hirdetés

Partnereink

Gasztro

Ínyenc körkép a Dél-Dunántúlról

Eszményi hétvégi programot szervez hedonistáknak a dél-dunántúli régió: három napon át a festői táj sokrétű gasztronómiájának legkiemelkedőbb képviselőinél kóstolhatunk ínycsiklandó, prémium kategóriá...

  • 2016-09-06 09:10
Ki hogy főz a másik nyelvén?

Egy izgalmas gasztro hidat épít a Gellért Söröző az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével a lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok le...

  • 2016-09-05 08:51
Így párosítsd a sört az ételekkel

Mindenkivel fordult már elő, hogy egy finom étel mellé sört ivott volna, de nem tudta milyen illik hozzá. Ebben nyújt segítséget a Sörszövetség sörkalauza, amely megmutatja az egyes elő- vagy főételek...

  • 2016-08-19 22:00
Beindult a dinnyeszezon!

Bárki bármit mondhat, a legfinomabb görögdinnye mindenképpen a magyar, és szerencsére egyre többen tesznek azért, hogy az egész szezon alatt élvezhessük a hazai gyümölcsök ízét. A SPAR immár 25 éve né...

  • 2016-07-13 10:13
5 tipp a zöldebb étrendhez

Belegondolt már abba, mennyi energiát igényel a mindennapi élelmének előállítása? A Fenntartható Energia Hét alkalmából, amit most ünnepelünk, érdemes megismerkednünk az egészséges étrend egy új oldal...

  • 2016-06-21 08:53
Ezek ma a legjobb magyar pezsgők

A Winelovers – a Pezsgő Június programsorozathoz kapcsolódó – vaktesztjén idén szinte az összes hazai méthode traditionelle, azaz hagyományos champagne-i eljárással készült pezsgő megmérettetett. A 22...

  • 2016-06-08 18:11
Zsidó művészet és gasztronómia a Gellértben

Egy gasztro-kulturális kirándulásra hívja a zsidó muzsika és konyhaművészet kedvelőit június 2-án Budapest legnevesebb szállodája. A Danubius Hotel Gellért a Zsidó Művészeti Napok programsorozatához c...

  • 2016-05-23 17:15
Literben kevesebbet iszunk, de a hazai söröket választjuk

Ha az országok területét az alapján osztanák, hogy ki hány korsó sört iszik meg egy évben, akkor a csehek, a maguk 144 literes egy főre jutó fogyasztásával világuralomra törnének. A dobogó második fok...

  • 2016-05-21 15:32
Több tucatnyi Michelin-csillago(s)t kapott a Costes Downtown

Ritka pillanat helyszíne volt a Costes Downtown: majd’ 100 mesterszakács szerte a világból, a Bocuse d’Or eddigi nyertesei és az idei versenyzők, köztük több tucatnyi Michelin–csillagos séf vacsorázot...

  • 2016-05-19 19:21
A kínai étterem-szindróma nyomában

A nátrium-glutamátot elterjedten használja az élelmiszeripar, megtalálható leveskockákban és –porokban, fűszerkeverékekben, készételekben, chipsekben, salátákban és dresszingekben. Az ázsiai konyha tr...

  • 2016-04-29 10:39
Finom ételek mediterrán beütéssel

Nem feltétlenül kell tipikusan olaszos vagy görög ételt készíteni ahhoz, hogy mediterrán ízvilágot teremtsünk sütés vagy főzés közben. Elég, ha néhány tipikusan mediterrán alapanyaggal dolgozunk.

  • 2016-04-28 11:30
Tavaszias főétel és desszert

A tavasz rengeteg lehetőséget kínál a főzés terén is. Ilyenkor rengeteg friss zöldségből készíthetünk ételt, sőt mi több, kell is ahhoz, hogy egészségesen étkezzünk.

  • 2016-04-27 09:31
Gyümölcsös receptek

A gyümölcsfogyasztás legalább annyira fontos az egészséges táplálkozás szempontjából, mint a zöldségfogyasztás. Azonban jellemzően kevés gyümölcsöt fogyasztunk. Használjuk fel ételeinkben, mutatjuk ho...

  • 2016-04-26 13:02
Még több finomság!

Te mennyire szereted a hasad? Ha szeretnél költséghatékony fogásokat készíteni reggelire, ebédre vagy vacsorára, akkor mindenképp próbáld ki az alábbi recepteket!

  • 2016-04-25 18:21
Finom fogások kevés alapanyagból

Ha szeretnél valami különlegeset összedobni a hűtőben lévő alapanyagokból, akkor javasoljuk, hogy próbáld ki az alábbi recepteket.

  • 2016-04-25 14:00
Te hogyan szereted a brassóit?

A brassói aprópecsenye sokunk kedvence, hiszen egyszerűen összedobható és nagyon laktatós. Azonban olyan sok variáció létezik már, hogy felmerülhet a kérdés, te melyiket is szereted?

  • 2016-04-24 20:31
Isteni receptek, amitől még karcsúsodsz is!

Nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy immár nyakunkon a strandszezon. Ilyenkor előkerülnek a bikinik, a szexi fürdőruhák, de szerintem nem csak én, hanem nagyon sok hölgy társam is küszködik a tél...

  • 2016-04-23 18:31
Több szempontból is fontos a reggelizés!

Egyrészt, a vacsora és a reggeli ébredés között legalább 8-10 óra eltelik, mialatt szervezetünk sem folyadékhoz, sem ennivalóhoz nem jut. Azt gondolnánk, hogy nincs is szükségünk az éjszaka folyamán e...

  • 2016-04-22 12:36
Csípős ételek merészeknek!

A chilipaprika megnevezés a csípős fajták összefoglaló neve. A tüzes aromát a termésben lévő kapszaicin nevű alkaloid magas szintje okozza, amit a tudósok képesek mérni. Ez alapján osztályozzák az egy...

  • 2016-04-21 22:34
Fürjtojás: Nem csak ínyenceknek!

Ma már nemcsak elegáns csemegeboltokban, hanem kis közértekben, piacokon is egyre gyakrabban lehet kapni a fehér alapon barna pettyes, apró fürjtojásokat.

  • 2016-04-21 18:21
Ami a petrezselyemnél édesebb

Már az ókorban ismerték és nagyon kedvelték a paszternákot. A gyökere a petrezselyemhez hasonló ízű, csak valamivel édesebb. A mag hasonló célt szolgált, mint a kapormag. Korábban sokkal fontosabb sze...

  • 2016-04-19 09:05
Letesztelve: Eszméletlenül finomak!

Csak azt tudjuk igazán nyugodt szívvel ajánlani másoknak, hogy kóstolják meg, amiről mi is megbizonyosodtunk, hogy nagyon finom. Ezért nem fellapozott recepteskönyvből ajánlunk finomságokat, hanem ol...

  • 2016-04-18 15:40
Még több tavaszi recept!

A tavasz rengeteg könnyed és finom ételekkel képes változatossá tenni táplálkozásunkat. A változatos étrend pedig jó közérzethez és tartós egészséghez vezet. Összeválogattunk néhány olyan receptet, am...

  • 2016-04-18 08:54
Egy pohárkával a kitűnő közérzetért

Hippokratész már 2400 évvel ezelőtt megfigyelte a bor jótékony hatását a szívinfarktus, a depresszió, az alvási zavarok és a vízkór esetében. Az ókor híres görög orvosa arra az eredményre jutott, hogy...

  • 2016-04-17 20:35
Egy igazán értékes hús

A marhahús igen értékes élelmi anyagunk. Zsíros részei jól eltávolíthatók, és az így kapott sovány színhús energiatartalma igen alacsony. Szénhidrátot jelentéktelen mennyiséget találunk benne. A vitam...

  • 2016-04-17 17:24
Bangó Margit főzni tanítja dédunokáját

Bangó Margitnak az éneklés mellett szenvedélye a főzés is. A Kossuth-díjas művésznő gyerekként, édesanyjától leste el a főzés csínját-bínját, és a hagyományt tartva a családi recepteket már dédunokájá...

  • 2016-04-16 18:43
Mindig jól jön egy kis újdonság!

A konyha a nőknek olyan, mint a gyereknek a játszótér: újabb és újabb lehetőségeket rejt, mindig találni új recepteket, amit érdemes kipróbálni. Régóta várjuk, hogy megoszthassuk ezeket a recepteket, ...

  • 2016-04-16 10:27
Egy kis hús ma sem hiányozhat!

A kiegyensúlyozott étkezés gyakorlatilag nem is lehetséges, ha kihagyjuk a húst a táplálkozásunkból. Egész egyszerűen zöldségekből, gyümölcsökből nem tudjuk megszerezni azokat a tápanyagokat, amelyekr...

  • 2016-04-12 16:50
A póréhagyma nem csak krémleveshez jó!

A szegényesebb téli zöldségkínálat egyik kedvelt alapanyaga a jóízű póréhagyma, amely egyaránt kitűnő a hétvégi omlettbe, vagy bármelyik salátába, de ízletes hagymakrémlevest is készíthetünk belőle.

  • 2016-04-11 20:31
A kelkáposzta mindenben megállja a helyét!

Sokunk emlékeiben él gyerekkorunk egy-egy emblematikus kelkáposztás fogása, ami a mai napig akadályoz minket abban, hogy közelebbről megismerkedjünk ezzel a zöldséggel. Holott a kelkáposzta jó alapany...

  • 2016-04-11 14:10

Névnap 05.22.

Ma Júlia, Rita napja van.

Simább dekoltázs feltöltéssel

A nyári szezon spagetti pántos ruháiban vagy a kivágott felsőkben dekoltázsunk megkerülhetetlenül a pillantások kereszttüzébe kerül.

  • 2018-05-21 17:54
Falfestés színnel, lélekkel

Fagylaltszínekkel, a Szalmarózsa stílusos eleganciájával, a különböző árnyalatok játékos eklektikájával és a kreatív önkifejezés lehetőségével köszönt...

  • 2018-05-21 15:26
Köszönésben és mosolygásban világszínvonalon állnak a magyar eladók

Világszínvonalon teljesítenek a magyar eladók és a kormányhivatalokban dolgozók a köszönés tekintetében. A Föld ötven országára kiterjedő felmérésben ...

  • 2018-05-21 12:15
Lehet, hogy Ön is színtévesztő?

Az emberi szem körülbelül 160 színárnyalat megkülönböztetésére képes, az emberiség 4%-a azonban valamilyen mértékben felcseréli vagy nem látja ezeket ...

  • 2018-05-21 11:28
Szépségtippek 40 éves kor felett

A 40 éves kor sokak számára valódi fordulópont. Nem csak úgy általában az életet, az elért eredményeinket, illetve további céljainkat gondoljuk ilyenk...

  • 2018-05-16 10:22

hirdetés

Így lehet minden fesztivál műanyagmentes

2018-ban megszületett az összefogás: No Plastic Fantastic néven hozott létre szövetséget a Street Food Egyesület, a Zöld Övezet Társulás és Doremi.Tod...

  • 2018-05-16 08:19
Liluland néven indít online női magazint Lilu

Régen dédelgetett vágyát valósította meg Lilu! A népszerű műsorvezető olyan online női magazint hozott létre Liluland néven, amely jelenleg egyedüláll...

  • 2018-05-15 19:42
Június 21. 20 óra, Dohány utcai Zsinagóga

Leonard Bernstein John F. Kennedy emlékének ajánlotta 1963-ban bemutatott III. szimfóniáját, melynek különleges bemutatójára készül a Nemzeti Filharmo...

  • 2018-05-15 18:01
Trendforduló a sminktetoválásban

Az elmúlt öt évben többet fejlődött a sminktetoválás, mint az azt megelőző két évtizedben. A szakmai és technológiai innovációk új stílust teremtettek...

  • 2018-05-15 12:22
Vásáry André már lépett ki a testéből

Peller Mariann Utazás a lelked körül című műsorának legújabb vendége a különleges hangú énekes, Vásáry André volt. A művész nagyon sokat foglalkozik a...

  • 2018-05-15 10:14

Minden cikk

hirdetés

Egészség

Lehet, hogy Ön is színtévesztő?

Az emberi szem körülbelül 160 színárnyalat megkülönböztetésére képes, az emberiség 4%-a azonban valamilyen mértékben felcseréli vagy nem látja ezeket ...

  • 2018-05-21 11:28
300-an nyújtották karjukat egy jó ügyért

Életmentő segítséget kapnak a vérzékenységben szenvedők – a Hemofília Világnapja alkalmából érkezett adományoknak köszönhetően hiánypótló rendezvényso...

  • 2018-05-06 11:03
Az anyai szívnek is szüksége van gondoskodásra

Május első vasárnapján az édesanyák erejét és kitartását ünnepeljük. A mondás szerint az anyai szív mindent kibír, de ne feledjük, hogy mint minden nő...

  • 2018-05-06 12:16

hirdetés