hirdetés

Partnereink

Gasztro

Mentik a hazai söripart

A koronavírus miatt kialakult korlátozások, bezárások teljesen felborították a mindennapokat és a cégek megszokott üzletmenetét. A helyzetre reagálva a söripar szereplői is példa nélküli összefogással...

  • 2020-04-03 18:50
A Bocuse d'Or séfjei az Országos Mentőszolgálatnak és kórházi dolgozóknak főznek

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia az elkövetkező időszakban az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a SOTE Sürgősségi Betegellátó és a Fejér megyei Szent György Kórház dolgozóit támogatja nap...

  • 2020-03-31 17:38
Videoreceptekkel jelentkezik Tomán Szabina

A praktikus, céltudatos, gazdaságos főzés talán még sosem volt olyan aktuális, mint napjainkban. A rendkívüli helyzet sokakat kényszerít most napi főzésre, akik amúgy nem, vagy csak ritkábban tennék e...

  • 2020-03-28 19:57

hírdetés

Válasszunk bátran szárított élelmiszereket! Liszt és cukor helyett

Nehéz hetekre készülünk. A boltokban hetek óta őrült felvásárlás folyik, kilószámra veszik a lisztet, cukrot. Miközben nagy eséllyel a következő hetekben nemcsak a mozgásterünk, hanem a napi mozgásada...

  • 2020-03-23 20:26
Tudatos vásárlás és táplálkozás járványhelyzetben

A koronavírus-járvány miatti korlátozások hatására az emberek drámai módon vásárolják fel a különböző élelmiszereket. A Napi Táptudás blog kezdeményezésére táplálkozástudományi szakemberek és dietetik...

  • 2020-03-23 14:16
Több mint 230 tonna kötözött sonkával készül a húsvétra a SPAR

A hagyományosan gazdag áruválaszték mellett a – fenntarthatósági szempontokat is figyelembe vevő – folyamatos termékfejlesztésekkel a vállalat több új árucikket, húskészítményt és édességet kínál vásá...

  • 2020-03-14 07:23
Remekelt a 2019-es évjárat a XIX. Országos Syngenta Borversenyen

A Csubák Családi Pincészet, a Koch Csaba Vinart Pincészet, a Paulus Molnár Borház és a Szentpéteri Borpince egy-egy bora kapta a XIX. Országos Syngenta Borversenyen a legjobbaknak járó SynVino-díjakat...

  • 2020-03-13 10:25
Még mindig az encsi Anyukám Mondta a legjobb vidéki étterem

A magyar gasztrorajongók számára bizonyosan ismerős már az Anyukám Mondta, mely a Dining Guide Az Év Vidéki Étterme címet is kiérdemelte. Hosszas utazásra kell azonban felkészülnünk, ha szeretnénk vég...

  • 2020-03-10 10:52
5 tipp az anyagcsere fokozására

Ahogy idősödünk, egyre lassul az emésztésünk. Viszont a vágy, hogy megőrizzük ifjúkori alakunkat, cseppet sem lankad. A Gallicoop szakértői szerint fontos, hogy a mindennapi szénhidrát egy részét jó m...

  • 2020-03-05 15:12
Egy hét múlva kiderül, kik a hazai gasztronómiai élet legjobbjai

Várhatók-e változások az élmezőnyben? Mely Magyarország legszerethetőbb étterme, és melyik az, ahol a fenntarthatóság is szempont? 2019 sok új nyitást hozott, veszélyben a régi éttermek vezető pozíció...

  • 2020-02-17 23:51

hírdetés

Megjelentek a gasztronómiai életet vezető séfek

„Azt látom, hogy a Dining Guide TOP100-as listáján szereplő éttermek nagyon sokat próbálnak tenni az új magyar gasztronómia megteremtéséért. Ez nagy előny lehet a közeljövőben. Megjelennek azok a veze...

  • 2020-02-04 10:13
A Michelin exigazgatója tesztelte idén a hazai éttermeket

Véget ért a Dining Guide éttermi tesztelése. Kevesebb, mint egy hónap múlva kiderül, melyek Magyarország lejobb éttermei.

  • 2020-02-03 22:21
A tökéletes farsangi fánk titka

A tökéletes farsangi fánk receptjének kulcsa a sok tojás, a szobahőmérsékletű hozzávalók és egy profi robotgép, ha nem igazán szeretünk kézzel dagasztani. Amint van egy jó alapreceptünk, azt már kedvü...

  • 2020-02-03 21:48
Steiner Kristóf meg sem áll Londonig

Steiner Kristóf online főzős műsora Londonba látogat, ahol a Greenwich Market egy szimpla standjánál készülnek a legújabb vegán fogások. Az új, négyrészes miniszéria bejelentésére a Kristóf’s Kitchen ...

  • 2020-02-03 12:27
Kezdjük pulykahússal a napot!

Ha új év, akkor új élet. Az eseményben szegény január alkalmat ad rá, hogy átgondoljuk szokásainkat, és egészségünk érdekében friss szabályokat vezessünk be étkezésünkben, életmódunkban. A Gallicoop s...

  • 2020-01-27 15:08
Hogyan csempéssz vitaminokat az étrendedbe?

Modern étrendünk kimondottan gazdag állati nyersanyagforrásokban, de az olyan feldolgozott, egyszerű szénhidrátoknak is „bérelt helyük" van tányérjainkon, mint a kenyérfélék, péksütemények vagy éppen ...

  • 2020-01-24 08:08
Évi húsz kiló péksüteményt eszünk

Miközben a hazai kenyérfogyasztás mértéke éves szinten stagnál, vagy kicsit csökken, addig a péksüteményekből 2014 óta folyamatosan többet eszünk. A KSH legutóbbi adatai szerint az öt évvel ezelőtti 1...

  • 2020-01-19 12:12
Csaknem ezer tonna virslivel készül a SPAR szilveszterre

Rekordmennyiségű virsli kínálatával várja a vásárlókat az áruházlánc. Hasonlóan megnövekedett keresletre számítanak a pezsgők kapcsán is. A speciális év végi választékban előkelő helyet foglalnak el a...

  • 2019-12-28 14:14
Szakácsként önmagadról tanulsz a legtöbbet

Kezdetben mosogatóként vállalt munkát, nem sokkal később pedig a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara segítségével már a szakmai versenyeket is meghódította szakács tudásával. Szemendrey Zsuzsannát kérde...

  • 2019-12-21 21:25
A datolya a karácsonyi menü új alapanyaga

A datolya pálmáját, a gyümölcs magas vitamin- és tápanyagtartalma miatt, az élet fájának nevezik az arab világban. Nálunk inkább csak az alternatív alapanyagokat használók konyhájában szokott előfordu...

  • 2019-12-20 14:37
Ünnepi fogást pulykából

A karácsonyi ebédek, vacsorák magyar családi hagyományához egy ideje hozzátartoznak a pulykából készült finomságok is. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya a megszokott fogások mellett újfajta, izgalm...

  • 2019-12-18 20:10
Gasztroajándék tippek: így tegyük személyesebbé a karácsonyt

Néha a legapróbb dolgokkal szerezhetjük a legnagyobb örömet. Karácsonykor egy egyszerű gasztroajándékkal is sikert arathatunk. A házilag elkészített kekszek, likőrök, chutneyk nemcsak ötletes meglepet...

  • 2019-12-16 16:56
Gyümölcsös pezsgőkkel szeretné „berúgni az ajtót"

A Magyarországon évente 14 millió palack bort értékesítő badacsonyörsi Varga Pincészet mostantól nem csak borokat, hanem prémium pezsgőket is készít. Több éves tapasztalatgyűjtés, kísérletezés eredmén...

  • 2019-12-12 11:56
Megrendezték a SPAR első Uzsinapját

Közel kétszáz pályázat vett részt a SPAR Uzsidoboz Programjában. A kampány elsődleges célja az volt, hogy a szülők az otthoni tízórai és uzsonnakészítésen keresztül hozzák közelebb gyermekeikhez az eg...

  • 2019-12-08 17:30
Új mikrohullámú sütőket mutat be a Sencor

Egyre többen keresik a hazai piacon az exkluzív külsővel rendelkező mikrohullámú sütőket, ezért az idén ötvenéves Sencor számos újdonságot mutat be ebben a szegmensben. „A Sencor legújabb mikrohullámú...

  • 2019-11-30 14:27
Palackozási csúcstechnológia Badacsonyörsön

A Varga Pincészetnél 2019. november 8-án zárult, két év alatt lezajlott, 1 milliárd forintos beruházás megvalósításához 831 millió forint a GINOP-1.2.6-8.3.4-16 kódszámú, „Élelmiszeripari komplex beru...

  • 2019-11-28 17:35
2900 forint fejenként

2019-ben az éttermi étkezésre átlagosan 2900 forintot szántunk fejenként – ez derült ki a Bónusz Brigád adataiból. Az eladási adatok alapján a legnépszerűbb éttermek listájának élére egy olyan hamburg...

  • 2019-11-28 13:04
Tedd sajátoddá a Hálaadás ünnepét!

Minden november utolsó csütörtökén egy kontinensnyi országban ünneplik a Hálaadást. Az Egyesült Államok és Kanada legrégebbi hagyománya minket is inspirálhat. A Gallicoop szakértői arra biztatnak, hog...

  • 2019-11-27 17:38
Közel 400 tonna szaloncukor

A SPAR idén is kibővített árukínálattal várja a vásárlókat a karácsonyi szezonban. Az ünnepi terített asztalok összes hozzávalója között megtalálhatóak a Regnum Húsüzem garantált minőségű, prémium hús...

  • 2019-11-27 12:51
Karácsonykor is a balansz a lényeg

„Röviden így foglalnám össze a karácsonnyal kapcsolatos gondolataimat: bármit lehet enni, igazából csak a mennyiségek és az arányok fontosak! Meg persze az is fontos, hogy elég zöldséget toljunk be, é...

  • 2019-11-23 07:42

Névnap 01.20.

Ma Fábián, Sebestyén napja van.

Fék nélkül csökkentek év végén is a bérleti díjak

Ahogy arra számítani lehetett, az albérletpiaci árak lejtőn maradtak az KSH-ingatlan.com lakbérindexe szerint.

  • 2021-01-18 21:39
Mire számítson holnap a Kos?

A változás stresszes lehet, és ez érvényes a pozitív változásokra is. Ez azt jelentheti, hogy maga mögött hagyja a jól ismert, kitaposott ösvényt, és ...

  • 2021-01-18 20:34
Tejszínes-bazsalikomos cukkinikrémleves

Egy igazi nyári krémleves, ami melegen és jéghidegen is isteni, egy kis bazsalikommal felturbózva. Ez a mi bazsalikomos cukkinikrémlevesünk!

  • 2021-01-18 17:26
30 éve várják a Gulag gyermekei, hogy hazaköltözhessenek

Ma, január 18-án újratárgyalja az orosz parlament a törvényjavaslatot, melyet a köznyelv csak "Gulag gyermekeiként" ismer. A "Gulag gyermekei" 30 éve ...

  • 2021-01-18 15:20
Ismét sokan menekültek a hegyekbe a szobafogságból Magyarországon

Az év harmadik hétvégéjén is sokan vették a hegyek felé az irányt Magyarországon, hogy kiszabaduljanak a járvány miatti szobafogságból. A legtöbb euró...

  • 2021-01-18 13:28

hirdetés

Elsüllyedt egy teherhajó a Fekete-tengeren

Elsüllyedt egy teherhajó vasárnap a Fekete-tengeren, Törkörszág partjai közelében - jelentette az Anadolu török hírügynökség. Legkevesebb négyen megha...

  • 2021-01-18 12:00
Egyre több oltóanyaggal oltanak Európában

Oltanak Európában: már a második adagot kapják Spanyolországban és Olaszországban is. Szerbiába megérkezett a kínai vakcina is.

  • 2021-01-18 10:36
Az utóbbi idők legjelentősebb régészeti felfedezése Szakkarában

Egy 4200 éves halotti templomot fedeztek fel egyiptomi régészek a szakkarai nekropoliszban, a Kairótól délre fekvő ősi temetőben, ahol 2007 óta folyna...

  • 2021-01-18 09:02
„Vendégségben Önnél” a Nemzeti Filharmonikusok online kamarahangversenyei

Reméljük, hamarosan újra élvezhetjük a koncertek, kiállítások, fesztiválok, színházak nyújtotta élményeket. Ám addig sem kell megvonunk magunktól mind...

  • 2021-01-17 14:18
A Continental bemutatja a „Vision 2030" stratégiai programját a Gumiabroncs üzletág számára

A Tőkepiaci Napok kapcsán a Continental ismertette a Gumiabroncs üzletágra vonatkozó új stratégiai programját. A „Vision 2030" a szervezet és az össze...

  • 2021-01-17 11:21

Minden cikk

hirdetés

Egészség

Egyre több oltóanyaggal oltanak Európában

Oltanak Európában: már a második adagot kapják Spanyolországban és Olaszországban is. Szerbiába megérkezett a kínai vakcina is.

  • 2021-01-18 10:36
Még több tízezer COVID ellátásban dolgozónak szeretnének segíteni

A Fogjunkössze.hu még karácsony előtt indította kezdeményezését azzal a céllal, hogy január végéig a COVID osztályokon dolgozóknak és családjaiknak gy...

  • 2021-01-12 20:28
Új táv-EKG szolgáltatás veszélyeztetett vagy szívbetegségen átesett személyeknek

Otthon használatos EKG berendezések léteznek egy ideje, és EKG-t használnak az egészségügyben a feltételezhető vagy kimutatott szívpanaszokkal élő pác...

  • 2021-01-09 14:52

hirdetés