készülnek ezek a finomságok. Ráadásul ...

  • 2016-02-09 16:10

Névnap 06.26.

Ma János, Pál napja van.

Red Bull Air Race: Budapesten dől majd el a holtverseny

Július 1-2-án, immáron tizedik alkalommal tér vissza Budapestre a Red Bull Air Race versenysorozat. A jövő hétvégén igazán kiélezett versenyre számíth...

  • 2017-06-25 17:53
5+1 működő szülői intelem fesztiválokra

Minden szülő életében elérkezik az idő, amikor el kell engednie a gyermekét az első fesztiváljára, vagy legalább gólyatáborba. A „vigyázz magadra!” és...

  • 2017-06-25 13:49
Citrus, a nyár legmenőbb illata

Ha beköszönt a nyár, ugrásszerűen megnő a limonádéfogyasztás. Előszeretettel kortyolgatunk bodzás, levendulás, epres, málnás frissítőt, de azért a slá...

  • 2017-06-25 11:03
Először jön Magyarországra a Foster The People

Ugye neked is egyből beindul a lábad, ha felcsendül egy buliban a Pumped Up Kicks? Ha igen, akkor neked is ott a helyed július 4-én a Budapest Parkban...

  • 2017-06-24 19:35
Amit eddig nem mondtak a glutén bevezetéséről

A hozzátáplálásról sokszor, sok helyen olvashatunk. Nemsokára pedig útjára indul Előke címmel egy olyan konferencia-sorozat is, amely kitűnő szakértők...

  • 2017-06-24 17:11

hirdetés

A yesyes a VIVA júniusi kedvence

Két pimaszul fiatal zenész, akik az elektronikus popzenei alapokat mesterien ötvözik az élőzene szépségével. A tehetségkutatókból ismert harmonikás-én...

  • 2017-06-20 10:50
Mario Vargas Llosa: Öt sarok

Öt sarok címmel adta ki a Nobel-díjas perui szerző, Mario Vargas Llosa új regényét az Európa Könyvkiadó. Az eredeti nyelven 2016-ban megjelent kötetbe...

  • 2017-06-19 21:46
Sokszínű Babilon

A Thievery Corporation egy saját zenei világot teremtett, melynek kiindulópontja a brazil bossa nova volt, mára azonban elektronikus zenei világukba a...

  • 2017-06-19 19:57
Védjük meg a bolygónk!

Tripsánszki Dávid, Tripo kortárs festőművész, gyerekkora óta hivatásának érzi a rajzot, a festészetet. Nem iskolában tanulta a művészetet, autodidakta...

  • 2017-06-19 18:40
Divatikonok az Európa Könyvkiadónál

Az idei év első felében két ikonikus divattervezőről jelentetett meg életrajzi kötetet az Európa Könyvkiadó. Yves Saint Laurent-ről Laurence Benaïm ír...

  • 2017-06-19 17:23

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

Egészség

Mozduljunk ki!

A Budapest Park is csatlakozott ahhoz az egyedülálló kezdeményezéshez, melynek célja, hogy a mozgássérült fiatalok közül mind többen át tudják élni a ...

  • 2017-06-07 19:43
Gyógyulni nemcsak kórházban lehet!

Kincset érő gyógyvizeinkről jó esetben csupán annyit tudunk, hogy milyen tünetekre jó - a margitszigeti termálvíz például reumatikus panaszok enyhítés...

  • 2017-06-07 13:38
Az érettségi alatt kikészülnek a kamaszok

Még javában zajlik az érettségik és felvételik időszaka. A tanulás, és az ismeretanyag alapos elsajátítása elengedhetetlenül fontos a sikeres vizsgákh...

  • 2017-06-07 09:11

hirdetés