Partnereink

Gasztro

Egy kis hús ma sem hiányozhat!

A kiegyensúlyozott étkezés gyakorlatilag nem is lehetséges, ha kihagyjuk a húst a táplálkozásunkból. Egész egyszerűen zöldségekből, gyümölcsökből nem tudjuk megszerezni azokat a tápanyagokat, amelyekr...

  • 2016-04-12 16:50
A póréhagyma nem csak krémleveshez jó!

A szegényesebb téli zöldségkínálat egyik kedvelt alapanyaga a jóízű póréhagyma, amely egyaránt kitűnő a hétvégi omlettbe, vagy bármelyik salátába, de ízletes hagymakrémlevest is készíthetünk belőle.

  • 2016-04-11 20:31
A kelkáposzta mindenben megállja a helyét!

Sokunk emlékeiben él gyerekkorunk egy-egy emblematikus kelkáposztás fogása, ami a mai napig akadályoz minket abban, hogy közelebbről megismerkedjünk ezzel a zöldséggel. Holott a kelkáposzta jó alapany...

  • 2016-04-11 14:10
Más köret a krumpli és a rizs helyett? Ezeket ki kell próbálnod!

Elég a burgonyából és a rizsből! Kínáljuk a főtt vagy sült húsokat változatosan elkészített, izgalmas zöldségkörettel!

  • 2016-04-10 11:09
A pestótól a pogácsáig: Ennyi mindenre jó a medvehagyma!

A tavasz első hírnöke a medvehagyma, amely az évek folyamán olyan népszerűségre tett szert, hogy bizonyos élőhelyeit már védelem alá is vonták. Szerencsére sok helyütt és bőven terem, így március elej...

  • 2016-04-09 19:29
Portugál ínyencségek Buda kulturális főutcáján

Portugália ízei is megelevenednek a Bartók Béla Boulevard ELEVEN Tavaszán, május 6-8. között. Európa legnyugatibb országa kapta idén a meghívást, hogy az összművészeti fesztivál keretében bemutassa ku...

  • 2016-04-09 14:22
Te tudod, hogy készül a lúdláb muffin?

Gyorsan elkészíthető süti, ráadásul laktatós és különleges. Emellé hoztam még két remek finomságot!

  • 2016-04-08 11:00
2016 tavaszának legjobb sütijei

Amennyiben idén tavasszal valami újdonságot szeretnél készíteni, érdemes sütemények terén felfrissítened a receptárad.

  • 2016-04-07 21:00
Így edd a császárszalonnát, a padlizsánt és a farkassügért!

Három olyan receptet ismertetek most meg veletek, amit mindenkinek érdemes elkészíteni. A főszereplők ismert alapanyagok, nem ördöngösség beszerezni őket! Na de lássuk csak, mit főzünk ma?

  • 2016-04-06 09:46
Remek vacsik!

Szeretnéd te is megadni a vacsorának a módját, úgy hogy azért éjjel ne bánkódjon a pocak? Amennyiben igen, akkor segítünk ebben neked, méghozzá két remek recepttel is!

  • 2016-04-04 18:05
Ma a halaké a főszerep!

A hal finom? Naná! Elképesztő, hogy hány féle módon és mennyire körettel fogyaszthatunk finomabbnál finomabb halakat. Ugyanakkor szem előtt tartva az egészséges táplálkozást, meg kell jegyeznünk, hogy...

  • 2016-04-04 12:06
Kiadós ételek hétvégére

Ebédre, vacsorára ideális fogásokat ismerhetsz meg a mai cikkünkből, ami nem épp a diétázók álma. De finom. És csak ez számít!

  • 2016-04-02 17:00
Ezért éri meg otthon sajtot készíteni

Imádod a friss sajt illatát és ízét? Ha legszívesebben végigkóstolnád a termelői piacok teljes sajtkínálatát és szívesen megtanulnád, hogyan készítheted el a legfinomabb sajtokat, akkor érdemes lenne ...

  • 2016-04-01 13:51
Süssünk finomat kevés alapanyagból!

Sok háziasszonynak jelent gondot, hogy mit adjon a családnak ebédre, vagy vacsorára, ami nem túl megterhelő, amit a gyerekek is szeretnek. Egy másik gond, amikor már hónap végén a kamra és a hűtő is k...

  • 2016-03-31 18:29
A legjobb szószok saláták mellé

Itt a tavasz, ami remek alkalom arra, hogy isteni salátákat készítsünk a sok finom, friss zöldségből. A saláta minden diétázó alapétele, de amikor kezd unalmassá válni a lelkesedés is abba marad, és m...

  • 2016-03-30 14:00
Citromos és habos: Egy újabb finom pite!

A pite nagyon egyszerű desszert és az a jó benne, hogy rengeteg fajtája van. Könnyen variálhatjuk mi is, attól függően, hogy milyen gyümölcsünk van. Bár léteznek sós, zöldséges vagy húsos piték is, én...

  • 2016-03-29 15:38
Egy gyümölcspite, ami bárhogyan változtatható!

A kétrétegű gyümülcsöspite tésztájához és töltelékéhez nem is kell olyan sok hozzávaló, az eredmény ennek ellenére gazdag és nagyon finom lesz. Irány a konyhába, láss neki pitét sütni!

  • 2016-03-28 12:38
Amit még nem tudtál a csokoládéról

Fehér csokoládé, étcsokoládé, csilis csoki vagy különleges epres? A világ minden táján népszerű a finomság, és szinte mindenki szívesen hódol a kakaóbabból készült édesség nyújtotta élvezeteknek.

  • 2016-03-27 12:55
Egy különleges ország zamatos ízei

Thaiföld híres kitűnő gyümölcseiről. A papayát és a mangót mindenki felismeri, azonban ezenkívül még rengeteg érdekes ízvilággal rendelkező, számunkra kevésbé ismert vagy kóstolt gyümölcsei vannak.

  • 2016-03-26 10:46
Hódítsuk meg a gyerekek szívét ezekkel a tortákkal!

Ugye nem vagyok egyedül, hogy ismerőseim gyermekei félénken közelednek felém? Ha te is találkoztál a jelenséggel, hogy bátortalan vagy nehezen szólal meg, ha kérdezed, akkor van egy jó tippem!

  • 2016-03-25 10:19
Kedvenc kaják: Neked mi a TOP3?

Mindenki hoz otthonról olyan fogásokat, amiket az anyu vagy a nagyi bevált receptjei közül a legjobbaknak tartunk. Neked van-e ilyen? Most megosztom az enyéim!

  • 2016-03-24 20:16
5+1 tavaszi finomság erre a hétre!

Jön a meleg, végre újra megtelik a hűtő finom zöldségekkel, friss alapanyagokkal. Ezekből mindenképp érdemes salátákat, remek leveseket vagy könnyű fogásokat készíteni. Ne feledkezzünk meg a desszertr...

  • 2016-03-23 10:05
Laktató, mégis könnyű fogások

Ha szeretnénk egészségesen, mégis gazdagon sütni-főzni, valamint szeretnénk kipróbálni valami újat, érdekeset, különlegest, akkor mindenképp érdemes kipróbálnod ezeket a recepteket.

  • 2016-03-22 19:45
Három bombajó sütemény

Mindenki számára jól jön egy kis édesség, valamilyen finom süti az ebéd vagy a vacsi után. A most bemutatott süteményeket elviheted magaddal akár tízóraira vagy uzsonnára is, így nem fogsz teljesen ki...

  • 2016-03-22 12:52
Húsvétváró sütemények

Nemsokára itt a húsvét, amikor is mindenki terülj-terülj asztalkámmal várja a családtagokat, a rokonságot, a locsolókat. Ilyenkor mindig jó, ha van egy-két finom sütemény is az asztalon. Ezeket az éde...

  • 2016-03-21 16:14
Készítsd te is el ezt a két remek receptet!

Enni jó. Főleg akkor, ha valami különlegeset és finomat készítünk. Ha ma valami új dolgot szeretnél kipróbálni, le akarod venni a lábáról kedvesed, esetleg az egész családot, akkor olvasd végig mai re...

  • 2016-03-20 19:20
Próbáld ki ezeket a húsvéti finomságokat

A karácsonyhoz hasonlóan a húsvét sem múlhat el anélkül, hogy ne főznénk vagy sütnénk valami roppant finomat. Ehhez javaslunk most néhány nagyon jó receptet.

  • 2016-03-19 09:02
3 mennyei tavaszi fogás

Bár az időjárás nem ezt tükrözi, de azért a tavasz itt van. Ahhoz hogy különlegesebb ételeket készítsünk, nem kell feltétlenül drága alapanyagokhoz nyúljunk. Egy krumplilevest is el lehet készíteni má...

  • 2016-03-18 12:31
Így étkeznek a franciák

A franciák étkezése általánosságban kalóriaszegényebb, mint a hagyományos magyar konyha. Reggelijük könnyű tejeskávéból vagy kakaóból és valamilyen péksüteményből, főleg croissant-ból áll, és elmaradh...

  • 2016-03-17 08:04
A velős csonttal készült húsleves és a gesztenyés patkó titka

Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen ember a Földön, aki szeret különleges ételeket készíteni hagyományos vagy gazdaságos hozzávalókból. A mai napon bemutatott ételreceptek is ilyenek volnának. Kész...

  • 2016-03-16 17:12

Névnap 10.17.

Ma Hedvig napja van.

7 érdekesség a hazai termálvizekről

Magyarországon nem nehéz jótékony hatású vizekre lelni, hiszen hazánk bővelkedik a gyógyforrásokban. Mégis, ha szeretnénk rátalálni a számunkra legmeg...

  • 2017-10-13 19:33
Mesekönyveket gyűjtünk rászoruló gyermekek számára!

Kérjük, hogy vegyen részt a SPAR Magyarország és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat könyvgyűjtő akciójában! Gyűjtse otthon és munkahelyén a feleslegess...

  • 2017-10-13 15:27
Fluor Tomi szerint a beatbox sem segített a magányos ősemberen

Samu viszontagságos élete, Kittenberger Kálmán különös hobbija és Szent Imre erényöve – történelmünk meghatározó alakjait veszik górcső alá a Comedy C...

  • 2017-10-13 11:45
Öt mesébe illő látványosság Izlandról

Vastag jégtakaróval borított fjordok, kristálytiszta források és felhőfátyol mögé rejtett vulkánok – Izland természeti csodái eredeti formájukban, az ...

  • 2017-10-13 09:38
Coming out nap a Viacomon

Október 11-e a nemzetközi Coming Out Day, vagyis az Előbújás napja, amikor az LMBTQ közösség az elfogadást, a nyitottságot és az őszinteséget ünnepli....

  • 2017-10-12 22:21

hirdetés

Ada laktózmentes fehérjével fogy

A népszerű műsorvezető és kétgyermekes anyuka, Ada mindig is odafigyelt arra, hogy egészségesen étkezzen. Gyermekkora óta sportol, sőt az elmúlt évekb...

  • 2017-10-12 20:50
Trumpot ejtették, új trollkodásokkal jönnek a South Park negyedikesei

Október 12-én, csütörtöktől vadonatúj részekkel jelentkezik Cartman, Kenny, Kyle, Stan és a coloradói kisváros, South Park apraja-nagyja a Comedy Cent...

  • 2017-10-12 19:20
Bódi Gusztiék vendégül látták Schobert Norbit és Rubint Rékát

Most csütörtökön a Sláger TV műsorának vendége lesz Rubint Réka és Schobert Norbi. A méltán híres fitnesz gurukat most először látja vendégül Bódi Gus...

  • 2017-10-12 17:50
1,8 milliárd forint a Fashion Days fél éves bevétele

Idén január és augusztus között 1 823 138 000 Ft volt a Fashion Days magyarországi bevétele. Ez a vártnál magasabb, 44%-os növekedést jelent a tavalyi...

  • 2017-10-11 20:51
Lelassult a lakások drágulása

Lassult a lakásdrágulás a második negyedévben: a használt lakások ára már csak 7,8, az újaké 4,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

  • 2017-10-11 17:55

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

Egészség

Fini Mini suli maraton – idén ősszel először, de nem utoljára!

Fini Mini & GO! – akár erre a kifejezésre is elrajtolhattak volna az idén október 1-én már negyedjére megrendezett Budaörsi Futófesztivál résztvevői, ...

  • 2017-10-06 19:30
Baji Balázs, Biros Péter és Cseh László a fitt, egészséges gyerekekért

Három élsportoló csatlakozott a mozgás örömét hirdető Európai Diáksport Napja eseményhez. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által szeptember 29-re s...

  • 2017-09-25 08:55
Hogyan kávézzunk olasz módra?

Az „ördög itala” – így nevezték a kávét a XIV. századi Olaszországban. Nem csoda hát, hogy az egyház tagjai közül sokan ellenezték annak fogyasztását....

  • 2017-09-24 15:39

hirdetés